Je toto naozaj neškodné odborné vyšetrenie?
Videla som prave video nejakeho uznavaneho ruskeho ortopeda, ktory vysetruje novorodenca a sposob, akym s nim zaobchadzal, mi vyrazil dych. aky na to mate nazor?
http://najmama.aktuality.sk/diskusia/235299/vid...
Ved urcite, aj sebamensi prudky pohyb hlavickou , moze u novorodenca vyvolat krvacanie do mozgu.
@mamulka211 sa mi rozum zastavil.Akebo ta zenska co precvicovala s novorodencom nejake cviky zeho hadzala o rameno hore dolu halabala no to je des tiez
Vydrzala som 25sekund. Sorry, ale toto nie je ziadny uznavany ortoped, ale obycajny DEBIL! 😠 ze taketo veci vobec uverejnuju na najmama... 😠 KEby to bolo take neskodne, asi by to babo tak nekvililo. Som zvedava, ako by sa to jemu pacilo.. 😠
@katkabg myslis, to "lietanie babatiek"? Tak to je napr. v NL zakazane a povazuje sa za tyranie.
Tak ja zas osobne si myslím že je to veľmi šikovný človek , hlavičku držal v obidvoch rukách čím zabránil jej trasu. Deti plačú , stačí ich len vyzliecť u doktora, deti plaču pri cvičení Vojtovou metódou a tiež tie cviky sú krkolomné , niektoré plaču pri kúpaní . Treba dopozerať do konca, do pár sekúnd ho ukľudní čo sa mnohým matkám po obyčajnej poradni nepodarí .
Nemala by som problém dať mu vyšetriť moje dieťa.
@maminuska : ked drzis hlavicku v dvoch rukach zabranujes jej trasu? Zaujimave 😲
@mamulka211 pre mňa nie, chyť rukami hlavu tak ako on a pokýv s ňou a potom to urob tak že to ho chytíš iba za ramená a hýb tou hlavou hore dole.
S dcérou najstaršou som cvičila Vojtovu metódu a presne takto primárka na rehabilitácii vyšetrovala pohyblivosť krku a mieru stuhnutia svalstva . Nič nové . A to nehovorím aké krkolomné závesy s ňou robila , vysenie za jednu nohu , vysenie za obidve dolu hlavou , bočné vysenie a robila to rýchlo za sebou .
Tí ľudia vedia čo robia.
@maminuska ja si tiež myslím.keď v tom má človek roky praxe už to robí s takou presnosťou a rýchlosťou, že laika pritom až zamrazí, ale pritom je to lekár a robí to dobre.. asi by už lekárom nebol, keby svojimi praktikami škodil novorodencom,že? a je pravda, na konci len povie "tiše" a malé sa hneď ukludní...
mozno tym babu neublizi ale ja osobne som to vydrza la pozerat 5 sekund ... a na svoje dieta by som sa pri tom pozerat nemohla vobec... vyzera to strasne ale odbornost nedokazem posudit ..kedze som nic take nestudovala
nasa o ortopeda tak zavyjala, ze ked sme otvorili dvere do cakarne, tak ti, co isli po nas, boli uplne bledi... a pritom jej nerobil nic z toho, len pozeral na UTZ klby...nezda sa mi zeby toto babo plakalo od bolesti, skor klasicky, ze cudzi clovek...ale vyzera to brutalne 😅
vyzeralo to brutalne ale podla mna to asi bolo ok ved to dieta ani nevrieskalo normalne plakalo moje tiez jacali jak dive u ortopeda...a ten zaver no klobuk dole ..to babo bolo uplne pokojne vobec nie hystericke a vystresovane 🙂
no, ortopédia vo všeobecnosti je taká - hard-disciplína... 🙂
Mnohokrat pocas porodu,sa horsie manipuluje s hlavickou ako na tom videu
no rus - co k tomu viac dodat... 😀 oni su zvlastna kategoria 😝
@mamulka211 Nuda na materskej?
urcite sa na to nepozera prijemne, ale nikdy nevies..to ze my to vnimame ako nieco neuveritelne bolestive a nespravne neznamena ze to nieje najlepsi sposob ako dieta vysetrit...ja by som to dovolila, len keby to uz bolo 20 rokov zauzivane a prehlasene za prospesne, ale niesom striktne negativisticka voci inovaciam 😀
@mircalla :rovnaka ako u teba, ci ty v praci si na konikovi ? 🙂
@mamulka211 aspon nezakladam zbytocne temy
@mircalla :nie, ty len zbytocne pises debilne komenty, ak sa ti zda tema zbytocna, tak citaj inu. 🙂
@mamulka211 hrozne :( ja viem zeby som nedovolila nikomu aby sa takto spraval k mojmu babetku, nepripada mi to celkom normalne, klbiky sa podla mna daju skontrolovat aj jemnou pomalou manipulaciou...
@mamulka211 reagujem na zbytocnu temu, to je cele..
@mircalla :nevedela som, ze ta poverili urcovat, ktora tema je zbytocna a ktora nie.
@mamulka211 ja pisem za seba, ty za viacerych.....?..

Keby to bolo take spravne tak by to praktikoval kazdy doktor na svete.Ja by som takemuto doktorovy dieta nedala do ruk