Ak má dieťa ešte aj bolesť hrdla,bruška, nechutenstvo ,výsyp je drsný ako brúsny papier tak môže ísť o šarlach. Ak z uvedeného nemá príznaky, kľudne 6ta choroba.Ale jednoznačnú odpoveď ti dá lekár
Pozri jazyk ak je malinovy s bielym povlakom a na podnebi tiez , plus hnis na mandliach tak saflach ak nie tak 6 choroba tu sme teraz prdkonali decka boli rovnako vysypane
A čo vraví lekár? Určite si bola s takým maličkým dieťatkom pri Dr, keď malo 4 dni zvýšenú teplotu.
Boli sme u doktora aj utorok aj štvrtok.. a nevyjadril sa vôbec (zastupujuci) pozeral aj do úst aj ho počúval. Keďže sme nevedeli z čoho horucky lebo ho aj prehanalo.cca 3 dni.. . tak bral aj vyter plus moc. Všetko negatívne aj crp 8. sarlach vôbec nespomínal skôr sa pripajal k 6chorobe. Vyrazky mu už nemá. Len dnes do rána zasa teplota 38.5. Ešte v piatok som volala ze maly nemá hlas. Dala mi calcium. Nechutenstvo do jedla bolo do štvrtku cca ale papa pekne. Vyrazky neboli ako smirgel. Bohužiaľ ústa mi otvoriť nechce 🙈
@nika23t
@enigmaenie bojím sa toho satlachu koli tomu ze ak by ho mal mal mat hneď ATB. Jedine co som mu dávala ja bolo lieky od horucky
Mam doma 5 ročnú ak by mal sarlach tak by mala už aj ona nie? Je to dosť infekcia choroba. A dnes je presne týždeň čo to malý dostal tie vysoke teploty
my sme mali v novembri 2023 šarlach. 40 tky horúčky, počas horúčok vysyp , úplne biely jazyk a tvár mal jemne začervenalu vo forme motýlich krídiel . Potom sa mu jazyk ošúpal a zostal mu červený malinový . Doktor hned vedel že má šarlach , nasadil antbiotiká a tie bral skoro dva týždne. Následne po troch týždňoch kontrola na nefrológii a kardiológii. Ďalšie 4 deti to nedostali .
Toto je 6ta choroba. Pre sarlach je typicky malinovy jazyk ako niekto pise vyssie. Kedze dietatku pozeral lekar do ust a nic nepovedal, tak to je siesta choroba. Za 3 dni by mal vysyp zmiznut. Nrmusite davat nic, ale mozete dat fenistil kvapky ak chcete.
Naša mala sarlach, nemala horúčky len vysyp a malinový jazyk. Bratia to od nej nechytili..
Je to ešte skupina zdravotníkov, možno skus tam napísať, najskôr budú vedieť. Každopádne prajem drobcovi skore uzdravenie ❤️
Nie som lekár ale moja dcéra s presne takýmto vysypom aj postupom choroby mala siestu chorobu.
Teploty ustali tesne predtým ako sa objavil výsyp? Ak áno, tak to je 6ta choroba. Moja dcéra to tak mala. 3 dni teploty, následne akoby uťalo a foto akoby som videla moje dieťa + to mala aj na chrbatiku.

Málo dieťa pred vysypom horúčky?