icon

Jednodňová chirurgia pri hernii u detí

23. mar 2025

Ahojte, chcem sa spýtať ako to prebieha, na čo syna pripraviť?
Prídeme, prezlečie sa do pyžama , alebo do nemocničnej košele zoberú ho na zákrok tam ho uspia, pravdepodobne už beží mňa? Dovezú ho preberú ho, a pustia?
Čo mám ešte zobrať, máme pyžamo, prezývky, hygienické potreby. Zobrať aj príbor?Čo by ste ešte odporučili?

pribinak
23. mar 2025

Veď zavolaj priamo tam na oddelenie kde ho budú robiť a oni ti najlepšia povedia

autor
23. mar 2025

@pribinak zoznam mám,len nepovedia celý postup, veci máme

petronelag
23. mar 2025

V našom meste je to tak, že prídete na hodinu, kedy Vás objednali, zoperujú ho a potom bude na izbe, kde bude dozerať sestrička, či všetko ide v poriadku. Domov pustia na druhý deň ráno po kontrole.

autor
23. mar 2025

Netreba ho na nič pripravovať.Ja sa len bojím, že keď bude sám, či to zvládne, ale asi dostávajú oblbovak

rachel36a
23. mar 2025

U nas sne museli prísť ráno o 7 nalačno, dal pyzamo, napichujeme kanálu a na izbe čakal kým ho vzali na sálu...tam už som s nim nemohla....počkala som v izbe kým hi priviezli, po cca 2 hodinách mu dali napiť, po 4 jest a cca po 6 nas pustili domov

autor
23. mar 2025

@rachel36a aj my na 7 nalačno ani piť už ráno nemá

autor
23. mar 2025

Ďakujem, netreba sa stresovať

rachel36a
23. mar 2025

No veru, a to nášho na sálu brali až o 12, stale pýtal jest a pit...ale išli podla veku...najskôr mladšie deti a potom staršie

bebotka
23. mar 2025

@rachel36a my tak isto od siedmej nepiť a brali ho na sálu o štvrť na dvanásť, chodil chudáčik s pohárikom z detskej kuchynky a stal pri umývadle, čo bol taky smädný. Mal dva roky, brali ho posledného a nikto nepozeral na vek.

autor
23. mar 2025

Kedy ho budú operovať sa dozviem až po príjme. U nás je to kombinované s dospelými, neviem ako to majú zariadené?
Od príjmu po operáciu sa ešte niečo robí, alebo iba leží? Na sálu sa ide v pyžame, alebo dostáva sa na izbe tá košeľa

rachel36a
23. mar 2025

Len mu napichujeme ksnylu a zmerali tlak....na sálu ho brali v pyzame

nikawe
23. mar 2025

Oh, aj nas to caka 2,5r malá..Martine..🙏🏽 nech uz maju potom a je dobre!?

rachel36a
23. mar 2025

@nikawe aj my sme boli v Martine

nikawe
23. mar 2025

@rachel36a anoo?? ako??? Kludne mi mozes aj napisat správu budem rada.. popýtala by som sa viac

rachel36a
23. mar 2025

@nikawe v pohode, za par dni ani nevedel ze ho operovali....mal 6 rokov vtedy...kludne napíš správu co ta zaujjma

diewcatqoo
23. mar 2025

Ja som bola so synom, mal vtedy 5 rokov. Mali sme prist na 7.hodinu nalacno. Prisli sme rano na prijem, poslali nas na izbu s papiermi, vybalili sme sa, syn sa prezliekol do pyzama a cakali sme, kym pride na rad. Kedze sa tam vyskytol nejaky urgentny pripad, syna vzali az okolo obeda. Medzitym prisla za synom pani ucitelka z tej nemocnicnej "skoly" + asi nejaka psychologicka, ktora tam asi tiez bezne byva v tej nemocnicnej skole a zabavali ho. Rozpravali sa s nim, kreslili, psychologicka mu vysvetlovala rozne veci, aby sa nebal. Na chodbe bolo kopec hraciek, takze ked ony odisli, syn sa hral s legom, s autickami a tak... ked prisiel cas, dali mu vypit nejaky oblbovak (asi midazolam, aby spolupracoval), namazali ruku znecitlivejucim gelom, napichli kanylu, potom mu znovu nieco dali a zaspal. Tak ho odviezli na salu, tam som s nim nemohla. O nejaku polhodku ho priviezli naspat, asi za dalsiu hodinu nato sa zobudil. Postupne som mu pomaly davala pit, neskor aj jest. Pomalicky, len piskoty, vecer aj suchy rozok. Zle mu nebolo vobec. Na dalsi den rano dostal ranajky, pockali sme na vizitu, na vizite zhodnotili, ze vsetko ok, pockali sme na prepustaciu spravu a isli sme domov. Doma v den prepustenia este polihaval a bol trosku uboleny, no na druhy den uz behal v ramci moznosti. V nemocnici sa mu velmi pacilo a este nejaky cas po prepusteni sa ma pytal, kedy pojdeme znovu.
Popravde, ja som sa bala viac, nez on a cakala som, ze to teda bude ovela horsie, aj rekonvalescencia a tak, ale zvladol to super. Rychlo sa vsetko zahojilo. Teraz je 3 roky po a jazvu nema takmer ziadnu.

michaelamiako
24. mar 2025

Ahoj.ja som bola teraz vo februari s našu malou.mala mala vtedy len 16 mesiacov.rano sme prosli na pol 7,prezliekla sa do koselky,napichli Kaninchen,dali oblbovaky a nurofen a okolo 8 ju brali na OP a za pol hodinku ma volala do tej miestnosti kde sa po operacii prebudzaju a tam som bola s malou az dokym sa nezobudila a potom sme isli na izbe na oddelenie..tam sme potom boli az do kym nas neprepustili domov o pol 1.mala musela mat pocikanu plienky a az zak nas pustili domov.

mimaapeto
24. mar 2025

V BB v nemocnici som išla s dcérkou (4 roky) až pred sálu.. tam som jej obliekla ten monďúr handrový na operáciu.. prišli asi 4 ľudia z operačky... za ruku ju pekne odo mňa vzali.. ( išla v pohode) .. na sale vravela že dostala čokoladu a potom fukala balon... pootm ma zavolali na dospávaciu miestnosť kde sa prebrala po zákroku.. išli sme na izbu.. musela niečo zjesť a piť.. potom sa vycikať a sama prejsť a isli sme domov..