icon

Je správne používanie Pavlikových remencov u detí?

simaa111
4. mar 2025

Je to podľa vas správne?

Je správne používanie Pavlikových remencov u detí?
niiikaaa
4. mar 2025

@simaa111 bože len toto nie,... toto je desiatky rokov stará vec... Tübingenská abdukčná ortéza keď už

simaa111
autor
5. mar 2025

@niiikaaa toto nam dal ortopéd na predpis

niiikaaa
5. mar 2025

@simaa111 tiež nám dal, mali sme 2 mesiace, no nezlepšovalo sa to vôbec, nohy mala napuchnuté na lýtkach hoci to nebolo silno stiahnuté, bola plačlivá, noci hrozné.. no des,...mne to nedalo, vymenila som lekára, išli sme do Ba (Núdch) tam si remene fotili,smiali sa a plakali zaroveň, že čo to dieťa na sebe

simaa111
autor
5. mar 2025

@niiikaaa u nas to je tiež hrozne preto sa pýtam či to jej to dobre davam kedze mi je nespokojná. Zatiaľ to mame 2 tyzdne v apríli ideme na kontrolu. Vraj nema klbik az tak zle tak dúfam ze to čoskoro zahodime, vazne to je na hlavu toto

niiikaaa
6. mar 2025

@simaa111 tiež to nemala až tak zlé, ale ťahalo sa to 10 mesiacov,...prvé 2 sme sa trápili s týmto čudom predpotopným, v BA sa 4 lekári na tomto remeni smiali 😒😱 doteraz to majú vo vitríne videla som v auguste ked sme boli na kontrole 🤣😂

simaa111
autor
6. mar 2025

@niiikaaa 10 pane bože nestraste😮‍💨 odkedy to mala ma je to s nou zle stale mrnci je nespokojná o spánku ani nehovorim úprimne na noc jej to ani stale nedavam lebo by sa nimto okolo nej s tym nevyspal my sme z východu do Ba mame ďaleko chodime do Presova uvidíme aka bude kontrola

lenna111
8. mar 2025

Mi máme tiež remene. Je to na figu stále jej padajú z pätky. Mám aj tubingen ortézu tu znáša oveľa lepšie. Predošli doktor ju nastavil zle a terajší preferuje tieto nepraktické remene. Aký mate nález. Mi až II.C -III

simaa111
autor
9. mar 2025

@lenna111 ja som v tom uplny laik a vysvetlenie bolo take raz dva takze ja ani neviem ci je to velmi vazne alebo nie ale tie remene cele zle

lenna111
9. mar 2025

@simaa111 vidím že máte malé bábo moje je už väčšie. Ale ten nález je v pohode nemáte to až tak zle. Tým že je ona ešte malička tak sa jej to dá rýchlo dokopy. Tiež máme diagnózu vrodené vyklbenie. Len škoda že nám ortézu dali tak neskoro. A odkiaľ máte túto ortézu nám dali takú nepohodlnu celé nožičky má s tej ortezy modré.

niiikaaa
9. mar 2025

@simaa111 tento nález nieje až taký zlý, mali sme IIc trvalo to 10 mes,ale je uplne v poriadku, máme 4 roky, chodili sme na kontrolu polročne, teraz až o rok..

simaa111
autor
9. mar 2025

@lenna111 ano mala bude mat 4 mesiace, uz od prvej navstevy ortopeda som ju balila na siroko no teraz sme dostali na predpis toto, zevraj je to odniekial zo zahranicia. och chudatko male a nema to prilis stiahnute ked su nozicky modre?

simaa111
autor
9. mar 2025

@niiikaa som rada ze to mate v poriadku ze uz to mate za sebou🙂 predsa nieje to trapenie len pre dieta ale aj pre rodica

lenna111
10. mar 2025

@simaa111 Myslela som si, že zo zahraničia, pretože tu som nič takéto nenašla. A keby mi to predpísal doktor tak možno by mi prišli také isté. Ja mám takéto. A ano príde mi to že ma to fest pritiahnuté ani nozkami hybat nemôže takto nám to nastavili.

lenna111
10. mar 2025
simaa111
autor
10. mar 2025

@lenna111 my sme to mali na predpis . mne sa zdc ze vasa malicka ma dost zatiahnute lytka ale zase jej to nejde cez kolienka jak nam ,stale sa nam to posu

simaa111
autor
10. mar 2025

@simaa111 *posunie.

lenna111
18. mar 2025

@simaa111 no cez kolienka by to nemalo ísť. No základ je aby tam bol 90° uhol a abdukcia na široko. A Vaša malička to aj spĺňa. No všimla som si že ramienka má dosť od seba malo by to byť trošku bližšie pri sebe a tým pádom tie popruhy v predu by išli cez stehienka. A ak sa smiem spýtať Vy ste tu pomôcku Pavlíkove remene mali s lekárne alebo z predajne ortopedickych pomôcok. Na obrázku vidieť že sú oveľa pohodlnejšie ako tie moje.

simaa111
autor
1. apr 2025

@lenna111 zdravím vas. My sme ramienka dostali na predpis od ortopéda a potom sme boli na miernom mieste kde nám ich vystavili. Štvrtok ideme prvý krat na kontrolu som zvedava ako dopadneme