icon

Je toto naozaj neškodné odborné vyšetrenie?

mamulka211
28. okt 2014

Videla som prave video nejakeho uznavaneho ruskeho ortopeda, ktory vysetruje novorodenca a sposob, akym s nim zaobchadzal, mi vyrazil dych. aky na to mate nazor?
http://najmama.aktuality.sk/diskusia/235299/vid...

katkabg
28. okt 2014

Keby to bolo take spravne tak by to praktikoval kazdy doktor na svete.Ja by som takemuto doktorovy dieta nedala do ruk

mamulka211
autor
28. okt 2014

Ved urcite, aj sebamensi prudky pohyb hlavickou , moze u novorodenca vyvolat krvacanie do mozgu.

katkabg
28. okt 2014

@mamulka211 sa mi rozum zastavil.Akebo ta zenska co precvicovala s novorodencom nejake cviky zeho hadzala o rameno hore dolu halabala no to je des tiez

ervenka
28. okt 2014

Vydrzala som 25sekund. Sorry, ale toto nie je ziadny uznavany ortoped, ale obycajny DEBIL! 😠 ze taketo veci vobec uverejnuju na najmama... 😠 KEby to bolo take neskodne, asi by to babo tak nekvililo. Som zvedava, ako by sa to jemu pacilo.. 😠
@katkabg myslis, to "lietanie babatiek"? Tak to je napr. v NL zakazane a povazuje sa za tyranie.

maminuska
28. okt 2014

Tak ja zas osobne si myslím že je to veľmi šikovný človek , hlavičku držal v obidvoch rukách čím zabránil jej trasu. Deti plačú , stačí ich len vyzliecť u doktora, deti plaču pri cvičení Vojtovou metódou a tiež tie cviky sú krkolomné , niektoré plaču pri kúpaní . Treba dopozerať do konca, do pár sekúnd ho ukľudní čo sa mnohým matkám po obyčajnej poradni nepodarí .
Nemala by som problém dať mu vyšetriť moje dieťa.

mamulka211
autor
28. okt 2014

@maminuska : ked drzis hlavicku v dvoch rukach zabranujes jej trasu? Zaujimave 😲

maminuska
28. okt 2014

@mamulka211 pre mňa nie, chyť rukami hlavu tak ako on a pokýv s ňou a potom to urob tak že to ho chytíš iba za ramená a hýb tou hlavou hore dole.
S dcérou najstaršou som cvičila Vojtovu metódu a presne takto primárka na rehabilitácii vyšetrovala pohyblivosť krku a mieru stuhnutia svalstva . Nič nové . A to nehovorím aké krkolomné závesy s ňou robila , vysenie za jednu nohu , vysenie za obidve dolu hlavou , bočné vysenie a robila to rýchlo za sebou .
Tí ľudia vedia čo robia.

leeenka26
28. okt 2014

@maminuska presne suhlas, vyzera to nepekne ale aj ja si myslim ze nerobi nic zle. Podla mna za sebou tolko praxe, ze to robi proste rychlejsie a preto to aj zle vyzera. Ak sa cviky spomalili, verim tomu ze by sa na tom nikto nepohorsoval.

leeenka26
28. okt 2014

@maminuska aj mojho neurolog ked vysetroval som kukala ako puk

seemani
28. okt 2014

@maminuska ja si tiež myslím.keď v tom má človek roky praxe už to robí s takou presnosťou a rýchlosťou, že laika pritom až zamrazí, ale pritom je to lekár a robí to dobre.. asi by už lekárom nebol, keby svojimi praktikami škodil novorodencom,že? a je pravda, na konci len povie "tiše" a malé sa hneď ukludní...

moon1979
28. okt 2014

@ervenka ani to nejdem radšej pozerať, stačí mi tvoj koment a už mám tlak na plafone ...

maribell
28. okt 2014

mozno tym babu neublizi ale ja osobne som to vydrza la pozerat 5 sekund ... a na svoje dieta by som sa pri tom pozerat nemohla vobec... vyzera to strasne ale odbornost nedokazem posudit ..kedze som nic take nestudovala

lucinocka
28. okt 2014

nasa o ortopeda tak zavyjala, ze ked sme otvorili dvere do cakarne, tak ti, co isli po nas, boli uplne bledi... a pritom jej nerobil nic z toho, len pozeral na UTZ klby...nezda sa mi zeby toto babo plakalo od bolesti, skor klasicky, ze cudzi clovek...ale vyzera to brutalne 😅

gangulienka
28. okt 2014

vyzeralo to brutalne ale podla mna to asi bolo ok ved to dieta ani nevrieskalo normalne plakalo moje tiez jacali jak dive u ortopeda...a ten zaver no klobuk dole ..to babo bolo uplne pokojne vobec nie hystericke a vystresovane 🙂

seemani
28. okt 2014

@moon1979 len si to pozri 🙂

ervenka
28. okt 2014

@lucinocka nasemu tiez pozerali klby utz, ale vobec neplakal, skor ho zaujimalo, ze PC pri nom, sonda, gel ho asi seklil, lebo sa smial.

velkacica
28. okt 2014

no, ortopédia vo všeobecnosti je taká - hard-disciplína... 🙂

trgypadl
28. okt 2014

Mnohokrat pocas porodu,sa horsie manipuluje s hlavickou ako na tom videu

zibi
28. okt 2014

no rus - co k tomu viac dodat... 😀 oni su zvlastna kategoria 😝

moon1979
28. okt 2014

@seemani nemám na také žalúdok

mircalla
28. okt 2014

@mamulka211 Nuda na materskej?

loxa
28. okt 2014

urcite sa na to nepozera prijemne, ale nikdy nevies..to ze my to vnimame ako nieco neuveritelne bolestive a nespravne neznamena ze to nieje najlepsi sposob ako dieta vysetrit...ja by som to dovolila, len keby to uz bolo 20 rokov zauzivane a prehlasene za prospesne, ale niesom striktne negativisticka voci inovaciam 😀

mamulka211
autor
28. okt 2014

@mircalla :rovnaka ako u teba, ci ty v praci si na konikovi ? 🙂

mircalla
28. okt 2014

@mamulka211 aspon nezakladam zbytocne temy

mamulka211
autor
28. okt 2014

@mircalla :nie, ty len zbytocne pises debilne komenty, ak sa ti zda tema zbytocna, tak citaj inu. 🙂

romisami
28. okt 2014

@mamulka211 hrozne :( ja viem zeby som nedovolila nikomu aby sa takto spraval k mojmu babetku, nepripada mi to celkom normalne, klbiky sa podla mna daju skontrolovat aj jemnou pomalou manipulaciou...

mircalla
28. okt 2014

@mamulka211 reagujem na zbytocnu temu, to je cele..

mamulka211
autor
28. okt 2014

@mircalla :nevedela som, ze ta poverili urcovat, ktora tema je zbytocna a ktora nie.

mircalla
28. okt 2014

@mamulka211 ja pisem za seba, ty za viacerych.....?..