Päťmesačné dieťa si cmúľa prsty a sliní. Čo to znamená?

sara967
10. feb 2025

Poradíte mi dcérka bude mať zachvilu teraz 5mesiace a stále mi murci nervózna rúčku si dáva do pusi cmula prsteky si a slinny veľmi čo jej môže byt

nelca84
10. feb 2025

@sara967 tak asi zuby

sara967
autor
10. feb 2025

@nelca84 stoho je taká nervózna mi a murči

nelca84
10. feb 2025

@sara967 je to mozne

really8
10. feb 2025

@sara967 och paneboze. Bud taka laskava pre dobro svojej dcerky a zaujimaj sa dopredu. Toto je vazne trivialna otazka

sara967
autor
11. feb 2025

@really8 čo je natom zle keď sa opýtam keď neviem

really8
11. feb 2025

@sara967 skoda reci sarka. Ak si jedna dospela zena nevie sama spojit 2 a 2 a musi sa pytat na internete taketo nieco tak je to smutne.

zuzinka888
11. feb 2025

Je to normalny vyvoj dietatka- mozu mu rast zubky. A koordinuje sa motorika- ruka/usta. Dieta sa vyvyja a takto sa uci vkladat si jedlo do ust. Samizrejme je na tuhu stravu este male ale keby bolo tboje dieta Tarzan- nemusis sa bat prezije.🤣🤣. Priprav sa zacina obdobie kedy da do pusinky vsetko co sa tam zmesti aj nezmesti a bude chciet zjest vsetko a vsetkych. A na nete sa da najst vyvoj dietatka po narodeni- aby si nebola prekvapena a zaskocena.

ema0000000
11. feb 2025

@sara967 zuby sú u 5 mesačného dieťaťa veľmi nepravdepodobné pokial ste rodičia zuby nemali v podobnom veku zuby idu okolo 7-9m s najväčšou pravdepodobnosťou sa tým len ukľudňuje zábava deti v tomto veku majú už cielene pohyby že si tu rúčku vie trafiť do pusy. Často si napr deti chytajú aj uška pri zaspávaní ako ukľudnenie, o nič nejde

sono2
11. feb 2025

@ema0000000 ale blbina ako mraky, ja som nemala pomaly ako ročná zuby, moja staršia mala zub v 3 mesiacoch a mladšej šli od 6 mesiacov .
Máš aj inú teóriu?
Ak dáva do ust zuby a slinta sú to zuby na milión percent.

Uši si deti chytajú keď sú unavené, nie že tým zaspávaju.

choco6
11. feb 2025

@ema0000000 Obaja moji synovia mali prvé zuby v 4 mesiacoch, to ze tabuľky niečo ukazujú neznamená, že to tak aj je.
Autorka budú to zuby ale tie môžu rásť aj ďalší mesiac. Bábätka ale to prerezavanie svrbí. Taktiež môže mať hnačku, teplotu atď.

ema0000000
11. feb 2025

@sono2 ja som pediatricka dlhoročná sestra nebojte sa viem veľmi dobre moje “teorié” nehrajte sa tu na lekárov hovorím veci ktoré sú podložené faktami, pokial dieťa nemá ťažkosti je to zväčša toto, vidím za týždeň u nás cez 50 deti na poradni skoro žiadne nemalo zub skôr ako 7+ mesiac pani múdra 🙂

ema0000000
11. feb 2025

@choco6 áno presne to som písala že zuby sú zväčša genetické od rodičov (rodiny) zuby ako náhle sa začnú prerážať von potom idu ďalšie dlhodobejšie, treba v prvom rade ísť za pediatrom nech pozrie dasienka a nie vypisovať fóra 🙂

sono2
11. feb 2025

@ema0000000 a načo by tam na tie ďasienka chodili? Nemajú doktori toho iné narobote?
No vidíš a tu máš hneď 4 deti so zubami pred 4 mesiacom. Ja som presne vedela, kedy dcéram idú zuby a kedy je pauza. Akonáhle bol prst v ústach, šli zuby. Tak, dovoľujem si napísať, že matky sú profíčky, ja som vedela diagnózu viac menej aj bez dr. Neni nad to, keď si vie matka v každej situácii poradiť a nemusí utekať vždy s každým príznakom k dr

nelca84
11. feb 2025

@ema0000000 hm, zaujimave, praveze vsetky kamoskine deti mali uz v polroku aspon po 2 zuby. 🤷‍♀️ A vsetci sa cudovali, ked mojmu synovi vysli prve zuby v 9 mesiacoch... Takze statisticky a aj priznakmi mi to vychadza na zuby.

sono2
11. feb 2025

@nelca84 jasne. To idú hneď spodné dva onedlho ďalšie dvojky potom vrchné.

maryetta
11. feb 2025

Mozu to byt aj zubky samozrejme. A moze to trvat aj 2mesiace kym sa aj prerezu.
Alebo len objavila rucky. To je prva vec ktoru na sebe spoznava. Potom objavi nozicky. A bude ich davat do ust. Bude to spoznavat ako aj vsetko co okolo seba zbada.

dominikamacakova
11. feb 2025

Asi kvôli tomu, že má 5 mesiacov 🤔🤔🤔