Je stimming u dcéry prejavom autizmu?
Diagnostikovali u niekoho z vás autizmus u dcéry aj v neskoršom veku? Dcéra bude mať 8 rokov je citlivá a na upokojenie sa robí stimming hojdá sa z nohy na nohu alebo keď sedí na gauči bucha hlavou o gauč a hmka si alebo spieva pri tom.Inac je normálna funguje v škole dobre všetko zvláda len robí toto ..stále on malého bábätka .ide o autizmus ?
@anonym_autor moje dieta 11 rokov ma nieco podobne, on dokola rozprava jednu temu 100x denne my ideme na ADOS aby sa to potvrdilo/ vyvratilo + psychiatricke vys. Tiez funguje normalne.
mojim dg. sz v 11-13r. nebola to len jedna vec, ale suhrn viacerych, problem so socializaciou, komunikaciou (radsej si neda zmrzku ako by si ju mala vypytat) repeticie, senzitivita....
U nas az v dospelosti, stimming ako taky pouzivaju aj ludia bez autizmu… muselo by tam byt viac, ak v skole funguje normalne, nadvazuje vztahy, vie sa o seba postarat - ist autobusom, kupit si zmrzlinu, a pod., tak ten stimming nemusi nic znamenat.
Dievcata ale vedia velmi dobre maskovat, ak mas podozrenie a peniaze navyse, daj ju zdiagnostikovat v centre… ak sa potvrdi, vies co dalej a ak sa vyvrati, budes mat srdce na mieste s mozete fungovat.
Co je stimming?
u nás v 9rokoch.
to čo si napísala nemusí byť autizmus.
@anonym_3e32f5 aké ste mali príznaky ,alebo na základe čoho sa potvrdilo, že ide o autizmus ?
Nerozpráva sa sama so sebou? Nenataca si vlasy na prsty? Nechodí do kolecka? Pachy, zvuky, dotyky sú ok? Spoločnosti sa nevyhýba? Hlava ju nebolieva? Jedlo nemá len obmedzené veci? Vymenovala som len zopár veci, čo môže ešte robiť a samozrejme je ich ešte veľa iných... Mám doma 2 AS

u nás v 9rokoch.
to čo si napísala nemusí byť autizmus.