icon

Je vhodné dať dieťa s priesvitným soplíkom do škôlky?

15. sep 2025

Takze kym sa na mna zvali vlna hejtu napisem, ze nemam problem mat dieta doma avsak chcem aby sa uz zacala adaptacia poriadne…
Dieta malo teplotu minuly tyzden v sobotu vecer 1x 37.8 , na druhy den sa spustil sopel , priesvitny, nebolo ho vela, dieta nekasle, ziadna teplota uz nebola, hra sa, pije, papa v poriadku, davala som solmucol, fenistil, glukan, do nosa sprej, charakter hlienu sa nezmenil ziadne zlte ci zelene hlieny nic, denne asi 3-4x krat musim odsat to je vsetko
Bola som u pediatra na kontrole v piatok, vraj do kolektivu bez problemov, crp 1, vyter cisty cize dieta vhodne zaradit do kolektivu
Mam prve dieta, je to v poriadku? Ranny filter u uciteliek bude v poriadku?

Strana
z7
mooonika1975
Autor odpoveď zmazal
mooonika1975
19. sep 2025
@anonym_5715eb

Veď lekárka povedala, že môže
Tak o čo ide

@anonym_5715eb lekár povie žena s mrľami môže, mala som aj s antibiotikami. Vraj môže, povedal lekár

autor
20. sep 2025
@mooonika1975

@anonym_5715eb lekár povie žena s mrľami môže, mala som aj s antibiotikami. Vraj môže, povedal lekár

@mooonika1975 tu je uz tvoja vizitka akeho lekara si vybrala pre dieta ci pre seba
Myslim, ze kazda normalne zmyslajuca matka s akym takym IQ neda dieta do skolky na antibiotikach ci s mrlami a keby mi toto odobril lekar tak dovidenia beriem kartu a zi si vo svojom divnom vesmire
Ja aj lekar sme boli presvedceni, ze naozaj nieje uz dovod drzat dieta dalej doma pokial sa ma dobre a ma len akysi maly soplik priesvitny, chcela som len vediet ako to riesia ucitelky pri rannom filtry co je ok a co uz nie v ramci soplov nic viac

mooonika1975
20. sep 2025
@anonym_autor

@mooonika1975 tu je uz tvoja vizitka akeho lekara si vybrala pre dieta ci pre seba
Myslim, ze kazda normalne zmyslajuca matka s akym takym IQ neda dieta do skolky na antibiotikach ci s mrlami a keby mi toto odobril lekar tak dovidenia beriem kartu a zi si vo svojom divnom vesmire
Ja aj lekar sme boli presvedceni, ze naozaj nieje uz dovod drzat dieta dalej doma pokial sa ma dobre a ma len akysi maly soplik priesvitny, chcela som len vediet ako to riesia ucitelky pri rannom filtry co je ok a co uz nie v ramci soplov nic viac

@anonym_autor vravimakych máme rodičov v škôlke, robím tam , takže neviem kde píšem že ja

evkatk
20. sep 2025

Do škôlky patrí samozrejme úplne zdravé dieťa. Aj ten najslabší soplík môže nakaziť dieťa dlhodobo choré alebo so slabou imunitou. Pre takéto deti prítomnosť nachladeného dieťaťa môže byť veľmi nebezpečná. U takéhoto dieťaťa môže spôsobiť ťažké zápaly s dlhým liečením aj s následkami. Dať do kolektívu dieťa hoci len so slabým soplíkom je veľmi nezodpovedné a sebecké, ohrozujúce iné deti.

autor
20. sep 2025
@evkatk

Do škôlky patrí samozrejme úplne zdravé dieťa. Aj ten najslabší soplík môže nakaziť dieťa dlhodobo choré alebo so slabou imunitou. Pre takéto deti prítomnosť nachladeného dieťaťa môže byť veľmi nebezpečná. U takéhoto dieťaťa môže spôsobiť ťažké zápaly s dlhým liečením aj s následkami. Dať do kolektívu dieťa hoci len so slabým soplíkom je veľmi nezodpovedné a sebecké, ohrozujúce iné deti.

@evkatk je to absolutne v poriadku kedze dieta infekcne uz nebolo, aj kaslat moze dieta po prelieceni aj mesiac a infekcne uz nieje , takze ja som sice z tych zodpovednych matiek a pri prvom naznaku nejakej virozy som dieta do skolky nedala, bolo doma 9 dni bez akehokolvek zhorsenia stavu, vysetrenie pediatrom vratane vyterov a krvi a vysetrenia
Dieta chodilo cely tyzden do skolky a bez problemov, nikto sa nestazoval, ze je dieta zasoplene alebo chore

joannita
21. sep 2025
@evkatk

@evkatk keď si s kazdym soplom s dieťaťom doma, čo na to v tvojej práci hovoria? Že každý 2 - 3 týždeň niesi v práci?

anonym_ca1ee7
21. sep 2025
@joannita

@evkatk keď si s kazdym soplom s dieťaťom doma, čo na to v tvojej práci hovoria? Že každý 2 - 3 týždeň niesi v práci?

@joannita prosím ťa, to sú také tie mamičky čo sú ženy v domácnosti. Oni robotu riešiť nemusia. A presne také budú najviac poučovať.

joannita
21. sep 2025
@anonym_ca1ee7

@joannita prosím ťa, to sú také tie mamičky čo sú ženy v domácnosti. Oni robotu riešiť nemusia. A presne také budú najviac poučovať.

@anonym_ca1ee7 áno veď preto sa jej pýtam. Lebo presne toto počítam že odpíše, že je doma.
Super sa poucuje keď nemusíš zarábať na živobytie áno 😂
Keby ju vyrazili z roboty, že je každý druhý týždeň na OCR, veľmi rýchlo by sa spamätala a zrazu sopel by bol úplne neškodny.

autor
21. sep 2025
@anonym_ca1ee7

@anonym_ca1ee7 plynie mi rodicak, ktory uz konci
Som jednorodic

Strana
z7