icon

Je toto šarlach alebo šiesta choroba?

10. mar 2024
Je toto šarlach alebo šiesta choroba?
domka222
10. mar 2024

Málo dieťa pred vysypom horúčky?

autor
10. mar 2024

@domka222 áno od nedele do stredy a vo štvrtok toto

domka222
10. mar 2024

Ak má dieťa ešte aj bolesť hrdla,bruška, nechutenstvo ,výsyp je drsný ako brúsny papier tak môže ísť o šarlach. Ak z uvedeného nemá príznaky, kľudne 6ta choroba.Ale jednoznačnú odpoveď ti dá lekár

enigmaenie
10. mar 2024

Pozri jazyk ak je malinovy s bielym povlakom a na podnebi tiez , plus hnis na mandliach tak saflach ak nie tak 6 choroba tu sme teraz prdkonali decka boli rovnako vysypane

jaskolka
10. mar 2024

Mne to príde na 6 chorobu.

123el123
10. mar 2024

6 choroba

nika23t
10. mar 2024

A čo vraví lekár? Určite si bola s takým maličkým dieťatkom pri Dr, keď malo 4 dni zvýšenú teplotu.

autor
10. mar 2024

Boli sme u doktora aj utorok aj štvrtok.. a nevyjadril sa vôbec (zastupujuci) pozeral aj do úst aj ho počúval. Keďže sme nevedeli z čoho horucky lebo ho aj prehanalo.cca 3 dni.. . tak bral aj vyter plus moc. Všetko negatívne aj crp 8. sarlach vôbec nespomínal skôr sa pripajal k 6chorobe. Vyrazky mu už nemá. Len dnes do rána zasa teplota 38.5. Ešte v piatok som volala ze maly nemá hlas. Dala mi calcium. Nechutenstvo do jedla bolo do štvrtku cca ale papa pekne. Vyrazky neboli ako smirgel. Bohužiaľ ústa mi otvoriť nechce 🙈
@nika23t

autor
10. mar 2024

@nika23t malý mal až 39.4 teplotu. V utorok som snim bola prvý krát

autor
10. mar 2024

@enigmaenie bojím sa toho satlachu koli tomu ze ak by ho mal mal mat hneď ATB. Jedine co som mu dávala ja bolo lieky od horucky

autor
10. mar 2024

Mam doma 5 ročnú ak by mal sarlach tak by mala už aj ona nie? Je to dosť infekcia choroba. A dnes je presne týždeň čo to malý dostal tie vysoke teploty

subartic
10. mar 2024

my sme mali v novembri 2023 šarlach. 40 tky horúčky, počas horúčok vysyp , úplne biely jazyk a tvár mal jemne začervenalu vo forme motýlich krídiel . Potom sa mu jazyk ošúpal a zostal mu červený malinový . Doktor hned vedel že má šarlach , nasadil antbiotiká a tie bral skoro dva týždne. Následne po troch týždňoch kontrola na nefrológii a kardiológii. Ďalšie 4 deti to nedostali .

blumie
10. mar 2024

Toto je 6ta choroba. Pre sarlach je typicky malinovy jazyk ako niekto pise vyssie. Kedze dietatku pozeral lekar do ust a nic nepovedal, tak to je siesta choroba. Za 3 dni by mal vysyp zmiznut. Nrmusite davat nic, ale mozete dat fenistil kvapky ak chcete.

pininka1
10. mar 2024

Naša mala sarlach, nemala horúčky len vysyp a malinový jazyk. Bratia to od nej nechytili..

nika23t
10. mar 2024

Je to ešte skupina zdravotníkov, možno skus tam napísať, najskôr budú vedieť. Každopádne prajem drobcovi skore uzdravenie ❤️

fiafia
10. mar 2024

Nie som lekár ale moja dcéra s presne takýmto vysypom aj postupom choroby mala siestu chorobu.

senta_sofia
10. mar 2024

Ak by mal vytery negativne, sarlach to nebude

mima172
10. mar 2024

Teploty ustali tesne predtým ako sa objavil výsyp? Ak áno, tak to je 6ta choroba. Moja dcéra to tak mala. 3 dni teploty, následne akoby uťalo a foto akoby som videla moje dieťa + to mala aj na chrbatiku.

enigmaenie
10. mar 2024

6 ta choroba a aj jazyk mal cely biely. Sme 3 tyzdne po a vysyp sa objavuje ked sa spoti . Tiez bol.zachripnuty. pri sarlachu by mal nahnisane mandle ako pri sarlachovej angine .