icon

Je toto ekzém?

iva2806
25. feb 2020

Ahojte chcem radu.. maličký má tri mesiace papa nutrilon 1. Nekojim. Z ničoho nič sa mu po tele vyhodili takéto “ ekzemy “... najskôr som si myslela že to môže byt prachom na pranie alebo niveou baby ale všetko už nepoužívam a je to iba horšie.. nemôže to byt alergia na kravskú bielkovinu? Poraďte prosím že čo robiť u dr sme boli predpísala excipial a emollient..

Je toto ekzém?
snehulienka8
25. feb 2020

nam na koznom nakazali - oblecenie len 100% bavlnu, vsetky stitky zo satstva odstrihnut - drazdia pokozku, vsetko co sa dotyka pokozky, teda aj uteraky, postelna bielizen, prat bez prasku - pripadne prasok pre alergikov a po oprani este extra preplachnut, odev a bytove textilie (deky, prehozy, koberce..), textilne hracky nesmu byt umelina, teda znova 100% bavlna, ak ma nejaky teplejsi nebavlneny overal, ciapku ci rukavice, obliect tak, aby sa ten material nedotykal pokozky, aj ked mam na sebe umelinovu mikinu, nedotyka sa jej..a pije nutrilon bez laktozy..dodrziavam a pokozka je lepsia
...ked je najhorsie davame fenistil..pytaj sa lekara ci by aj vam nezabral..

snehulienka8
25. feb 2020

@iva2806 ..a este..prezlec mu body, zapinanie a presivanie na tomto ho tiez moze drazdit..daj mu hladke, cez hlavu, stitok odstrihi a nech je to hlave 100% bavlna preplachnuta v cistej vode, ziadna avivaz..

majusska202
25. feb 2020

@iva2806 moja mala to mala objavilo sa to v 7 mesiaci v 10 sa to stratilo a viac sme to nemali. Nam pomáhal holtov krém

iva2806
autor
25. feb 2020

@snehulienka8 fenistilove kvapky mu ešte dávam to som zabudla napísať

snehulienka8
25. feb 2020

@iva2806 tak ho hned prezlec a este dnes poodstrihuj stitky z bodyciek, zajtra vsetko preper bez prasku, body, ktore nie je bavlna daj bokom, uvidis ci sa nezlepsi..a skus nutrilon bez laktozy

snehulienka8
25. feb 2020
iva2806
autor
25. feb 2020

@snehulienka8 dr nám predpísala prosyneo ha 1 od dnes skúšam to som zvedavá či to bude mat nejaký efekt. A ďakujem veľmi za rady

nattulka
25. feb 2020

@iva2806 skus vysasdit aj ten excipial...sama mam ekzem a excipial mi ho este viac rozdrazdi...to iste aj u syna...vyskusat na premastovanie biodermu atoderm alebo la roche lipikar...kupat nie kazdy den a aj to bud bez sprchaca alebo tiez tuto biodermu alebo la roche 🙂 drzim palce

haileybaileys
25. feb 2020

ako pise
@nattulka ten la roche lipikar. sama mam alergiu a to je jedina zachrana. excipial je cely umely, nechapem preco to lekari este stale prepisuju

iva2806
autor
26. feb 2020

@nattulka no veď keď ho natriem má to V tej chvíli katastrofálne. No nič skúsim tu biodermu. Ďakujem za radu

evalin88
26. feb 2020

@iva2806 nam kozna prizvukuje, ze oblecenie ktore sa,priamo dotyka pokozky nesmie byt tmave, cierne a modre ( pri farbeni vraj pouzivaju neake chemikalie, ktore mozu aj po vyprani drazdit) malemuu to zacalo ked mal 6 mesiacov. Su obdobia v roku ked sa to strati a potom vrati.. napr cez leto nemal nic, reraz trosku..