icon

Je pulz 120 u 17-ročnej dcéry normálny?

30. mar 2026

Ahojte, dcéra 17 ročná si uz viackrát na svojich hodinkách namerala pulz - tep - 120. Je to veľa. Mam to ísť riešiť? Ma niekto podobnú skúsenosť? So trochu vystrašená.

viestta
30. mar 2026

Pri akej cinnosti ten tep mala? Lebo pri pohybe alebo sporte je zvyseny pulz v poriadku

januska12323
30. mar 2026

Hodinky nemerajú presne, nech si odmeria tlakomerom viackrát za sebou.

aalt
30. mar 2026

120 moze mat kludne pri vychadzani po schodoch na par poschodi. Nehovoriac o pobehnuti a podobne.

simsalabim
30. mar 2026

@anonym_autor pri akej cinnosti? V pokoji?

autor
30. mar 2026
@simsalabim

@anonym_autor pri akej cinnosti? V pokoji?

@simsalabim áno v pokoji, premerali sme aj na pulzomeri.

simsalabim
30. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a pred tym co robila? Ak prave prisla domov, tep moze este byt vyssi. Rovnako ak je rozrusena.

aalt
30. mar 2026

Tak v pokoji byva tak 60~70, sportovci aj pod 60. Moze to byt cokolvek, kludne aj unava, nevyspata, stres, smad ... ale smer lekar.

reela
30. mar 2026

Ked v pokoji, moze mat sinusovu tachykardiu, neskodne, beru sa betablokatory, ak to cloveku vadi. Mozete riesit na kardiologii, len treba mat vymenny listok od vseobecniara

tenerifka
30. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor dala by som jej skontrolovat zelezo, nemava silny menzes? Konzumuje dostatok zeleza v potrave?

autor
30. mar 2026
@reela

Ked v pokoji, moze mat sinusovu tachykardiu, neskodne, beru sa betablokatory, ak to cloveku vadi. Mozete riesit na kardiologii, len treba mat vymenny listok od vseobecniara

@reela dakujem, takze nie je to v priadku. Pôjdeme na vyšetrenia.

autor
30. mar 2026
@reela

@reela vdaka

reela
30. mar 2026
@anonym_autor

@reela dakujem, takze nie je to v priadku. Pôjdeme na vyšetrenia.

@anonym_autor Uvidite, co vam tam povedia. Urcite aspon zoberu krv, to mozu aj u vseobecniara v ramci preventivky. Ak vyjde anemia, tak vas poslu na hematologiu to riesit. Ak zle vysledky stitnej zlazy, tak na endokrinologiu. Ak ani to ani to, tak zrejme treba ist na kardiologiu. Tak sa pripravte, ze vas budu tocit.
Ja som sa osobne stretla s takym tepom pri nizkom tlaku v pokoji. Je to neprijemne.

anonym_ed59b5
30. mar 2026

moze to mat aj od stredu

anonym_6a2f31
30. mar 2026

Smer lekár jednoznačne 🌹

autor
30. mar 2026
@reela

@anonym_autor Uvidite, co vam tam povedia. Urcite aspon zoberu krv, to mozu aj u vseobecniara v ramci preventivky. Ak vyjde anemia, tak vas poslu na hematologiu to riesit. Ak zle vysledky stitnej zlazy, tak na endokrinologiu. Ak ani to ani to, tak zrejme treba ist na kardiologiu. Tak sa pripravte, ze vas budu tocit.
Ja som sa osobne stretla s takym tepom pri nizkom tlaku v pokoji. Je to neprijemne.

@reela co som si ešte u nej všimla, že sa jej bezdovodne spoti nos a keď jej priložím ucho na hruď, srdce jej pocutelne busi. Zajtra volám všeobecného.

anonym_98ffba
30. mar 2026

ja som to mala velmi dlho brala som aj lieky na to, potom mi zistili ze je to od stitnej a uz je fajn

anonym_431415
30. mar 2026
@anonym_autor

@reela co som si ešte u nej všimla, že sa jej bezdovodne spoti nos a keď jej priložím ucho na hruď, srdce jej pocutelne busi. Zajtra volám všeobecného.

@anonym_autor môžu to spôsobovať nízke hodnoty magnézia, skúste doplnky a upraviť stravu.

ikuska27
30. mar 2026

nie nieje to v poriadku..treba riešiť s dr.

beata_k
30. mar 2026

Urcite kardiolog. Ja mam sinusovu tachykardiu. Tep 100 v uplnom klude. Moj stav je taky, ze mam robit kardio sport. Pocas napr. chripky je to obzvlast tazke, ale da sa s tym zit.

lusu
30. mar 2026

Ja som mala ešte vyšší pri vysokej funkcii štítnej žľazy.

anonym_585d5d
30. mar 2026

Merias pulz po 5 minutovom sedeni a klude? Nepije energetaky?

autor
30. mar 2026
@anonym_585d5d

Merias pulz po 5 minutovom sedeni a klude? Nepije energetaky?

@anonym_585d5d energetaky nepije ani nefajčí. Sem tam si ide zabehať. Budem to riešiť s lekárom. Dakujem.
,

anonym_585d5d
31. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_585d5d energetaky nepije ani nefajčí. Sem tam si ide zabehať. Budem to riešiť s lekárom. Dakujem.
,

@anonym_autor mozu to byt stresy, uzkosti... Aj nizky tlak sa kompenzuje vyssim tepom. Chodte k lekarke. Su na to lieky.