icon

Je takýto tvar hlavy vhodný na operáciu?

9. aug 2024

Je podľa vás takýto tvár hlavičky ja operáciu alebo na helmicku? Má ju predĺženú dozadu

martinkatinka
•
9. aug 2024

Odfot zboku...

katkaseiner
•
9. aug 2024

das na radu neznamych bab z MK? Neopytas sa radsej pediatra?

januska12323
•
9. aug 2024

Pediater videl určite viac hláv ako my. Podľa fotky sa to aj tak nedá posúdiť, na to treba špeciálne vyšetrenie.

martinkatinka
•
9. aug 2024

Moj syn mal zrasteny sagitalny lebecny sev a mal hlavicku ako sisku, oredlzenu dizadu. Takto zhora to nie je vidiet. Keby tvoj mal nejaky problem, pediater to urcite vidi.

autor
•
9. aug 2024

@martinkatinka a riešili ste to nejako?

martinkatinka
•
9. aug 2024

Ano riesili, boli sme na neurochirurgii, na CT a nasledne operacia. Avsak ako hovorim, odoslala nas pediatricka.

autor
•
9. aug 2024

@martinkatinka tu je fotka z boku. Ďakujem ti za odpoveď, naša pedi to zatiaľ vôbec nerieši že len polohovať. Preto sa pýtam vás

martinkatinka
•
9. aug 2024

Skus sa pytat na neurologiu. A ma hlavicku aj uzku?

e1i
•
9. aug 2024

Nie je nahodou predcasne narodeny?

autor
•
9. aug 2024

@e1i áno je má to súvis ?

athelas86
•
9. aug 2024

Toto v pohode dorastie do "normálneho" tvaru, len polohovať treba. Operácia ťa ako napadla 😁 ešte skôr tá helmička keby sa to do pol roka ktovieako nezlepšovalo, ale ani to nie

e1i
•
9. aug 2024

Aj ja mam predcasnu a tiez ako babo mala taku "pretiahnutu" a je to normalne. Polohovanim sa to upravi

ivka2112
•
10. aug 2024

Podla mna v pohode, upravi sa pekne postupne. Alebo sa skuste opytat pediatricky na helmicku (najvaic ucinna ak sa da od 4 mesiaca)🙂)

autor
•
10. aug 2024

Žienky ďakujem vám pekne za odpoveď. Pedi sa nevyjadruje k tomu veľmi je to staršia lekárka , príde mi ako keby to neriešila. Ale snáď to je v poriadku, ďakujem vám

anketkarka
•
10. aug 2024

Nám pri ultrazvuku hlavičky zistila neuroločka predčasné zrastanie lebečných švov. Vtedy sa tiež deformuje hlavička a je potrebné to riešiť čo najskôr, lebo lebka tlačí na mozog a zmenšuje sa moznosť to riešiť inak ako náročnejšou operáciou a hrozí aj postihnutie. Netvrdím, že je to váš prípad, ale ja by som sa nedala uchlácholiť systémom jedna baba povedala, ale skúsila vyhladať odborníkov a uistiť sa, že nejde o predčasné zrastanie lebky, ale len zaležaná hlavička.