Je to piata choroba alebo alergia?
Ahojte prosim je toto piata choroba alebo alergia na nieco? Pred velkou nocou sa malemu vyhadzali lica a neskor aj telo. Ale to sa mi zda uz dlho... Zaroven ma strasne sople, boli sme u dr, berie atb, trifed a pamycon. Boli sme aj u orl, ale dal mu len nasonex. Uz som zufala z vyhadzania aj zo soplov. Dakujem za rady

Ahojte, syn má práve výsyp na rukach a nohách, ale nemá na tvári, resp. mal na chvíľu pár fliačkov, ktoré sa rýchlo stratili. Mali vaše deti aj taký priebeh? Mne to dosť pripomína žihlavku, ale v škôlke je práve aj piata choroba tak čakáme čo to vlastne bude 🙂
@luc2020 na tvári to býva deň až dva predtým, než sa vysypú končatiny (a u niekoho aj trup). Na tvári to pripomína opálenie alebo sčervenanie po námahe. Výsyp po rukách, nohách a trupe je premenlivý, niekedy to vyzerá, že už to ustupuje a ďalší deň je to zase naspäť. Výsyp je citlivý na slnko, slnko ho predlžuje. Pokiaľ je piata choroba v škôlke, najskôr to bude aj u vás piata choroba. Je lepšie ju prekonať v detstve, lebo u dospelého môže mať oveľa hnusnejší priebeh s veľkými bolesťami kĺbov.

Žienky prosím vás, staršia 6 ročná dcéra má 5 chorobu 3 deň.Mam aj mladšiu dcéru 3 ročnú tej nieje nič. Moja otázka znie myslíte že tá mladšia môže ísť do škôlky?