Je to vitiligo u dvojročnej dcéry?
Zdravím. Dvojročnej dcére sa posledný mesiac vyhodil na ramene a šiji takýto fľak. Máte nejaké skúsenosti, čo by to mohlo byť?
Vitilgo podla mna skor nie, ale to je tazko urcit z fotky, lebo tie dermatologicke dg sa na seba velmi podobaju a chce to urcite odbornika (a niekedy aj viacerych) a vysetrenie na spravne urcenie dg. Moze to byt aj pityriaza, aj mne napadla ako prva, bud alba (liecba ako ekzem) alebo versicolor , ale to je kvasinkove ochorenie a lieci sa antimykotikami (u deti vraj nie je uplne bezne).
Nedávaš jej krém so silným ochranným faktorom? My sme boli teraz na kožnom a lekárka vravela, že nikdy nemáme dávať viac ako 50 pri mori a 30 tu u nás. Vraj nejaká mamička narierala dieťa so 100 a presne toto sa stalo.
Nasa ma nieco podobne, pokial sa nevytvaraju dalsie je to znamienko. Treba to pozorovat.
Takyto flak by mohol vzniknut z spf podla mna len ak by clovek poriadne natrel len to miesto a zbytok menej/vobec. Slnko pali aj u nas tak, ze spf 50 je viac nez potrebne.
Nevus depigmentosus - blede znamienko maju deti mysli uz od narodenia, ale mozno sa mylim a mozu vznikat aj neskor.
To moze byt plesen
Na slnku sa zvyraznuje ale moze byt aj viac pricin neplasila by som sa hned s vitiligom
Kozne vysetrenie vymenny listok nepotrebujes

Môj má taký bledý fľak na nohe. Dr povedal,že má istý druh exému pityriasis alba a dal mu kortikoidnú masť. Najlepšie ti odpovie kožný lekár