Je to piata choroba?
Baby prosim Vas moze byt toto piata choroba ☹
@mummy01 no ma to ale vsade aj na nohach a hovori ze ho boli aj kolienko. Tak neviem co to je. Volala som s doktorkou a ta mi povedala nech mu dam prednison a fenistil.
@silvia0412 ved zihlavku z jedla moze mat vsade. Ale sleduj dychanie,ak by mu napuchali sliznice a mal problem s dychanim treba ist na pohotovost. Jedol nieco nove?
@mummy01 praveze nic on uz ma skoro 8 rokov tak uz jedol asi vsetko. A myslis si ze ak je to zihlavka tak to samo prejde.
@silvia0412 urcite treba antihistaminika. Reakciu na jedlo moze mat aj dospely,to nieje vysada babatiek
piata choroba sú také menšie pupáčiky, aspoň sesternica to tak mala keď na jar mala piatu chorobu 🙂 toto je fakt ako žihľavka, treba sledovať čo mu to spôsobuje. Nejedol niečo nezvyčajné? čo inokedy neje?
@melynda na obed segedin ale ten varievam casto ale vecer si daval jogurt a cerealie s mliekom tak neviem ci to mohla sposobit tato kombinacia.
Nie je to nieco ine,moje deti mali 5tu i 6tu a boli to uplne drobne vyrasticky skor len take bodecky
Zihlavka, mojej opuchla pusa, mne sa zas urobili taketo mapy a krku, bruchu a hrudniku, potom zmizli a ukazali sa inde.
Inak, nemusi to byt zo ziadnej nezvycajnej potraviny, mozno len zla.kombinacia. Stalo sa mi to dvakrat a doteraz neviem co bola pricina.
5-6 choroba sú malé svrbivé vyrážky, 5 choroba sa robia " motýliky" na tvári+ vyrážky po celom tele
6 choroba sa "motýliky" nerobia, vyrážky na celom tele aj na dlaniach a spodku nôh
samozrejme pri oboch môžu byť chytené aj sliznice
výsev začína na 3 deň po teplote / cca 38 /
neviem ako je to s 5 tou, ale 6tu môžeš chytiť aj ty a niekoľkokrát..
toto určite nie je 5ta choroba
nám na 6tu nezabral fenistil, pomohol kúpel v hypermangáne a následne v repíku
😉
@silvia0412 Moja mala siestu chorobu, ale to je cosi ine ako piata. Neviem, ci si pozerala, ale poslem Ti link na jeden clanok, kde je to perfektne vysvetlene - priznaky, priebeh ochorenia.
http://mamaaja.sk/mamapedia/zdravie-deti/piata-...
po 6 tej synovi išli dolu nechty na rukách aj nohách :-/ a naozaj ho to veľmi svrbelo
@silvia0412 tiez si myslim ze to nie je 5 choroba. To sa najprv urobi cerven na tvari v tvare motyla. Az o 2-3 dni zacne miznut cerven na tvari a presuva sa postupne na ruky, trup, nohy. Teplota nebyva, len pri 6.
mali to obaja, jeden začal iba zopár vyrážok a druhý mal viac.
nemali to v puse, ani ich nebolelo hrdlo ako pri chorobe ktorú uvádzaš, a mali horúčky, vysypali sa na 3 deň po horúčke a vyrážky po 3 dňoch začali miznúť.
Známej dcérke tiež diagnostikovali 6 rovnaký priebeh, a aj výsyp a taktiež jej liezli dole nechty / a podotýkam že chodí inej doktorke v inej mestskej časti a nestretli sme sa, takže moje ju nenakazili 😉 /
ja sa nechcem dohadovať, píšem iba to čo mi obe doktorky povedali a hovorím o priebehu tak ako sa stal. Ak sa obe doktorky mýlili čo si nedovolím tvrdiť ok.
😉
@silvia0412 na 100% žihlavka.moj syn ju mava od malinka a prave aj dnes sa vysypal.a on ju mava dost agresivnu :( viď foto
@kadan ahoj to sme uz mali tiez alebo podobne boli to choroba ruky nohy usta a tiez mu zliezli aj nechty
@tinuska216 ahoj a co mu davas na to,dnes somntie fotky ukazala znamej sestricke a ta tiez povedala ze je to zihlavka
@silvia0412 fenistil kvapky a potieram fenistil gelom lebo ho to straaašne škriabe.a od imunologa ma sirup Aerius,minule mu prave zvyšil davku lebo sa vysipava aj tak a vobec nevedia zistit z čoho.aj z krvi mu nič nezistili že by bol na niečo alergicky.teraz v decembri ideme zase na odbery
@tinuska216 no dnes som s nim bola pre istotu u doktorky a hovorila ze to vyzera ako siesta choroba. 😒 Dalu mu prednison a ditiaden a k tomu isoprinosine. Tak som zvedava co to urobi. Ale zda sa mi ze to ma uz lepsie. 🙂

Vyzera to skor ako zihlavka