Je potrebné s mesačným dieťaťom na pohotovosť?
Ahojte mam mesacnu dceru.vcera poobede zacala soplit dnes to pokracuje. Inak je uplne kludna len odsavam. Treba s nou bezat na pohotovost? Ano viem do soplom sa na pohotovost nechodi ale co taketo male dieta? Inak je zatial kludna, pekne sa napapala.
Prosim co vlastne taketo male dieta moze?
no nic, sopli. praveze kedze je taka malicka, ma uplne malinke a kratke vsetky tie dutiny, tak je toho “vela”. odsavaj, oddychovy rezim. co ine?
@mogaa netusim praveze a je tu vela mamiciek co mali isto take male dieta chore a stretli sa s niecim ci moze nejake kvapky do nosa okrem morskej soli, starsi syn bol chory az ked mal rok a pol
Mam strach z RSV samozrejme
Na pohotovosti ešte môže chytiť väčšiu pliagy ako sopel.. do nosa morskú vodu, odsávačka a zatiaľ to stačí.
Nesla by som, najskor tam nieco chyti, ale hlavne jej nedaju NIC. Ak dojcis, tak casto prikladaj, odsavaj sople, a zvlhcuj nostek napr Libenar...
rsv prekona vela deti. pokial to nie je nic vaznejsie, tak ziadnu paniku. v nemocnici nachyta este rychlejsie a este horsie veci
Zvýšená poloha, aby sople vytekali von z nosa. Zvlhčovať nos, napr libenarom. A odsavat. Aby sople neviedli dole do dutín.
Mozes kúpiť kvapky do nosa Nasivin, su aj pre takéto maličké deti.
zatiaľ počkaj, uvidíš ako to bude do pondelka. v pondelok môžeš zavolať pediatrovi..
Ako dýcha? Nemáš možnosť zavolať doktorke? Mala som novorodenca s rsv a neboli to sople, ale otrasné dýchanie, ťažké atď..
Teraz sme to riesili, mesacne babo, zlty sopel, volala som dr, odporucila morsku vodu, nasivin pre babstka, cecko pre babatka, odsavat ustnou odsavackou,vyvysena poloha, sledovat, chodit sme nemuseli na vysetrenie, preslo to.
Pripadne na pohotovost zavolaj, ja to tak robievam, poradia.
Zacali aj pele nemusi to byt nic hrozne, iba alergická reakcia. Na pohotovost vazne nechod, lebo tam mozete schytat ovela horsie ako soplik. Cisti noztek morskou solou alebo aj nejake kvapky do nosteka a v pondelok zavolaj dr.
Syn mal od narodenia do 3mesiacov sople. Kvapkala som libenar a odsávala.
Zdvihnut postielku alebo kocik vela vetrat zvlhcit vzduch idealne ist na spanok von do kocika. Do nosteka morsku vodu alebo libenar nostek odsavat. je to sopel ako prisiel tak odide.
Libenar ampulky..precisťtovať noštek. Jemne odsat ,výšia poloha.
A ešte by som poradila. Keď začne plakať, netíšiť ho hneď. Nechaj poplakať aspoň 5 minút. Lepšie potom vyjdu soplíky.
Ahojte dakujem za komentare. Nakoniec sme predsa len na pohotovost isli. Dcera zacala tazsie dychat a do toho aj zvysena teplota. Nechali nas na pozorovanie v nemocnici a spravili vyter z nosa.
Kvapni jej libenar do nosa a potom tahaj soplik pekne povolí, aj po vytiahnutí kvapni, aby jej toľké ťahanie nevyušilo sliznicu.
Môj synček ma teraz RSV vírus. A jemubto začalo kašľom, hnusným škaredým, ale nakoľko dcéra kaslala tak som si myslela ze od nej. No on potom chytil teplotu a veľmi plakal lebo to aj bruško vtedy dosť boli, nejedol mi .. tak až vtedy som s nim šla na pohotovost.. dnes má 6mesicov . Ešte stále kašle ale pomaly to ustupuje.
Zo soplami sa nechodi na pohotovost, tam sa chodi s inymi akutnimi pripadmi toto moze pockat do dalsieho dna na ambulantneho lekara. Staci len odsavat a v lekarni je dostat kupit aj sprej do nosa pre take male deti.

a čo myslíš že jej dajú na pohotovosti? nie toto určite nie je na pohotovosť, dokonca ani nie na návštevu lekára, teda pokiaľ nemá horúčky....