icon

Je zadívanie/snívanie deti normálne?

20. aug 2022

Ahojte, neboli by ste take laskave nam poradit? Som velmi vystresovana a neviem normalne od strachu fungovat. Musim sa na to opytat niekoho. Podla mojich rodicov som to robila aj ja. A aj to robi kazdy clovek, ale predsa...

Docitala som sa, ze existuje taka forma epilepsie, ze sa dieta iba zadiva, vypne sa.

Mam doma 17 mesacneho synceka, ktory uz od narodenia podla mna sa zadiva. Tak ako my dospeli. Asi 2-3 dni ho sledujem intenzivne, tak ozajstne sa zadival pocas tychto dvoch dni 2x na par sekund, a ked som nanho fukla, tak hned zareagoval a usmieval sa. Druhykrat si uz to fuknutie pamatal a ked som sa k nemu priblizila uz mi zareagoval aj na to priblizenie sa. Ale ked sa v minulosti zadival, tak urcite na slovo sa z toho dostane. Robi to pocas jedenia, ked nerobi nic extra, ked kresli do zeme, tak sa zapozera, ale cinnost neprerusi, nezamrzne, len sa zadiva.

Je normalne v tomto pripade, ked sa deti zapozeraju? Moze to uskodit? Treba ich vyrusit pri tomto stale? Ako viem odlisit od tej epileptickej absencie? Ze by nereagoval?

VELMI PEKNE DAKUJEM!
HOTU!

Strana
z2
autor
21. aug 2022

@luciazahornadska toto som ja potrebovala. Jasne, strusne napisane. DAKUJEM! 🙏🏼

autor
21. aug 2022

@3petka aha, ze sa az tak zlakol. Fu.... Inak sa mu ani necudujem. Mna by mozno tiez odpalil ten hlasny zvuk....

autor
21. aug 2022

@tykat 😅😅

Strana
z2