Je vyšetrenie močového mechúra u detí bolestivé?
Dievcata lekarka vravela o vysetreni moc. mechura u dcery. Dcéra casto moci. Ked som sa pýtala ci je to vyšetrenie bolestivé, ze vraj nie. Viac nechcela lekarka povedať bola nervózna. Mate s tým skúsenost?
Syn keď mal.9 (teraz bude mať 18) mal časté nutkanie a mal pociť, že sa celý nevyprazdnil. Moč mal v poriadku krv tiež!
Vyšetrenie u urologa nebolo bolestivé, že skôr chcel rozhovorom zistiť ako sa to prejavuje dával trefné otázky aby zistil príčinu. Vyšetrenie robil len pohmatom a sono. Teda nič bolestivé.
Nakoniec sme dostali rady ako upraviť režim atd. trošku sme potrenovali a zmizlo to.
Pritom to bola taková blbosť, syn nerád chodil na školské WC a zdržiaval močenie😁
Neboj sa lekári nepotrebujú dcéru podrobiť tortúre, ak by aj potrebovali invazívne vyšetrenie urobia to tak aby dieťa , puberťák nemal z toho traumu.
Prajem rýchle odhalenie problému a skoré vyliečenie!
@anonym_6adc5a No lekarka vravela, ze bude vysetrovat močový mechur. Ale teraz rozmýšľam, ze ako?
@anonym_6adc5a No lekarka vravela, ze bude vysetrovat močový mechur. Ale teraz rozmýšľam, ze ako?
@anonym_autor Pohmatom a ultrazvukom. Nič viac mu nie je treba. Anamnéza je tiež dôležitá, priprav sa na to , že bude chcieť vedieť o jej močení veľa informácii
@anonym_autor možno myslela cystoskopiu ale skúsenosť s tým nemám
@anonym_autor nepíšeš vek dieťaťa. Ak je do 10r, tak určite len sono a pohmatom, ak má viac, možno aj inak určite však nie bolestivo.
@anonym_autor s mojim som v 5-6r chodila na urologiu ako na klavir a len moc, usg, nic bolestive nikdy nerobila.
@anonym_autor Podla mna, ked dcerka len castejsie moci a nema ziadne bolesti, tak by som este pockala,,az vyrastie,,casom sa to moze vytratit.. ,Ked su bolesti,,tak najskor zoberu moc, potom sono,a ked sa na sone nieco nezda ,tak potom robievaju cy stoskopiu,, t.j.nazeranie cez hadicku do mocoveho mechura.
@anonym_autor s mojim som v 5-6r chodila na urologiu ako na klavir a len moc, usg, nic bolestive nikdy nerobila.
@euka210 moja malá mala v troch rokoch prvý a zatiaľ jediný uroinfekt a dr jej do papierov napísal že ak sa zopakuje,naplánuje cystoskopiu. Našťastie sa odvtedy neopakovalo
Mne raz vysetroval urológ močový mechúr tak ze mi urobil sono, potom poslal na wc a zase sono. Zisťoval ci sa uplne vyprázdni.
Dcéra má od narodenia problemy s obličkami a jej robili 2x cystografiu. Vtedy sa dava oblbovak, vstrekne sa kontrastná látka a zisťuje sa reflux obliciek

Syn keď mal.9 (teraz bude mať 18) mal časté nutkanie a mal pociť, že sa celý nevyprazdnil. Moč mal v poriadku krv tiež!
Vyšetrenie u urologa nebolo bolestivé, že skôr chcel rozhovorom zistiť ako sa to prejavuje dával trefné otázky aby zistil príčinu. Vyšetrenie robil len pohmatom a sono. Teda nič bolestivé.
Nakoniec sme dostali rady ako upraviť režim atd. trošku sme potrenovali a zmizlo to.
Pritom to bola taková blbosť, syn nerád chodil na školské WC a zdržiaval močenie😁
Neboj sa lekári nepotrebujú dcéru podrobiť tortúre, ak by aj potrebovali invazívne vyšetrenie urobia to tak aby dieťa , puberťák nemal z toho traumu.
Prajem rýchle odhalenie problému a skoré vyliečenie!