icon

Kapucinka pre deti

nikolal
12. nov 2015

Prosím dával niekto kapucinku uzivat detom? Pri chorobe alebo aj preventivne? ktoru a ake davkovanie? mam 8-mesacnu a 3 rocnu a bojujeme u oboch so streptokokom pneumonie v nose :( PROSIM PROSIM poradte ... niektori vraveia, ze ano detom, niektori ze nie

s_mt
•
12. nov 2015

Ja davam malemu od 3 rokov,je to prirodne antibiotikum,je super. Je tam aj trochu alkoholu,preto davam na odporucenie polovicnu davku. Kapucinku maju v roznych formach,aj v lekarni,u nas aj v cajovni. Pre mladsie deti ako 3 roky neviem,aj ked kamosky vravia,ze ked sa da kapucinka do horuceho caju,alkohol sa odpari. Ja ju odporucam. Nedavam ju ako prevenciu,az ked zacnu kasle alebo sople a davam ju max 10 dni. Pocula som,ze niekto ju dava aj dlhodobo,treba sa opytat v lekarni.. Vela stastia..

nikolal
autor
•
12. nov 2015

@s_mt vdaka za nazor, ktoru kapucinku mas?

s_mt
•
12. nov 2015

@nikolal ja kupujem bylinkovy ext.od Jukl.
U nas to maju,neviem,ci aj inde,mozno cez jukl.sk

montinka
•
12. nov 2015

ahoj aj ja davam kapucinku vetkym trom detom na imunitu.😉 A zda sa mi ze pomaha. Najmladsej som zacala davat ked mala okolo dvoch rokov

nikolal
autor
•
12. nov 2015

@montinka ktoru a ako davkujes? dik

zanet63
•
12. nov 2015
Používateľ zanet63 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zanet63.

aj ja davam mojim detom kapucinku

nikolal
autor
•
12. nov 2015

@zanet63 ktoru a ako davkujes?

montinka
•
12. nov 2015

Ja mam macerat kapucinka vacsia od nadeje.a malo by ist jedna kvapka na 1kg ale ja davam podla veku,rano a vecer najmladsej 3 kvapky,strednemu 5 a najstarsej 7.Tak kazali ocovi ked to kupoval. Lebo to jeho napadlo,ze to mam skusit davat,aby neboli tolko chori.

spirit16
•
12. nov 2015

Este to overim, ale mam pocit, ze kapucinka nie je vhodna pre deti :(

nikolal
autor
•
12. nov 2015

@montinka ale 3 x denne dávaš po tých kvapkách? Pomáha vám? Dávaš aj preventívne? Odparujes alkohol?

montinka
•
12. nov 2015

@nikolal nie iba rano a vecer.A zda sa mi ze pomaha.Nic som neodparovala,nakvapkala na lyzicku a dala.Ale teraz maju zmenu a maju na tri mesiace echynaceu s vitaminom C

montinka
•
12. nov 2015

@spirit16 nasi to uzivali vyse roka a nic im nie je.Dokonca som si zistovala od bylinkariek(lebo tiez som sa bala ci to mozem dat) a tie povedali,ze tych par kvapiek im nemoze ublizit. A jedna sa dokonca nad mojou otazkou pousmiala.🙂

nikolal
autor
•
12. nov 2015

@montinka a nie su chorlave? chodia do skolky? a predtym casto chorlaveli?:

nikolal
autor
•
12. nov 2015

@montinka vies mi poslat link kapucinky, ktoru mate?

albao
•
12. nov 2015

Pouzivam ju ako lahke prirodne antibiotikum na dporucanie lekara, ked sa chceme vyhnut skutocnym antibiotikam. Ale v takom pripade sa podava fakt kazde 4 hodiny par kvapiek, podla vek a vahy dietatka. Myslim, ze prvy raz sme to brali ked mali deti okolo 2 rokov, dovtedy ATB nebolo treba. Preventivne by som to neuzivala, len v pripade podozrenia na ATB infekciu.

montinka
•
12. nov 2015

@nikolal predtym som myslela ze bude najstarsia dcera opakovat prvy rocnik.Bola casto chora hlavne cez zimne mesiace,raz dva tyzdne v kuse.a teraz musim zaklopat starsi este chori neboli,iba sem tam soplik,len najmladsiu som mala pred tyzdnom a pol dva tyzdne doma.Ale aj tak sa dost dlho drzala na to,ze je prvy rok v skolke.Ti starsi dali zo zaciatku tak max. tyzden-az dva a ochoreli,ked zacinali so skolkou. No link nemam to otec kupil u nas v meste normalne v obchode s bylinkami.