icon

Je toto začiatok kiahní?

diana20
7. júl 2017

Baby Poraďte, môže byť toto začiatok kiahní? Má také len štyri bodky, z toho tri na tvári a jednu na pliecku. Myslela som si, že je to len stipanec, ale už sa mi to zdá dlho, má to skoro týždeň a dnes začal mať teplotu.. samozrejme pôjdeme ku doktorovi, len či ti prebieha takto, že teplota až neskôr by prišla? Ďakujem..

Je toto začiatok kiahní?
katkakovac
•
7. júl 2017

Dkor nie ako ano. Obe deti mali najskor 1-2 vyrazky a do 24hodin sa celi vysypali. Malej zacala teplota hned, synovi vobec. Pozri si na google varicella alebo priebeh kiahni. Skor je to stipanec a teplota ineho povodu.

ninapat
•
7. júl 2017

To je na kiahne podla mna uz dlha doba. Ono sa pri nich objavi jeden pupacik a do dna max dvoch sa dietky vysypu uz cele. To bude bud nieco postipane alebo teda nieco ine. Ale ak dieta teplotuje, mala by si ho vziat aspon na pohotovost☹

piacere
•
7. júl 2017

Nie, teplota, popr. kašeľ, nádcha je PRED kiahňami. Keď sa dieťa začne vysypávať, ide to veľmi rýchlo, spravidla do 2-3 dní je komplet vyhádzané, s tým, že má na tele nové - červené pupáčiky a zároveň sa začínajú z prvých tvoriť pľuzgiere a následne chrasty. Tam je priebeh veľmi rýchly.
Obaja moji synovia mali na 5-ty deň na väčšine kiahní chrasty...

katkasofi
•
7. júl 2017

Moja ma take iste na rucickach. Tri. Nepapal maliny? Moja to ma asi z malin

diana20
autor
•
7. júl 2017

@ninapat má teplotku len dnes od rána a poobede o piatej mám stretnutie u doktora s mladším synom, ideme na poradňu, má len mesiac.. tak sa spýtam aj na staršieho, len dúfam, že mi mladší neochorie..
@piacere
@katkakovac ďakujem vám teda, som rada, že kiahne to nie sú, dúfam, že ani nič podobne ako osýpky alebo tak, lebo mladší syn neviem akoby sa s tým vysporiadal už teraz..

diana20
autor
•
7. júl 2017

@katkasofi nepapal maliny, iba dnes ráno jahody, ale toto už má dlho. Asi to budú len stipance a nejaká chrípka naňho možno ide, tak ma teplotu..

momoqui
•
7. júl 2017

@diana20 ahoj, my mame teraz kiahne a mame tiez len malinko pupakov. Mali sme najprv len 1 na lici a asi 3 na lakti, tiez som myslela, ze daco ustiplo.... pediatricka hned povedala ze sice velmi divny priebeh ale ze su kiahne. Teraz je to asi 5ty den (neviem presne) a pribudlo asi len dalsich 10 pupakov. Takze kiahne to mozete mat, chod k pediatrickd

diana20
autor
•
7. júl 2017

@momoqui ďakujem.. tak uvidím teda dnes čo mi povie..

momoqui
•
7. júl 2017

@diana20 uvidis 🙂 my sme bez horucok, dokonca aj tie pupaky nie vsetky nahnisali a spravili sa chrasty...mala bola 2-3 dni mrzuta a zle spavala.

evittam
•
7. júl 2017

@diana20 No najskor pediatricke zavolaj a dohodni sa. Kiahne su infekcna choroba, nechodi sa s nimi len tak k lekarovi.😉

dvt
•
Autor odpoveď zmazal
•