Je potrebná hospitalizácia, keď dieťa nechce jesť?
Ahojte . Od soboty je mala chora .. v nedeľu ráno sme boli na pohotovosti .. atb ma ešte na zajtra asi ale problém je , že ona mi jesť nechce .. dnes mi nasilu zjedla tanier polievky , a to len stavu , bez zemiaku .. dr vravela že keď nezačne normálne jesť že pôjde ležať , lebo už jej ďalšie atb nemôže dať .. ja už som taká zúfalá .. čo jej dať ešte .. teraz pitala chlebík vo vajíčku , dala si dva hrizy a už zasa nechce .. všetko nasilu je ..
je to stav na hospitalizáciu ? Keď zje ale máličko ?
@tatianka0000 no tak to uz je velka baba 🙂 tak hlavne vela pit, nukat jest a dat jej cas. Drzte sa 🍀
@tatianka0000 ja by som nenútila jest, hlavne pit. Aj z tých liekov môže mať nechutenstvo. Možno skúsiť hroznových cukor, na energiu. Môj malý bol chorý a jedol tyčinky , presnidavku a piskot pár za den. Choroba prešla a moje dieťa sa nevie dojest. Zachvilku zje aj mňa asi 😅
Dakujem za povzbudenia ženy 🙂
Už je zasa o niečo lepšia , dala si aj pár cukríkov , mala chuť
Mne minule dr povedala, keď bola malá 4,5r chorá (ešte aj autistka), keď nechce jest nech neje, hlavne aby pila... co je u nás tiež problém. 😀😀 ale zvládli sme to bez hospitalizácie a to naozaj nezjedla skoro nic
@tatianka0000 nie som lekár ale moje deti by potom boli hospitalizovane každú chorobu lebo počas nej rovnako nič nejedia. Niekedy ani tu trosku polievky, čo zjedla tvoja.
@tatianka0000 ak liecba zabera niet co riesit, ziadna hospitalizacia. Len ponukaj jedlo, postupne sa rozje.
Baby .. včera celkom dobre ale dnes ráno sa zobudila , strašný kašeľ ju stále dusil , zjedla iba jedno koliesko šunky , trosku popila vody , a spi , hrdlo ma strašne červené , a veľa hlienov vypľula .. mám ju nechať spat ? Či ju zobudiť
akoze toto som este nepocula. Prve co mi hovori doktorka pri kazdej chorobe ze nevadi ked nebudu jest, len nech piju. Akoze keby ide kazde dieta chore co neje do nemocnice tak by praskali vo svikoch
@tatianka0000 nechať spat. Telo sa potrebuje zregenerovať. Teraz bolo dcéra riadne chorá a niekoľko dní nejedla takmer nič, veľa spala. Akurát,že na tekutiny dom dohliadala aby mala dostatok
@fiafia už sa zobudila , zjedla celu presnidavku skoro , a vodu pije je trosku lepšia keď si pospala ale ma taky biely povlak na jazyku , dúfam že sa jej to stratí , dnes ma poslednú dávku antibiotík a dr mi vravela , že antibiotiká po poslednej dávke ešte účinkujú štyri dni , tak dúfam že sa z toho už dostane konečne
@tatianka0000 a tie atb dostala podla coho? Aku diagnozu jej urcili? Vyrazky na tele nema?
@anavixy na pohotovosti jej dr napísala že ina Akútna infekcia horných dýchacích ciest na viacerých miestach.. vyrážky po tele nemá
@anavixy takýto ma ten jazyk .. ten povlak biely ma od polovice jazyka dozadu ku hrdle ..
hlavne musi pit. My sme tak skoncili v nemocnici, nepila nejedla nic. ani nasilu.
@modraslamka vypila dnes už skoro liter vody .. dal som jej o 12 ditustat o jednej atb a stále ju ten kašeľ dusi
@pribinak môže sa stať, že od hladu skolabuje. Ja som mala také stavy 2x, silné nechutenstvo pri chorobe, nedokázala som do seba nič dostať. Po 3 dňoch som mala stavy na odpadnutie. Nepomáhali ani nutridrinky ani voda. Takže radšej ísť n a infúzie, ako ohroziť dieťa. Dr. snáď vie viac ako cudzie ženy na MK.
@ibatanecnica jej skvci v bruchu .. ráno idem jej teraz dať rascvej polievky , bez zemiaku .. len stavu a vajíčko .. keď sa zobudila zjedla skoro celu presnidavku v tom skle .. a ráno jedno koliesko šunky detskej
@tatianka0000 keď som bola z dcérou na hospitalizácii mala biely povlak na jazyku a primárka mi povedala,že to je priznak dehydratácie
@fiafia tiež to malá takéto ako naša ?
@tatianka0000 neviem aké, nevidím foto
@tatianka0000 vobec sa nestresuj. Ja mam 5-rocneho, bol skoro 2 tyzdne doma chory, prve 4 dni 40-ky, potom dva dni v skolke a este v ten druhy den vecer zase 40-ky a trvali 3 dni... Prvu chorobu snad polovicu prespal a ked aj bol hore, len sa tak nestastne motkal, smutne sedel pri stole a hladel von oknom... Nejedol takmer nic. Za tieto tri tyzdne schudol 1,5 kg (co je pri 20 kg dost). Nasa pediatricka to brala v pohode, iba ho polutovala a hotovo (teda, lieky mu predpisala, sa rozumie, ale kvoli vahe nestresovala). Dnes prvykrat zjedol za tanier polievky, doteraz fakt tu par lyziciek jogurtu, tam par kuskov osupaneho jablka...
Dolezite su tekutiny, odpocinok a cerstvy vzduch (caste vetranie) + lieky, co jej kazali brat. Ked jej bude lepsie, postupne sa znovu rozje. Hlavne ked uz aj von zase zacnete chodit... My sme uz vcera boli len na takej lahkej prechadzke a dobre nam to obom padlo.
@mamatroch dakujem ❤️

@anavixy bolo to tak ako som písala .. dcérka bude mat 7 rokov