Je správne podávať Dithiaden deťom kvôli nervozite?
Ahojte. Kamoška ma dvojročného synčeka. Sťažovala sa, že malý je nervózny ( nech to znamená čokoľvek, mne sa to pri žiadnom našom stretavani nezdalo a to sme spolu denne aj niekoľko hodín je to normálny dvojročný ubehany hravý chlapec). Podáva mu dithiaden. Ja som jej podľa svojho sedliackeho rozumu povedala, že podľa môjho názoru to nie je potrebné a ze podľa mňa len ona chce mať kľud od chlapca .
Včera spal od 16:00 ( vlastne vtedy mi písala ze malý spi ale už bude vstávať tak konkrétny čas neviem kedy zaspal) vstal na druhý deň ráno 7:30 . Včera mu dala dithiaden . Tak som to už nevydržala a narovinu som sa jej spýtala ci chce aby sa chlapec vôbec nezobudil.. nerada sa starám do druhých ľudí a do výchovy a starostlivosti druhých ..ale je mi ľúto chlapčeka..je to vôbec normálne? Musím podotknúť že tie lieky normálne mala predpísané od pani doktorky.
Dava sa to na alergiu, co ja viem, alebo pri febrilnych krcoch, ale len tak, aby mali rodicia pokoj, no zle mi zostalo z toho. Syn, aj ked je alergik som to ani raz nedala, lebo to nebolo zatial potrebne, urcite by som to neordinovala len tak hala bala. Aby spal od 16stej do pol osmej je extrem.
@rejka7 Dithiaden pri nádche a soploch? To sa mi snáď sníva... Ešteže my máme normálnu pediatričku. Môj manzel to brával v mladosti pri epilepsii, to je trochu vážnejšia diagnóza ako viróza... Má to veľa nežiaducich účinkov mimochodom.
@ninan2 úplne bežne sa dávajú antihistaminiká pri nádche, viróze u detí aj dospelych
@barbora854 nezverejnila som tu jej meno .. dokonca ani moje ..je niekoľko tisíc 2 ročných deti na tomto svete 😊
@barbora854 a vy bežne dávate vyššiu dávku svojmu dieťatu tiež, že vás to tu tak strašne rozčúlilo?
@barbora854 vsak vy sa tiež staráte tým, že to komentujte 😊 tiež nemáte prehľad ani nevidíte do papierov malého ak vôbec nejaké "diagnozy" má ..som kamoška práve preto ma to zaujíma lebo kamošky tu nie sú len od toho aby len prikyvovali hlavou a chválili a viac mi zalezi na zdravy maleho dietata ako na kamoske..podľa môjho názoru to v poriadku nie je preto som sa spýtala tu na MK ostatných mám aký na to majú názor..ste tu zatiaľ jediná ktorá sa k tomu vyjadrila takto čo je úplne v poriadku ..
K prídavným menám ktoré ste tu načmárali na moju osobu sa nejdem vyjadrovať..lebo to je už charakter človeka. Prajem krásny deň bez dithiadenu.
V pribalovom letaku k dithiadenu 2mg sa pise, ze detom vo veku od 2-6 rokov je mozne podat polovicu tablety 2-3x denne. Je mozne, ze na zaklade toho rodicia postupovali. Kazdopadne, ak mas podozrenie, ze liek zneuzivaju, tak je na mieste si tu situaciu odsledovat.
Mudru barboru 854 by som si nevsimala, ked niekto cudziemu povie, ze je krava, tak je nou sama.
Dobre robis, ze si vsimas. Ja by som zvazovala udaniena socialke. Ked si niekto v 30tkepcha denne ruzovu tabletku, jeho vec, no decku davat silny liek, len preto, ze je zive, to je vrchol. Strasne ma vytacaju taketo zeny, co pchaju ukludnovaky zdravym detom. Kolegyna davala malej zas nejake antihistaminikum,lebo bola z nej unavena.
Ries to, drzim palce.
Mudru barboru 854 by som si nevsimala, ked niekto cudziemu povie, ze je krava, tak je nou sama.
Dobre robis, ze si vsimas. Ja by som zvazovala udaniena socialke. Ked si niekto v 30tkepcha denne ruzovu tabletku, jeho vec, no decku davat silny liek, len preto, ze je zive, to je vrchol. Strasne ma vytacaju taketo zeny, co pchaju ukludnovaky zdravym detom. Kolegyna davala malej zas nejake antihistaminikum,lebo bola z nej unavena.
Ries to, drzim palce.
@jamidea ďakujem... určite si to odsledujem..poprípade jej dám aj prečítať túto diskusiu nemám s tým problém len aby dostala rozum.
Keď to bude čítať mamička toho chlapca chcem dodať, že hyperaktivita vyplývajúca z ADHD je reálny problém. Hyperkineticka porucha, alebo ADHD je prítomná už od narodenia, je to neurovyvinova porucha. mamička by mala dať zdiagnostikovať dieťa. Lebo ak má ADHD dieťa, nevie samo sa ukľudniť, behá, nesústredí sa, nevie začať, alebo dokončiť hru, nevie zaspať, strašne skoro vstávať, krik, plač, neschopnosť fungovať normálne, matka je vyčerpaná, zúfalá. Je na mieste liečba. To, že tebe sa nezdá, neznamená, že chlapček nemá reálny problém. Ak mu bol predpísaný dithiaden, lebo matka ho má, tak jej bol predpísaný, lebo nie je na voľný predaj, tak ma od lekára určené kedy a ako ho má brať. Ak bol na spanie predpísaný, tak nech ho berie. Pomôže dieťaťu, lebo dieťa s ADHD spí zle, a nevie si samé pomôcť. Samozrejme, tak ako boli dávky predpísané.

nedavala by som to dietatu a nie nepovazujem ok, riesit "vraj" nervozitu u 2r dietata liekmi