Kanavit u novorodencov
Pediatrička nám odporučila brat kanavit, ale ako to citam, nepáči sa mi to. Dávali ste? Novorodencom
Aj ja som dávala. A riadila by som sa pediatrom, nie MK.
Samozrejme
Co sa ti na tom nepaci, ak sa mozem opytat?
Praveze novorodencovi je dolezite suplementovat vitamin K, aby sa predchadzalo moznym zavaznym komplikaciam. Je to standardne a odporucane, kedze novorodenci maju vitaminu K malo.
Ano tento
Co sa ti na tom nepaci, ak sa mozem opytat?
Praveze novorodencovi je dolezite suplementovat vitamin K, aby sa predchadzalo moznym zavaznym komplikaciam. Je to standardne a odporucane, kedze novorodenci maju vitaminu K malo.
@aeruginosa Trošku ma vystrašila ta predávajúca.
A ešte k tomu som čítala, že to môže u novorodenca vyvolať nejaku reakciu, aj zltacku. A zltacku teraz prekonávame. (Dostal ju po prepustení z nemocnice) tak nechcem aby sa mu to zhoršilo.
Syn bral presne tento
A samozrejme, že pediatrička vie najlepšie. Len som si čítala tie informácie a trošku ma to vystrašilo .
Som sa chcela uistiť, ďakujem ☺️
Áno presne tento, jednoznačne dávať dieťaťu, je to proti krvácavým stavom - podporuje zrážanie krvi, u novorodencov je nevyhnutný aby nedostali krvácanie do mozgu / vnútorné krvácanie. Vedľajšie účinky sú nič oproti tomu čo dieťaťu hrozí ak ho nedostane…keď vám ho napísala je na to dôvod a určite lepšia takáto prevencia.
Aj ja som dávala maly sme to tak ze 1kv za 1 mesiac počkáš dobu pol roka a koniec
Chapem, ze mas strach, je to normalne... vsetko, co uziva, moze vyvolat nejaku reakciu, ale tu sa to nevyskytuje casto... Hlavne ta zltacka - uz sa podavaju nizsie davky ako kedysi, takze uz je to ozaj zriedkave. Horsie by bolo, keby mu ho nedavas a keby vnutorne zakrvaca...
Ja som nedávala, 1x počujem ze sa to ma dávat. Hádam som nič nezanedbala🤦♀️
Áno dávala a neštudovala som nič
Áno presne tento, jednoznačne dávať dieťaťu, je to proti krvácavým stavom - podporuje zrážanie krvi, u novorodencov je nevyhnutný aby nedostali krvácanie do mozgu / vnútorné krvácanie. Vedľajšie účinky sú nič oproti tomu čo dieťaťu hrozí ak ho nedostane…keď vám ho napísala je na to dôvod a určite lepšia takáto prevencia.
Naša pediatrička to odporúča každému novorodencovi, pokiaľ dieťatko nedostalo v pôrodnici injekciu K vitamínu do svalu, je potrebné vraj do 3 mesiacov veku podávať 1x týždenne 1 kvapku.
@leushka1574
Ďakujem Vám 🙂 tak snad to bude ok, keď až teraz mu ti zacnem dávať. Mali sme dosť búrlivé dni s maličkým a priznám sa, že som to trošku zanedbala (úplne mi to ako keby vypadlo z hlavy, že mu to musím dávať.) je tomu dva týždne čo nám to doktorka predpísala..
A každému dojčiacemu*
A ešte nám dala vitamín D (vigantol) no z toho mám pocit že ma bolesti bruska
Ale to mu dávam aj napriek tomu každý deň dve kvapky
ano, bolesti bruska su pri vigantole bezny jav
Kanavit nebol podany injekcne? Ak nie, tak ano, davat kvapky podla ordinacie.
Vigantol mozes zamenit za Baby D od Jamieson alebo Devitko napr, sice len Vigantol je liek (ostatne su len vyzivove doplnky) a zlozenie bolo zmenene a bolesti bruska by uz sposobovat nemal, ale ak mas pocit ze sposobuje, tak ho zmen, rozhodne ale vitamin D neprestavaj davat!
Zmeniť vigantol za hocijaké voľnopredajné kvapky vitamínu D pre dojčatá a dobre bude 🙂
Ja som nedávala, 1x počujem ze sa to ma dávat. Hádam som nič nezanedbala🤦♀️
@lucia13022023 ono ja som to dostala len pri 1 synovi a len 1x do mesiace 1 kv pol roka a pri 2 a 3 som to už nemala len vitamin d
@lucia13022023 ono ja som to dostala len pri 1 synovi a len 1x do mesiace 1 kv pol roka a pri 2 a 3 som to už nemala len vitamin d
@januska2 ja to tu čítam prvý krát.
@januska2 ja to tu čítam prvý krát.
@lucia13022023 ale to da podava len detom, ktore Kanavit nedostali po porode injekcne - co je este stale standardny postup vacsiny porodnic. Takze si o tom nemusela pocut, ked tvoje dieta dostalo vit K injekcne do stehienka par hodin po porode. Autorka sa vlastne nespravne pyta, zavadzajuco, lebo otazka sa tyka len matiek, ktorych deti dostali Kanavit vo forme kvapiek a tie mali byt riadne poucene o tom, ze ak je dieta dojcene, musi (malo by…) dostavat Kanavit kvapky aj nadalej podla schemy v ramci prevencie krvacavej choroby novorodencov.
Hemoragickej choroby novorodenca sa nebojis? Lebo presne ako prevencia tohto sa vitamín K dáva.
D vitamín môžeš skúsiť aj iný, vigantol niektorým deťom robí šarapatu.
@lucia13022023 ale to da podava len detom, ktore Kanavit nedostali po porode injekcne - co je este stale standardny postup vacsiny porodnic. Takze si o tom nemusela pocut, ked tvoje dieta dostalo vit K injekcne do stehienka par hodin po porode. Autorka sa vlastne nespravne pyta, zavadzajuco, lebo otazka sa tyka len matiek, ktorych deti dostali Kanavit vo forme kvapiek a tie mali byt riadne poucene o tom, ze ak je dieta dojcene, musi (malo by…) dostavat Kanavit kvapky aj nadalej podla schemy v ramci prevencie krvacavej choroby novorodencov.
@anavixy no musím pozrieť kartotéku lebo ja som bola mimo prvý deň a neviem ci to dostal alebo nie, ale hádam hej..aj keď prvá pediatricka ktoru sme mali bola veľmi nezodpovedna vo veľa veciach, tak hádam sa nič nezanedbalo 🤦♀️
@anavixy no musím pozrieť kartotéku lebo ja som bola mimo prvý deň a neviem ci to dostal alebo nie, ale hádam hej..aj keď prvá pediatricka ktoru sme mali bola veľmi nezodpovedna vo veľa veciach, tak hádam sa nič nezanedbalo 🤦♀️
@lucia13022023 ja tiež o tom počujem prvýkrát, že sa dava nejaký kanavit. Dcéra má už 12 rokov a asi teda dostala v pôrodnici.
@lucia13022023 ja tiež o tom počujem prvýkrát, že sa dava nejaký kanavit. Dcéra má už 12 rokov a asi teda dostala v pôrodnici.
@marhulka13 to by si mala mať v tých pôrodných papieroch z nemocnice. Akurát som to čítala 😁
Prvá dcérka to dostala druhej to Dr nedala špeciálne som sa na to pýtala a vraj to už nedávajú.. Tak neviem..

Áno dávala