icon

Je to jačmeň na oku?

nikvit
17. sep 2025

Ahojte chcem sa spýtať či podľa vás vyzerá toto ako jačmeň alebo nábeh na jačmeň neviem… poprípade či máte stym skúsenosti a čo ste používali nato.. dokonca týždňa ideme aj ku lekárovi
Krpček ma 10 mesiacov

Je to jačmeň na oku?
janinah
17. sep 2025

Daj foto to komentara.nech sa to da zväčšiť

nikvit
autor
17. sep 2025
@janinah

Daj foto to komentara.nech sa to da zväčšiť

janka1224
17. sep 2025

Vyzerá to ako jačmeň, uvidíš či to bude ďalej opúchať. Nám sa osvedčil kamilkový obklad 3 x do dňa (teplý kamilkový obklad myslím) a potom nám doktorka predpísala kvapky a masť + ten teplý obklad.

anonym_db4fbd
17. sep 2025
@nikvit

@nikvit vyzerá to ako zrno, určite k dr, snáď nebudete musieť ísť vyriezať😬 ja som tak bola kedysi 6x na odstránenie lebo sa mi to vracalo

sevrin
17. sep 2025

Je to jačmeň, ideálne by bolo, keby poriadne vykvasil, potom sa dá vytlačiť. Ak by sa dieťa bránilo zubami nechtami, tak k očnému.
Je to nepríjemné, svojho času sa mi to stalo 2 alebo 3 krát, neviem ani prečo, ksicht si umývam pravidelne a nie iba tak, že sa ofŕkam pár kvapkami.

janinah
17. sep 2025
@sevrin

Je to jačmeň, ideálne by bolo, keby poriadne vykvasil, potom sa dá vytlačiť. Ak by sa dieťa bránilo zubami nechtami, tak k očnému.
Je to nepríjemné, svojho času sa mi to stalo 2 alebo 3 krát, neviem ani prečo, ksicht si umývam pravidelne a nie iba tak, že sa ofŕkam pár kvapkami.

@sevrin prepanakrala,to co píšeš...jačmen sa nikdy nevytlača a doma uz vôbec nie,vyrobi infekciu a dozivotnú značku na viečku a vystresuje dieťa...aj na očnom sa to rieši inak ako vytlacanim
Autorka,toto môze byt jacmen,ale aj cysta či iný utvar,treba ist na očnu amb.pre adekvatnu lokalnu atb liecbu,pracujem s očami