Je to žihľavka alebo alergia na teplo?
Ahojte vedel by mi niekto poradit ci to je naozaj zihlavka alebo alergia na teplo? Nasmu malemu sa zacali robit par vyrazok ako krupicka a okolo tej vyrazky cerveny fliacik postupne zmizli a vytvorili sa na inom mieste a vecer sa strasne vyhadzal ... no rano mu to ustupilo a ostala len krupicka a pocas dna znovu mierne fliaciky ale uz sa to nevratilo zatial do takeho stadia ako vecer ... moze mi prosim vas niekto poradit ci to je naozaj zihlavka ako dlho priblizne trva a co na to?? Je vikend cize k dr ideme az v pondelok dakujem

Ahojte zienky, nahodou som nasla tuto temu, chudak deticky, viem, co prezivaju lebo ja toto mam od detstva, nakolko sa mi to teraz tak zhorsilo, ze to mam kazdy den, musim brat zodac kazdy den, iba to mi pomaha, v detstve som to moc neriesila, mala som to obcas a mysleli sme, ze bud zo slnka alebo chladu, teraz som bola na vysetreniach a nic mi nezistili, vraj to nie je alergia , no zodac mi predpisali, este mam ist na endokrinologiu, ale myslim, ze ani tam nic nenajdu. Otec to ma tiez a moj syn tiez, berie aerius, denne jedna, no neberie to kazdy den, nakolko to nema tak casto, ken v prechodnom obdobi.
Inac, je to hrozne neprijemne, strasne to svrbi, som schopna sa doškriabat do krvi, som z toho nervozna, takze sa nehnevajte na deticky, urcite to tazko znasaju ☹
V detstve mi pomohlo natriet to alpou, inac nic nezaberalo.
Je to vraj psychickeho razu, no neviem, kedze uz to min.rok mam dennodenne a ak nezoberiem zodac, spuchnem najprv akoby ma do žihľavy hodili a potom sa mi to zleje do velkej spuchliny a stvrdne, mavala som to na miestach, kde su gumicky, na bruchu, neskor uz i na vnutornych stehnach, chrbate, no teraz i na rukach, prstoch ( zhadzujem hned prstene ), aj na nohach. Opakujem, je to velmi neprijemne, a chudatka deticky ☹
Skuste ten liek aerius, synovi zabera, uz pol roka pokoj ma.
Žienky prosim poradte, ako dlho moze presne taka zihlavka trvat? Mame ju už 9.den, boli sme aj v nemocnici, dietuje, no stale sa vyhadzuje....co robit? Prosim... 😔
no ja to mam stale, berem kazdy den zodac, a syn, ten to ma raz za cas, to uz pride ku mne len co sa zacne škriabať :( ale boli sme pri mori a rok som mala pokoj
My bojujeme už 6 deň celý deň zle na večer to ustúpi a ráno opat u nás to asi jahody spustili už nech to je prec.
no vraj je to nervoveho pôvodu, takto to mne diagnostikovali , ale nemam ten pocit, pretoze,ci som kludna ci som nervozna,vzdy je to.rovnake. skor mam pocit, ze uz nevedia , co na to povedat...
@lindda dobry den. Syn to mal cca 4 dni, take ze poriadne, kzm sa mu to nevyplavilo z tela a potom uz iba trosicku a samo to vymyzlo. on to mal strasne, ale strasne, nic som take pred tym nevidela, najviac trup, ruky, zadok, krk a tvar potom aj okolo ust a to som sa uz aj bala, aby sa nezacal dusit, ale zvladol to super. Davajte mu vela pit. Aby sa to vyplavilo z tela. drzim palce nech je to cim skor prec.
booze deticky zlate, tak sa natrapia :( to hrozne svrbi a darmo, ani ja nedokazem sa neposkriabat a potom to je len horsie a horsie po poskriabani, no neda sa... mne niekedy tak spuchla ruka a prsty,nielen som sa vysypala tymi cervenymi flakmi, ako z pokryvy ale aj mi to stvrdlo, nedokazala som dat ani ruku v päsť... :( ked uz som nevedela co s tym, mocila som ruku pod studenou vodou, alebo natrela alpou..
joj, prajem vam všetkým, aby to detickam preslo, a netrapilo ich to, s pozdravom Sandy
@lindda myslim, ze aj malemu sa to menilo...raz silnejsie, slabsie...lekarka nam povedala, ze nieco zjedol...a mal kapustu...pneumolog, ktorému chodime povedal, ze je to o histamine v potravinach...vyzzsi obsah spoosbuje ze sa dieta al. dospely vyhadze...nejde o samotnu potravinu, ale o obsah histaminu v nej... http://histaminovaintolerancia.sk/obsah-histami...
Ahojte mamicky.Vidim,že ste už dávnejšie písali o žihlavke.Moja dcerka to má teraz Má 17 mesiacov a 1.krát jej vyšla pred mesiacom a teraz zas.Idu jej zadné zúbky.Ako ste vy natom ?zbavili ste sa jej?Ja som už zúfalá s toho
Dievčatá nás po 4 mesačnom liečení na zihlavka bráni liekou zavolala detská lekárka na odber a nakoniec nám povedala ze to nieje zihlavka ale streptokok mali sme zvýšenú antidnazu 😣 čiže kozna lekárka nad zbytočne 4 mesiace trápila ze nech jeje takmer nič iba tbl a pod... nakoniec úplne zbytočné. Ku kožnej lekárke ma už nikdy nikto nedostane a určite nie na Kramáre nič nevedia iba zakazovať a skúšať ako na králikov rozum a diagnostika im nehovori nič
@lindda dobry den, neviem ci si to precitate po tak dlhej dobe, ale nasa mensia sa s tym tiez trapi. Vyzera to velmi podobne ako u vas. Po 2 tyzdnoch nam dr povedala ze je to 5ta choroba lebo pred nami tam mala 3 deti s tym istym a ani mi na dceru nepozrela. Chystame sa na alergologiu ale maju volne az o necele 2 mesiace. Plus zacal tento vysyp po mede a teraz po 4-5 tyzdnoch som si odsledovala ze reaguje asi iba na jablka. Pre istotu som vysadila aj mlieko, ked sa jej to ukludni tak skusim mlieko vratit a uvidim ci to bolo aj tym. Len ma zaujal ten pneumokok. Jej to zacalo ked som sa ja vyliecila z chribky a potom ochorela rovnako ako ja moja starsia dcera a vtedy sa malinka vysypala flakmi. Spominala som to aj dr, ale ta na mna nechapavo pozerala ze a co ma byt?! :( myslite zeby stalo za to testy na pneumokoka urovit? U vas sa to ako liecilo? Pripadne sa to vratilo este niekedy?
@alexko18 ano? Tak to skusim vypytat, leno zyrtec uz asi prestal ucinkovat, ale este skusim zvysit davku z 5kv na 9 ako kazal alergolog.
@lindda tak nasej asi specialne odbery robit nebudu :( alergolog toto nespominal, aj ked si tiez mysli, ze to moze byt nejaky virus. Boli sme u neho konecne minuly tyzden ale maju vraj tak plno, ze testy mozu spravit az o mesiac a potom vysledky dostaneme okolo vianoc :( takze nase trapenie sa len predlzuje.
@amy547 co vam, prosim,povedal na to lekar?
Ahohte neviem ci existuje tato skupina no opytam sa co vam pomohlo na žihlavku 3 tyzdne sa trapim a ne ne ta pliaga ist od domna
@simkamatko tea tree krém z justu nám pomohol, celý deň som natierala, na noc dostal fenistil kvapky, na druhý deň ráno opäť vyhodený ako panther, ale vždy inde, krásne bolo vidno, ako mu to postupuje po tele, od hlavy, a cez päty na štvrtý deň vyšlo z tela...štyri dni sme riešili...a bol čistý
@unique26 tea tree kde ste kupovali?

@janka987 mali sme presne to iste, zacalo hore, tvar, pod pazuskami, brucho, slabinky, ruky....postupne mu to cestovalo po tele, na zaciatku mal aj oko pripuchnute, ja som ho poriesila za cca 4 dni tea tree kremom a fenistil gelom...rano sa znova vzdy vyhodil, ale bolo to uz menej a menej...muselo si to prejst celym telom