Je tlak 155/80 u 15-ročného chlapca normálny?
Dievčatá tlak 155/80 mal syn dnes na preventívnej prehliadke av 15-tich rokoch Dnes u Dr. premeraný znova a tlak 142/60 podľa Dr je to v poriadku. Mám sa báť alebo veriť Dr? vraj doma mám premerať má byť 15 min v pokoji a potom 3x po sebe zmerať No a je mi divne, že za 2 roky vyrástol len o 2cm 😱 V 13 mal 175cm a teraz v 15 má 177cm 😱😱
@ciernysokol definuj zvýšený krvný tlak. Zvýšený krvný tlak, je v rozmedzí 120 až 130 takýto tlak môže vzniknúť syndrómom "bieleho plášťa". Autorkynmu 15 ročnému synovi boli namerané hodnoty, ktoré prislúchajú hyprtenzii 2 stupňa, takéto hodnoty sú dôsledkom niečoho, čo sa v srdcovocievnom systéme odohráva dlhšiu dobu.
Dnes mal doma pri merani 136/68 , použivam na ruku, uvidime teda
@anna777115 čiže by sme si to mali preveriť
@luccija u nás krv nebrala vôbec, moč áno. Zas mu robila kopec iných vecí😀 Je pravda, že bol trochu rozhodený
Tlakomer mám od otca požičaný na ruku, sám to zmeria
Dôležitejsi je ten spodný tlak a nie horny, ale treba to sledovať aj pitný režim atď...môj muž mával o dosť vyšší ďalšie meranie nižší lekár povedal, že ho zaujíma priemer za týždeň plus čo ukáže holter a nie, že mu občas vyskočil na 150
Diastolicky v poriadku, sistolicky vysoký .Meraj, ráno po zobudení nech si pár minút posedí a zmeraj. Potom poobede, tiež ho nechaj v kľude posedieť a odmeraj.
Sistolicky tlak, je tlak priamo v aorte a pôsobí priamo na cievy ovplyvňuje mozog , srdce, obličky.
Fakt ho mohla poslať na EKG aspoň, alebo neviem?
Ďakujem baby budeme sledovať, ak bude mať budúci týždeň dlhodobo, vo štvrtok ho berem k Dr Hneď po monitore a pýtam vyšetrenia A z toho nie je vystresovaný
122/70 😀 ja sa asi zbláznim, posedel tak ako mal.
Tlak ma vyšší ,moja dcéra mávala také tlaky u doktora hlavne .Ak ti môžem poradiť davaj mu rano magnezium nám to pomohlo tie tlaky môžu byť nižšie. Dôležité je aby chodil normálne spávať a neponocoval. Nepiť kolove a kofeinove napoje.
Mohlo sa stať, že v škole niečo zjed9l, alebo vypil, tiež majú stres teraz aj z blížiaceho monitoru Do toho prišla prehliadka, tam bolo vidno na ňom, že sa trochu ostýchal, tlak mu merala hneď ako sa vyzliekol. Kto vie? Uvidíme
@anna777115 ja som pisala lenke na jej pripad, nie autorke. Autorka sa len pytala, co znamena ten syndrom. Vsak citaj diskusiu.
Nakoniec sme boli na EKG aj rtg hrudníka to bolo v norme, ale tlak trvá. Preposiela nás aj na kardiologiu, ale aj endokrinológiu a nefrologiu....

Nie🙂)) ale je znama vec, o tom hovori ten syndrom, ze ludom sa pri doktorovi zvysi tlak, lebo je v strese