icon

Je obzeranie prstov znakom autizmu?

26. jún 2025

Robili vám také že otvarali a zatvárali rucku a obzerali si prsteky tak pred očami? Je aj toto znak? Máme aj iné znaky, chlapec 16m.

thereisabear
26. jún 2025

Môj nie, ale už som o tom počula u iných.

autor
26. jún 2025
@thereisabear

Môj nie, ale už som o tom počula u iných.

@thereisabear vďaka

lenka22031
26. jún 2025

Autorka je to normálny prejav spoznávania vlastného tela. Kks vaše dieťa objavuje svet. Ved nerobte z každého dieťaťa autistu, a obzvlášť nie z malého ročného!!! Kúpte ai knihu autizmus od A po Z a dozviete sa tam všetko. Viem o čom hovorím pracujem a takýmito detmi

autor
26. jún 2025
@lenka22031

Autorka je to normálny prejav spoznávania vlastného tela. Kks vaše dieťa objavuje svet. Ved nerobte z každého dieťaťa autistu, a obzvlášť nie z malého ročného!!! Kúpte ai knihu autizmus od A po Z a dozviete sa tam všetko. Viem o čom hovorím pracujem a takýmito detmi

@lenka22031 ja tiež viem o čom píšem 🙂 tento znak sa mi nezdalo 🙂

deti95060810
26. jún 2025

v 16 m? to je už na zamyslenie... tieto veci robia deti v 6 m. nie v 16 m.
áno, môže to byť znak autizmu.

autor
26. jún 2025
@deti95060810

@deti95060810 myslela som si, vďaka

petamich
26. jún 2025

Samo o sebe nemusi, ak ale mas pocit, ze je tam toho viac, tak pokojne moze, podla mna v 16M uz je dieta niekde inde, obzeranie prstov je bezne tak v 6M.

autor
26. jún 2025
@petamich

Samo o sebe nemusi, ak ale mas pocit, ze je tam toho viac, tak pokojne moze, podla mna v 16M uz je dieta niekde inde, obzeranie prstov je bezne tak v 6M.

@petamich ďakujem, hlavne že v centre včasnej nás ubezpečovali že im sa nezdá byť autista

autor
26. jún 2025

Že ide len to oneskorenú nervovu sústavu

petamich
26. jún 2025

Myslim, ze nazor centra vcasnej intervencie je relevantnejsi ako mamiciek na Modrom Koniku. My tvoje dieta nepozname, mame informaciu od teba aj to bez kontextu. Myslim, ze by som skor dala na ich nazor ako odbornikov, byt na tvojom mieste.

autor
26. jún 2025
@petamich

Myslim, ze nazor centra vcasnej intervencie je relevantnejsi ako mamiciek na Modrom Koniku. My tvoje dieta nepozname, mame informaciu od teba aj to bez kontextu. Myslim, ze by som skor dala na ich nazor ako odbornikov, byt na tvojom mieste.

@petamich áno ja viem, len mne proste ten materinský pocit nedá. Veď ma plno znakov autizmu,tento s rukami ďalší, nepríde mi to ako oneskorena ner.

deti95060810
26. jún 2025
@petamich

@petamich mamičky na mk majú skúsenosti... popr. si zažili niečo podobné. 😉

thereisabear
26. jún 2025

A aké má ešte znaky?

autor
26. jún 2025
@thereisabear

A aké má ešte znaky?

@thereisabear nebudem tu vypisovať, za mňa všetky možné ktoré existujú, len kazdy si myslí že z toho vyrastie plus oneskorený vyvin, nesedí, nechodí

thereisabear
26. jún 2025

Skúsila by som ešte nejakú psychologičku, čo sa zaoberá priamo autizmom, ak ste neskúšali.

autor
26. jún 2025
@thereisabear

Skúsila by som ešte nejakú psychologičku, čo sa zaoberá priamo autizmom, ak ste neskúšali.

@thereisabear ďakujem 🙂 môžem sa spýtať nevieš či náhodou oriznaky chodia postupné? Lebo toto s ruckami nerobil len teraz dva tri dni to začal

thereisabear
26. jún 2025

Áno, niečo sa objaví a niečo zmizne.

tatinka
26. jún 2025
@deti95060810

Moj si síce prsty neobzeral , ale ano otváral a zatvaral ručičky tak zvláštne, zacal to robit po druhom povinnom ockovani,cize ako 4 mesacny. tento prejav otvarania a zatvarania ruk mu pretrval, uz ma skoro 7 rokov a áno ma PAS.
Male deti sa objavujú,svoje ruky,prsty...ale ako píše @deti95060810 robia to pol rocne deti a nie deti majúce uz cez rok. Tie uz objavujú veci ako chôdza,nábytok,kde co dociahnuť a zhodiť a podobne...

tatinka
26. jún 2025

Nemá hypotoniu ked ešte nesedi.? Chodis s nim cvičiť?

autor
26. jún 2025
@tatinka

Nemá hypotoniu ked ešte nesedi.? Chodis s nim cvičiť?

@tatinka áno má, chodíme samozrejmé aj doma cvičíme je predčasné o dva a pol mesiaca

jablkovastrudla
26. jún 2025

Synovec toto napriklad vobec nemal a je autista. On mal ine znaky.
Slaby ocny kontakt, absolutne ziadny pud sebazachovy, neznasal dotyky, dookola si tocil koliecka na aute a naozaj sa s tym dokazal zabavit na dlho dlho. Fascinovala ho pustena voda, mal obrovsky problem s jedlom- segra mixovala do hladka vsetko snad do 2 rokov Inak sa povracal. Uz je velky tak si uz na vsetko ani nespomeniem. Ale bolo toho fakt velmi vela

tatinka
26. jún 2025

A nemoze byt oneskorenie vo vývoji spôsobené tým,že je predcasniatko? Neviem posúdiť,len sa pýtam. Moj syn je nar.v termíne, ma od narodenia v poriadku ocny kontakt, komunikuje, rozpravat zacal velmi skoro, ale má hypotoniu priecnobrusneho svalstva, sedieť zacal ako rocny, 4nozkovat asi v 16tich mesiacoch a hned sa zacal aj stavať,ale chodit sam sa pustil mal uz rok a trištvrte. Nemal žiadne príznaky okrem toho zatvarania a otvarania ruciciek, neurologicka ešte v jeho dvoch rokoch tvrdila,že autista isto nie je, že tie ručičky sú znakom nedozretej cns, a ze časom mu to odozneje. Psychologicka bola názoru 50 na 50, ze bud ta nedozreta cns a odozneje to,alebo to pôjde do autizmu. Je to autizmus, ružičkový prejav mu pretrval a to už pôjde do skoly s asistentom,intelekt ma v poriadku...
Nechcem ta strašiť,ale za mna inštinkt matky je castokrat podcenovany,ak sa ti niečo nezdá,nedaj sa odbiť...

autor
26. jún 2025
@tatinka

A nemoze byt oneskorenie vo vývoji spôsobené tým,že je predcasniatko? Neviem posúdiť,len sa pýtam. Moj syn je nar.v termíne, ma od narodenia v poriadku ocny kontakt, komunikuje, rozpravat zacal velmi skoro, ale má hypotoniu priecnobrusneho svalstva, sedieť zacal ako rocny, 4nozkovat asi v 16tich mesiacoch a hned sa zacal aj stavať,ale chodit sam sa pustil mal uz rok a trištvrte. Nemal žiadne príznaky okrem toho zatvarania a otvarania ruciciek, neurologicka ešte v jeho dvoch rokoch tvrdila,že autista isto nie je, že tie ručičky sú znakom nedozretej cns, a ze časom mu to odozneje. Psychologicka bola názoru 50 na 50, ze bud ta nedozreta cns a odozneje to,alebo to pôjde do autizmu. Je to autizmus, ružičkový prejav mu pretrval a to už pôjde do skoly s asistentom,intelekt ma v poriadku...
Nechcem ta strašiť,ale za mna inštinkt matky je castokrat podcenovany,ak sa ti niečo nezdá,nedaj sa odbiť...

@tatinka áno samozrejme že môže to nám vraveli aj v centre intervecnie ale mne sa to ozaj nezdá má proste neskutočne vela príznakov, teraz prišli aj tie ruky do toho . Ďakujem za takéto objasnenie vašej situácie 🙂 a myslíš že hypotonia u vás bol tiež príznak autizmu?

petamich
27. jún 2025
@deti95060810

@petamich mamičky na mk majú skúsenosti... popr. si zažili niečo podobné. 😉

@deti95060810 ja som predsa nikde nenapisala, ze mamicky na MK nemaju skusenost, len si myslim, ze nazor odbornika, ktory dieta fyzicky videl, zrejme vysetril, je relevantnejsi ako nas, ktore si precitame jeden prispevok v diskusii, kazdopadne, ak sa autorke cosi nezda, chapem, ze sa chce poradit s inymi uzivatelkami, ktore maju skusenost

tatinka
7. júl 2025
@anonym_autor

@tatinka áno samozrejme že môže to nám vraveli aj v centre intervecnie ale mne sa to ozaj nezdá má proste neskutočne vela príznakov, teraz prišli aj tie ruky do toho . Ďakujem za takéto objasnenie vašej situácie 🙂 a myslíš že hypotonia u vás bol tiež príznak autizmu?

@anonym_autor to netuším, ale možné to je