Kašeľ a podráždené priedušky u 10-mesačného bábätka
Prosím mala je už 4 deň chora, dostala chrípku. Doktorka jej nastavila liečbu cez správy a telefonáty. Kašle a dávame jej kalciovy sirup a Stoptussin lenže dnes jej počuť pri kašli aj priedušky. Vylieči ju tieto dva produkty máte s tým skúsenosť ? Neviem či to môže byt len podráždene priedušky alebo volať dr
Ďakujem
@gabu_lienka ďakujem pôjdem. Vy ste mali prosím aky problém keď vás rovno poslala do nemocnice?
Uz mala bronchitidu a o par dni bol z toho zapal pluc.
To budes aj pocut, daj ucho zozadu medzi lopatky a pocuvaj ci piska.
10 mesacne babatko treba popocuvat, boze ti teledoktori 🤐
Urcite zajtra uz k pediatrovi, mohlo sa to uz vyvinut na zapal priedusiek/pluc, treba minimalne popocuvat. Ono mozno hned by nebolo pocut nic, dychanie by bolo ciste, bola sanca, ze stacia lieky ordinovane telefonicky, ale teraz to uz zrejme nestaci.
Ja neviem, ja by som praveze nedavala stoptussin ale Solmucol na take tri dni, aby mohol tie hlieny lahsie vykasliavat. On potrebuje vsetok bordel, co zostal po "boji" medzi imunitnymi bunkami a bacilmy = hlien, sople a pod. dostat von. Stoptussin skor tlmi drazdivy kasel. A pri virozach vznika skor hlienovity kasel, kedy treba len postupne vsetko z priedusiek dostat von.
Ale teda s takym malinkym babom, by som urcite dla k Dr. nech ju pozrie, popocuva, spravi crp.
Ďakujem vám. Úprimne som tiež prekvapená že za tie 4 dni ju nechcela vôbec vidieť aj keď som to niekoľko krát spomínala keďže komunikujeme tel a správy.
Ak ani zajtra neprejavi zaujem, chodte na pohotovost a porozmyslaj nad zmenou lekara.. ale verim, ze uz vas neodbije 🫣
Naša mala kašle ma 11mesiacov dávame jej sirup, ale čo má dnes prekvapilo bolo, že ráno mala skoro suchú plienku...
@jazminn mne sirup tiež doktorka povedala že jej kúpiť ale v lekárni že do roka nie je dobrý na suchý kašeľ 😀 skús viac vody ponúkať aj pred spaním aj mlieko, to by prekvapilo aj mňa
áno, na sirupe je napísané, že od 1 roka, ale myslela som, že ten 1 mesiac...čo už, sirup pomáha, len ta plienka mi zavrtala....

Choď k dr, aby ju popocuval. U malych deti je to zradne a stav sa moze rychlo zmenit. My sme boli s polrocnou jeden den u dr, dychanie bolo ok a na dalsi den nas rovno poslala do nemocnice.