icon

Je šiesta choroba infekčná?

24. feb 2022

Ahojte baby chcem sa spýtať je 6 choroba infekčna?? Krsniatko malo v nedeľu horúčky a včera sa už vysypal. Čiže sa chcem spýtať mám 11 mesačnu dcérku, môže to chytiť od neho či? A ešte k tomu som ja tehotná a počula som že aj tehotná to môže dostať. Ďakujem Vám pekne za odpovede

alexandra2468
24. feb 2022

Ano, je to infekcne.

lenka188
24. feb 2022

Ano, je to infekcne a velmi. Moja mala v lete a ja ani netusim odkial.. ale dospely clovek to nezvykne chytit. U nas to nedostala ani starsia, vtedy 6 rocna dcera. Vacsinou to maju deti do 3 rokov.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
asocial
24. feb 2022

veeeelmi infekcne, vlastna skusenost 🙂

ivka21
24. feb 2022

Ja som mala siedmu a ta je infekčná. A áno dospelý to väčšinou nechytí iba keď ma slabú imunitu. Ja som to znášala zle ale synček vtedy 5 m v pohode deň horúčky a potom vysyp. Ale najhoršie to je tuším pre tehotné. Radšej by som zavolala gynekologicke, pre istotu.

yoxinka
24. feb 2022

Je to infekčné, ale staršie deti a dospelí to nezvyknú chytiť. Moja malá (vted 1rok) ju mala, starší syn (vtedy 5) a my rodičia sme to nechytili a boli sme spolu nonstop, lebo to bolo na dovolenke a boli sme v hotelovej izbe spolu.

katie253
24. feb 2022

Myslím, že infekčná je počas teplôt. Ak už má výsyp, tak by už nemala byť infekčná. Aspoň tak mi pediatrička vravela.

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
autor
24. feb 2022

@asocial môžem sa spýtať čo vám bolo ako ste to znášali? A boli ste vtedy aj tehotná?

asocial
24. feb 2022

My dospelaci sme to nechytili. Decka obe. Okrem nasich deti to mali vsetku decka na nasej ulici, sirilo sa to rychlo a ziadne dieta sa tomu nevyhlo. My sme mali stastie, ze decka mali cyrazky a flaky len po tele. Aj dospeli mozu dostat, ale je to viacmenej len neprijemne, nie nebezpecne

flartina
24. feb 2022

Áno je infekčná , my sme boli s neterou ktorá v piatok horuckovala a v pondelok už horuckovala aj naša 2 ročná 😔

9gabi9
3. apr 2022

Ahojte.
Prosím Vás ak má 10mes. dcérka šiestu chorobu, mám pre istotu nechať 8 ročného syna doma (škola zajtra)? Aj keď je nízka pravdepodobnost že je nakazený? Aký je v tomto prípade postup?
Ďakujem

katie253
3. apr 2022

@9gabi9 asi by som zavolala pediatričke zajtra ráno.