Jedna kiahňa
Zdravím, rada by som sa opýtala, či je možné, aby dieťatko malo len jednu kiahňu.Môj mladší syn má niečo také na ritke a aj pusinku má zapálenú. Je veľká pravdepodobnosť, že ich môže mať, lebo ich nedávno prekonal aj môj starší syn a ja sa z nich práve liečim keďže som toto ochorenie v detstve neprekonala. Priebeh u mňa a ja u st. syna bol dobrý, len u ml. synčeka 3r. mi nejde do hlavy, že by mal len jednu.Je to možné?
Ahojte baby, maly mal kiahne v 6 mesiacoch a mal len 4kusy. tiez som tomu nechcela verit, aj doktorka bola prekvapena, ale stava sa to... 😀
@psilvia možné to je, hlavne ak ich teraz máte v rodine. ALe tiež to nemusia byť skutočne kiahne, ale len "pseudokiahne". Mladší syn mal takto 4 kiahničky na ruke, tiež som si myslela, že je to ono, ale nakoniec nebolo. Kiahne potom dostal za cca rok, keď mali kiahne všetky deti.
Moja starsia dcera mala 3 dni iba jednu jedinu kiahnu - aj chodila do skolky, lebo som netusila, ze ma kiahne 😝 Na 4. den sa ich objavilo dalsich 10 - to uz som pochopila, ze ma kiahne.... a po dalsich 3 dnoch sa vyhadzala dost....
dva roky dozadu taky cas doniesol starsi zo skolky /cela trieda / kiahne,hned dostal mladsi,vtedy som bola na RD, obaja mali par bobakov... Momentalne ma susedin 7r syn - cca300, jej dcera 12r - cca500 a muz /40r/ ten je komplet a dokonca chodi na infekcne na infuzie. ☹ Takze u kazdeho indivindi.
daj jej visnovu stavu... alebo odporucaju aj konak- ten najdrahsi aky dostanes... pozerala som na doktora s vyvalenymi ocami..ze dietatu konak...ale tie vyrazky sa musia dostat na povrch... a ze tieto dve veci to podporia... a ze ak by to nevyrazilo von, na pokozku mohla by sa choroba znova opakovat
co je na tom pravdy neviem. - ale je to od lekara info 😕
Ďakujem krásne za všetky vaše príspevky. Už som z toho na nervy, lebo ja sa ešte doliečujem a synček má už tretí deň zvýšené teploty, aj keď nie stále a tú pusinku má tiež ubolenú. Dnes ráno sa zobudil a mal opuchnuté celé ďasienko, včera to nemal, tak ja už neviem.
@psilvia môže byť vysypaný do vnútra tela. Aj moja dcérka v štyroch rokoch mala jednu kiahňu, doktorka nakázala dať za lyžičku alkoholu, aby sa vysypala von. Nestalo sa tak, kiahňa ostala len jedna, ale na dvanásty deň po objavení kiahne prestala chodiť a sedieť. Trvalo to cca šesť týždňov, kým sme sa z toho dostali, vďaka Bohu bez následkov.
@psilvia Tvoj malý má s najväčšou pravdepodobnosťou tiež kiahne, len sa manifestujú nie (len) na povrchu tela, ale vo vnútri, pre to by hovorila aj bolestivá pusinka a horúčky bývajú pri tomto ochorení bežne. V Bratislave je teraz veľmi rozšírené práve toto ochorenie - rodičia navštívia s deťmi lekára s podozrením na angínu, lebo sa drobcom ťažko prehĺta - a ono sú to kiahne! Držím palce, nech sa z toho všetci čoskoro dostanete!
ozivujem temu. ktori uz prezili kiahne, s cim sa to natiera? nas to zrejme caka akurat
Moj malý mal tiez len zopar kiahni a lekarka nam povedala ze aj ked je to zriedkave tak mozno ich dostane este raz kedze sa nevysypal od hlavy po paty....uz presli od vtedy dva roky a zatial nic..🙂
A natiera sa to tekutým pudrom...
Môj synovec malkiahne ked mal cca 1 rok,ale mal asi tak 5 kiahni .No ked nastúpil do škôlky dostal znovu kiahne,ale do už bol obsypaný celý. Púder sa už nepoužíva ,ale betadin.Vlastne sa to dezinfikuje a betadín to vysúša.Moji drobci ich prekonali teraz na VIanoce.
ahojte ked som už videla tuto temu tak sa opítat ste skusenejšie.. 🙂 kedy moja mala dostane kiahne?a ked moj mm ich nemal dostane cih určite?myslím že to dospelák znáša horšie čo ma čaká???????
nezáleží na veku,ale ak s nimi niekde príde do styku.ja ani neviemkde ich môj starší syn 5rok. schytal možno niekde u doktorky kedže sme boli u nej,alebo v obchodáku vôbec netuším no a o 3 týždne ked som si myslela,že je to za nami ked sa už staršiemu hojili ,tak ich schytal mladší na 15mesiacou. Je pravdepodobné ,že ich dostane aj voj mm 😝 Každý to znáša inak u staršieho vysoké teploty 39,5 strašne sa škrabal výsledok jazvy po tele.a u mladšieho v pohode žiadne teploty neškrabal sa kedže je ešte malý tak to nevie a na noc som mu davala dithiaden.Dospeláci to vraj znášajú ešte horšie,kamoška ich dostala ked mala 25 r.mynulé leto teploty 40 a chodila aj na nejaké injekcie,alebo čo.No bola z nich vyšťavená a to kiahne prekonala ked bola ešte malá no mala ich vtedy v malom množstve.Takže ja si myslím čím skôr tým lepšie.

@psilvia je to mozne 🙂 stava sa aj, ze niektori ludia maju jednu,dve , tri vo vlasoch a ani tak nevedia ze kiahne prekonali 😉 takze to moze byt 🙂