JIS - novorodenci
Ahojte maminky. Máme bábätko na jiske. Musí byť v inkubátore , napojená na kyslík.. kedy ju budú púšťať ťažko povedať. Ja som zatiaľ v nemocnici s ňou ako doprovod, ale rozmýšľam, že by som odišla domov. Chodievam za ňou 2x denne . Plus každé tri hodiny nosím mliečko.Pokiaľ odídem budem môcť len raz v čase návštevných hodín. Mlieko budem musieť zbierať doma a nosiť na návštevu. Šli by ste v mojom prípade domov? Je to tu pre mňa dosť náročné, nulové súkromie, mizerná strava. Navyše mám problém s odsávaním, upchaté mliekovody, bolesti jak sviňa a tu netečie cez deň poriadne ani teplá voda aby som si šla do sprchy trochu uľaviť.. doma je ešte staršie dieťa, ktoré musí počas môjho pobytu pendlovať medzi starými rodičmi a otcom. Neviem čo robiť, nechcem odísť od maličkej, ale na druhú stranu je ťažké zostať tu. Dochádzanie do nemocnice každý deň by mi problém nerobilo keďže bývam 10 minút cesty MHD, aké to, že ju budem vidieť len raz denne má trošku mrzí.
Zariaď sa podľa seba. V nemocnici je to veľmi náročné, tie podmienky tam sú hrozné a ja som mužovi plakala do telefónu každý deň keď som bola s malou v nemocnici. Sedela som 2 týždne cele dni pri nej na stoličke, od 5 rána do 11 večera, čerstvo po cisárskom reze. Ešte teraz mi je zle keď si na to spomeniem. A tá hygiena tam, neviem si predstaviť ako tam funguješ s odsávačkou 😳
určite by som nešla...
staršie dieťa je isto v dobrej opatere, sústredila by som sa na malé bábo ktoré ma potrebuje...
asi by som išla. Doma je predsa len lepšia atmosféra, hygiena, budeš psychicky asi lepšie na tom. Držím palce
Nikto nie je v tvojej koži, máš náročné obdobie a ak sa rozhodneš ísť domov nikto nemá právo to súdiť a dúfam že na to ženy čo sem budu písať nezabudnú!
Ak by som bola na tvojom mieste, domov by som šla.. bolo by iné keby si pri bábätku mohla byť celý čas, ale keďže tam môžeš byť len 2x denne tak je to iná situácia.. bábo väčšinu času prespinka, neuvedomuje si že tam nie si.. je v inkubátore, takze ani fyzicky kontakt asi nemáte taký častý.. potrebuje tá aj tvoje druhé dieťa, aj ty si potrebuješ oddýchnuť a prepnúť trocha..
Veľmi, veľmi držím palce aby bolo bábo čoskoro ok a aby ste boli čoskoro spolu všetci doma..
ostala by som.
@gabika128 áno je to tu katastrofa. Hygiena sa ťažko udržiava, sterilizovať musím horúcou vodou z kanvice v sklenenej nádobe... Mlieko nemám ani kde skladovať, cez deň odsajem a hneď s ním musím ísť na jisku. V noci musím vylievať. Ja pri nej tak dlho byť nemôžem. Ráno počas konzultačných hodín na cca 30 minút ( aj to niekedy nie, iba ak to situácia dovoľuje) a potom až počas návštevných hodín to môžem byť dlhšie aj hodinku, dve..
Nuz ja som zažila nieco podobne. Najstarší syn, keď mal 3t skončil na ARO - na ventilacii, po operáciách mal veľa problémov - ale nebola som s nim hospotalizovana, chodievala som každý jeden deň za ním, domov len a len sa vyspať (ale bolo mi umoznene od rana až do večera sedieť na stoličke pri postieľke- nik neveril že to drobec dá možno aj preto ). Po nejakej dobe bol aj na JYSKE tam som tiež mala
Možnosť byt častejšie, dlhšie, ja som názoru že to malé potrebuje silnú maminu fyzicky aj psychicky ak vidíte viac dobra a pozitíva z pobytu doma neváhala by som ( viem čo píšem bola som s malým po ARE a jyske hodpotśizovana ďalšie 6m a pri každej možnej chvíľke keď bol pri ňom muž som utekala domov sa osprchovať a nabrať z chvíľky pobytu domova energie) 🙂 mozno pomôže . Prajem veľa síl a drobcekovy rýchle zotavenie 🙂
Zazivam podobnu situaciu, cerstvo po porode a odporucam ist domov urcite, my sme sa pri malom s muzom napr vymenili pretoze mne sa uhz aj hlava tocila, o hygiene alebo jedle po porode ani nehovorim, aj mlieko mi predstalo ist a maly je na nutrilone…
Isla by som domov, u nas to funguje tak, ze pokial je babatko v inkubatore, aj ked si hospitalizovana mozes za nim ist iba pocas navstevnych hodin. A to mozes aj z domu. Ked uz ho vyberu z inkubatora, tak volaju maminy k babatkam castejsie (na krmenie) a potom sa teda da znova ist na hospitalizaciu do nemocnice. Ak je v inkubatore, nevidim vyznam zostavat v nemocnici, ked rovnako mozes za nim chodievat z domu. Aspon sa doma hodis do kludu, das sa dokopy a nebudes mat nervy co je so starsim.
Neviem si ani predstavit takuto situaciu. Vies, ze najlepsie pre tvoju psychiku bude to, ze pojdes domov. Nie si zla mama, ak tam nechas babatko. Ziadna z nas nema pravo ta sudit. Ak pri nom aj tak nemozes byt, tak je zbytocne, ze sa tam budes trapit.
Ďakujem dievčatá, poradím sa ešte s lekárkou. Ak bude možnosť opätovnej hospitalizácie v prípade, že ju presunú z jisky tak odídem domov na 100%. Musím sa hodiť do kľudu lebo v týchto podmienkach asi prídem čoskoro aj o mlieko a to by bola naozaj veľká škoda.
Ahoj, bola som v podobnej situácii ako ty. Akurát to bolo moje prvé dieťa a fakt som netušila čo ma čaká. Izba matiek bola vtedy plná, syn bol na jiske, bola som v strese.... Tak som po prepustení z pôrodnice chodievala za ním na oddelenie denne. Spali sme s mužom pár dní u svokrovcov asi 10 minút od nemocnice. Ráno som prišla, odovzdala som odsaté mlieko z večera a noci a cez deň som sa o syna starala. Mne to vyhovovalo.
Presne pred rovnakou dilemou som stála pred rokom. Nakoniec som sa rozhodla ísť domov a neľutujem. Dala som sa omnoho viac dala dokopy aj fyzicky aj psychicky a tým pádom sa aj mlieko lepšie rozbehlo. Ku malému som každý deň chodila kým ho nepustili. Bolo to náročné obdobie, no neľutujem, že som išla domov. V nemocnici som bola veľmi vyčerpaná a doma som sa dala dokopy.
Bola som v podobnej situacii ale zial nesla som domov. Na tvojom mieste by som sla domov, bolo to tam strasne, priserne. A par dnove babo si ta neuvedomuje, kedze ho ani nemozes klokankovat ani nic, je v inkubatore. Syna som tiez nemohla mat od zaciatku pri sebe a ma voci mne silne puto, mama je mama, vybudujete si puto ked babo pustia z inkubatora.zatial sa das aspon dokopy ty
Ak by som nemohla byť s bábätkom nonstop tak by som šla domov. Tých 30 minút o ktoré prídete je nič, oproti tomu či sa tam psychicky zlozis. A to ja som za prítomnosť rodiča za každú cenu. Ale toto je taká iná, speci situácia.
Isla by som asi domov, ale v pripade potreby by som sa tam vratila, ak by to bolo nutne. Neviem ci je aj taka moznost.
Mrzi ma tvoja situacia a drzim ti palce, nech je babatko coskoro v poriadku a nech rastie ako z vody.
😊
Ja som kazdy den dochadzala. Za cely den nazbierala aspon jednu davku mlieka, tam ho nakojila, prebalila. Beztak stale spal. Isla som sa domiv vyspať. Kym sa dalo 🙃
Na tvojom mieste by som šla domov, aj staršie dieťa potrebuje mamu, naziarli sa ešte dosť. A ked je to len 10 minút, s tym mladším môžeš byť celé návštevne hodiny.
Ja som bola nutene prepustená domov kvoli nedostatku miesta, doma ma nik nečakal, dochadzala som denne vyse 50 km tam + nazad, ale len týždeň, potom som ochorela na dva týždne a k malej som sa dostala až na jej posledný týždeň v nemocnici, aby som sa s nou naucila existovať.
Ja som od dcéry odišla...resp. poslali ma domov, ale mohla som za ňou kedykoľvek ísť aj v noci...každé 3 hodiny bola kŕmená a na každé kŕmenie som chodila...aj v noci aj o 3 ráno, atď. ale bolo to hrozné...doma som preplakala celé 2 dní pokiaľ ju pustili domov...6 dní som s ňou bola v nemocnici ale platila som si 150€ na noc za sukromnú izbu...po 6 dňoch ma poslali domov, lebo o izbu mala záujem tehotná mamička...takže je to na tebe...ale ja som vedela, že tam bude max.ďalšie 2 dní...ak nevieš ako dlho tam bude, išla by som domov, veď o ňu bude postarané na 100%.
Keď bol môj syn v inkubátore sme tam mohli byť len na chvíľku ,ale mliečko sme mu nosili viackrát za deň nebola som tam s ním a potom mi ho dali na normálne oddelenie,kde sme mohli byť už celý deň s ním ,ale môj nebol nedonoseny len mal problémy s dýchaním v nemocnici bol mesiac
Ja som ostala, mohla som chodit kazde tri hodiny, casom mi dovolili i klokankovat, kojit, potom musel zas do inkubatora + atb .. Doma dve deti, o ktore sa staral manzel. Ale my sme sli domov po dvoch tyzdnoch. Svagrinin bol dlhsie, sla domov a chodila navstevovat.
Akokoľvek sa rozhodneš, bude to správne rozhodnutie. A pamätaj, ze si pre svoje dieťa tou najlepšou mamou akou môžeš byť, bez ohľadu na to ci ostaneš, alebo odideš ☺️ držím palce nech drobec bude OK a doma 👍

Ja by som isla domov. Doma sa das aj do lepsej psychickej pohody.
Drzim palce drobcovi ❤️