icon

Je správne dať vybrať nosné mandle 16-ročnému synovi?

3. dec 2025

Mám 16 r syna a odporučili mu vybrať nosné mandle
Máte skúsenosti..je dobré ich vybrať?

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
autor
3. dec 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova on tiež máva často sople zahlieneny..a aj chrápe

autor
3. dec 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova ako si to zvladla

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
janka1011
3. dec 2025

@anonym_autor keď mu to odporučil lekár, tak asi to je potrebné. Mne vyberali v detstve 2x.

anna777115
3. dec 2025

To sa véĺmi čudujem že v takomto veku ešte má nosne mandle, lebo zvyknu zaniknuť v puberte.Nemýliš si ich s kŕčnymi?

autor
3. dec 2025
@anna777115

To sa véĺmi čudujem že v takomto veku ešte má nosne mandle, lebo zvyknu zaniknuť v puberte.Nemýliš si ich s kŕčnymi?

@anna777115 písané má kyretaz nosohltana v CA

amdornik
3. dec 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova narkóza? mne ich vyberali normálne bez narkózy. tiež som mala okolo 10 rokov

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
amdornik
3. dec 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova možno teraz sa to tak robí, netuším. predsa len.... u mňa je to už takmer 40 rokov, čo som bola.... 😀

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
michaela329
3. dec 2025

@anonym_autor bratovi vyberali v 15. Jemu to veľmi pomohlo, ale teda jemu sa už rozpadávali a ASLO A CRP sa už nedali ani ATB znížiť.

anonym_5bb53b
3. dec 2025

@anonym_autor 16rocnemu výberu nosne mandle aj lokálne, vôbec nie je potrebná CA.

amdornik
3. dec 2025

vyberali mi ich cez hrdlo. ja neviem ako. mala som 10. len viem, že som nebola uspatá. možno nejaký oblbovák pichli, to neviem. ale sedela som, ústa dokorán, hlava zaklonená dozadu. to si pamätám. cez ústa šli také dlhé "klieštiky"? cvakli raz, druhý raz a vybavené. začalo to krvácať, pamätám, že som krv vypľúvala dosť dlho do tej mištičky. či to niečím aj zastriekali, to si nepamätám. potom som bola ešte asi 1-2 dni v nemocnici a šla som domov.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
amdornik
3. dec 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova nechápem, čo je na tom nechutné... normálny zákrok. podobne, ako niekto vydrží hadicu do žalúdka bez problémov, iný si to bez narkózy nevie ani predstaviť.

amdornik
3. dec 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova necháp ma zle, ale občas máš mierne stavy zmätenosti aj pri písaní na MK 😀

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_5bb53b
3. dec 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova vybranie nosných mandlí je doslova minútová záležitosť. Vieš vôbec ako sa vyberajú? Cez ústa. Kvôli tomu by som v živote tak veľké decko nedala uspavat. Zvladne to aj lokálne.
To ho môžeš dat pokojne uspať aj na očkovanie. Každá narkóza je záťaž na organizmus, najmä na srdce. Nehovoriac o tom, ako býva niekomu po CA zle.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
amdornik
3. dec 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova a nebola si náhodou aj vtedy zmätená? lebo to bola fakt chvíľka, čo mi to cvikli, to si pamätám, akoby včera bolo....

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
amdornik
3. dec 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova možno z tých narkóz....

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
amdornik
3. dec 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova áno, rozumiem.

autor
3. dec 2025
@anonym_5bb53b

@viktoriakrajnakova vybranie nosných mandlí je doslova minútová záležitosť. Vieš vôbec ako sa vyberajú? Cez ústa. Kvôli tomu by som v živote tak veľké decko nedala uspavat. Zvladne to aj lokálne.
To ho môžeš dat pokojne uspať aj na očkovanie. Každá narkóza je záťaž na organizmus, najmä na srdce. Nehovoriac o tom, ako býva niekomu po CA zle.

@anonym_5bb53b práveže sa tej narkózy bojím..mal ju ako 6 ročny a nezvládal to dobre

amdornik
3. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_5bb53b práveže sa tej narkózy bojím..mal ju ako 6 ročny a nezvládal to dobre

@anonym_autor čo konkrétne nezvládal?

autor
4. dec 2025
@amdornik

@anonym_autor čo konkrétne nezvládal?

@amdornik po prebudení mal divoké stavy..dá sa žiadať aj ten výkon bez narkózy?

anonym_a7cc6c
4. dec 2025

Synovi ako 6r,sopel mu vzdy isiel do oci a tie velmi opuchali,ako keby dostal.Teraz sice neopucha ale svrbia ho a vsetko ma v usiach.Takze opet asi budeme musiet ist na vyber mandli,ma 17r.