Je potrebná liečba Zenaro a Mometazone bez príznakov alergie?
Dobrý deň. Mám otázku. Môjho syna 12,5 ročný čaká v 10/2024 kontrola na alergológii. Ako 8 ročnému mu bola zistená alergia. IgE má 2814 hodnota z 06/2024 (endokrinológia). Alergia potvrdená v 8 rokoch len na roztoče. Lieky Zenaro 5 mg 1-0-0; Mometazone S 2x1 vstrek. Momentálne je už dlhšiu dobu bezpríznakový a lieky žiadne neužíva cca 1 rok. Mal aj predpísaný liek Acarizax 12, ale bolelo ho z toho brucho aj keď si dával k tomu Zenaro. Tak sme to vysadili. Tento rok sme riešili aj rastový hormón nakoľko rástol už dlhšiu dobu pod 3%. Má 144cm 31 kg. Ja aj manžel 178 cm. Clonidínový test 1.8.2024 čas 0 - 1,29; čas 30; - 8,31; čas 60 - 50,4; čas 90 - 22,8. Vylúčený nedostatok rastového hormónu. Celiakia negatívna. Záver - oneskorená puberta. Prosím o váš názor či je potrebná liečba Zenaro a Mometazone, keď je dieťa bezpríznakové. Nekašle, nemá nádchu, nemá upchaný nos, nesvrbia ho oči. Len sem-tam si hapčíkne🙂 Veľmi pekne ďakujem za názor.
@alenamihal Dakujem za info. Nam lekarka kaze uzivat lieky aj ked nema ziadne priznaky alergie. Takze sa bojim co bude na kontrole hovorit ked jej poviem, ze nic neuziva.
@didi77777 hm ...aj manzel je dlhe roky alergik,ale aby dopovali lieky do neho na alegriu som nepocula...je to len zbytocne zatazovat telo podla mna..

MOj syn je velky alergik a uziva Zenero a Mometazone iba ked to pride na neho-kasel ,nadcha..vacsina je to 2x do roka cca berie to 1mes .niekedy menej... ked nema priznaky nie je dovod mu to davat...my musime chodit k alergo kazdy rok a tam sa zisti ,kedy ma najvacsie priznaky a po 3rokoch sa mu nasadi kazdodennA liecba ..mojho alergo syn je momentalne na tejto liecbe a po skoro roku mu zmizli alergie na 90% ...