icon

Je tu niekto s nehovoriacim cca 2,5 ročným dieťatkom?

marin89
17. mar 2022

Hľadám mamičku s podobným problémom, mám 2 a pol ročnú dcérku, ktorá ešte nerozpráva. Riešime tortúru - pediater, logopéd jeden, druhý, neurológ jeden, druhý...

Strana
z2
marin89
autor
18. mar 2022

@luciaaaaa dcéra je motoricky oveľa šikovnejšia. Ale je rozdiel dať do škôlky dieťa, ktoré plynulo hovorí a dieťa, ktoré nepovie ani slovo. Nemyslíte?

matkahelka
18. mar 2022

@marin89 nie, nie je v tom rozdiel. uz ti tu kopa zien pisala, ze im deti nastupili do skolky ako nehovoriace, aj moja sotva slabikovala. a deti sa rozhovorili v skolkach. ucitelky v skolkach su na to zvyknute. neviem, nakolko mas skusenu pediaticku, ze ti nedokaze normalne polopate povedat, ze dieta, ktore v 2.5 roku nehovori JE NORMALNE DIETA a netreba ho stresovat neurologmi, logopedmi. aj tu na koni je pediatricka poradna, napis tam doktorke, stavim sa o cokolvek, ze ti napise to iste.

lienka.7
18. mar 2022

@marin89 nenechala by som ju pichať... ešte je predsa len malicka😔 moja bude mat 2 roky a mame 2 naj slova a to AKO a TAKTO. Žiadne mama tata 🤣🤣🤣 a potom klasika mnam, daj, toto, tu, havo, tam a ešte neviem ake .... no a potom klasická detska mimoncina 😁 v škôlke sa otuka a ešte si budeš priat aby "bola ticho" 🤣🤣🤣 presne toto pripad kamarátky. Doma utiahnuta, bála sa co bude v škôlke. No a mala sa otukala, osmelila, rozrospravala 👌

carduelis
18. mar 2022

@marin89 moj syn mal cez 2,5 a nerozpraval, len hmkal, krical, dajake slabiky vedel, ked daco chcel tak ukazal a krical e-e-e-, zvierata ho nikdy nebavili, ani nenapodobnoval (teraz ma cez 3 a ked ma dobru naladu tak opakuje). A zrazu sa po jednej dovolenke kde bolo viac deti rozrozpraval. Ale ze skokom. Boli sme sokovani. Za 3 mesiace rozpraval ze z nicoho plne vety. Teraz ma 3 a normalne rozprava. Tymi zvieratami by som sa netrapila. Nam logopedicka vravela ze niekedy sa dieta potrebuje strasne vela napocuvat dane slovo, aby ho potom zacalo pouzivat.

lenik888
26. máj 2023

@marin89 viem že starší príspevok. Ale môžem sa spýtať ako je dnes mala na tom? Mám 2,5 ročného a tiež mi Stanovičová predpísala injekcie.

Strana
z2