Operácia nosných mandlí u 5-ročného

macka174
13. mar 2023

Dobrý deň.Mam 5 ročného syna,ktorý má zväčšenu nosnú mandlu,býva často chorý a lekár mu odporučil vybrať ju.Mate niekto z vás skúsenosť s touto operáciou?Ak áno,poraďte s ktorou nemocnicou máte dobré skúsenosti.A ako je to s odstupom času,či sa neopakujú sopliky a a iné komplikácie po odstránení mandlí.Dakujem

nwnw
13. mar 2023

@macka174 nechcem Ta odradzat ale synovmu spoluziakovi vybrali mandlu a chory je rovnako. Tak podla toho som ja nedala operovat aj ked lekar ma doslova prehovaral ze liecba uz v tomto stadiu sa nerobi a neviem co este.. ked som razantne odmietla, tak uz sj liecit vedel.

tinka8512
13. mar 2023

@macka174 Moj syn mal 6 ked sme mu ich dali vybrat, tiez som bola proti ale potom som lutovala ze sme mu ich nedali skor vybrat. Mal stale zapaly ucha, velmi chrapal atd. Vsetko sa potom zlepsilo. Dali sme mu vybrat v Leviciach na tej sukromnej Medklinic tusim sa to vola.

fiafia
13. mar 2023

Dcéra nie vyberali ale orezavali. Chorá je rovnako akurát,že prejavy sa zlepšili, dobre dýcha v noci, nechrápe, nehovorí huvnAvo. Celkovo je lepšie aj keď ochorie a sopli, pred operáciou sa jej nedalo dýchať, nič nevládala a nič nezaberalo

macka174
autor
13. mar 2023

Ďakujem za každú skúsenosť.Ale prikláňam sa k možnosti dať ich von.Ano,bolo mi povedané že chorý bude bývať rovnako aj po tom,akurát že dýchanie bude určite lepšie.

erka2014
13. mar 2023

u nas sa chorobnosť zlepšila..boli sme v PB pri plnej anestéze..treba ich vybrat poriadne ..nie len noznicami ale nozom aby nedorastli.dcerka chrapala asi este 3 týždne a potom aj to ustúpilo

nykkushka
13. mar 2023

My sme boli pred 2t u nás V TO u Dr Hačko a maximálna spokojnosť - prístup personálu. Malý ma 3r,mal ju na 3/4 nosa zväčšenu a prehnitu. V noci chrápal ako starý chlap, sopliky mu hneď zatekali a nedali sa vyfukat, a stále problémy s uskami.
Po cca 10 dňoch od operácie prestal chrápať, uvidím ako dlho vydrží v škôlke. Dúfam, že dlhšie ako doteraz (max 2t)

macka174
autor
14. mar 2023

@nykkushka aj ja som rozmýšľala nad týmto doktorom.Inak nám ORL lekár hneď dal kontakt do nemocnice do Bojnic,že tam sa máme objednať.Tak preto zvažujem niečo bližšie...Aká je čakacia doba u neho?A koľko po operácii ste tam ešte ležali?

nykkushka
14. mar 2023

@macka174 u neho je podmienka mať aspoň 3roky alebo 15kg,vtedy dáva termín do cca mesiaca. Na vyšetrenie klasický výmenný lístok, dá sa objednať cez ečasenku. Sestrička dáva na dva dni dopredu termíny a objednanie. Stredy a utorky je operačný deň.
Platí sa teraz 100e za každú hodinu anestézy, od mája by sa malo 130e.
Naš bol prvý v programe, vzali ho niečo pred pol 9 a do 50 min bol späť, ešte spal ale hodinu. A boli sme tam ale do jednej, čakali sme kým starší Dr Hačko príde na vizitu. Buď počkáte do 15, kým skončí anestéza aby ste zaplatili a dostali potvrdenie alebo ak potvrdenie nepotrebujete, domov idete, Dr Hačko povie, že môžte.. Väčšinou chodia domov medzi 13-15-16. Tak hodinu a niečo ako prišiel zo sály už mohol papať...

jesenzima
14. mar 2023

Dcére vybrali, keď mala 4, je to už rok a odvtedy ani raz antibiotiká, žiadne upchaté dutiny ... Iba bežný sopel ...

macka174
autor
14. mar 2023

@jesenzima tak to rada počujem,dúfam že to bude aj u nás tak.Dakujem🙂

scorpionflower1
21. apr 2024

@macka174 ahoj, mozem sa opytat jednu vec? Tebe rovno doktor povedal, ze ked das vybrat nosnu mandlu, tak sa chorobnost nezlepsi? Ide o to, ze ja mam 5-rocnu dceru, nema problemy s dychanim, nechrape..ale je casto chora, mava take sople styl tyzden skolka-tyzden doma. Vsetci mi vravia, ze mam jej dat vybrat mandlu, ze urcite nebude potom tak casto chora.