icon

Kašeľ a vracanie hlienov. Poradíte?

kvitok14
17. apr 2016

ale ostal kašel :( .... včera mi vivracala hlieny :/ ... ale ešte stále kašle večer nie ale ráno hlavne a poobede ... a keť spinká tak jej chripí v hrudňíku ... neviem mám doma sirup heledlix ale neviem do kedy jej ten kašel bude trvať poradte mi niečo ako sa ho ríchlo zbaviť a tak tiež toho chripenia v hrudňíku boli sme aj na pohotovosti máme aj antibiotiká :/ ...

inka04
•
17. apr 2016

Kasel trva minimalne tyzden, standardne 2 tyzdne a niekedy aj mesiac a viac. Zavisi od povodcu choroby. Co poradit: podavat cibulovy sirup, vitamin C vo vyssich davkach, kludne aj hedelix, ak nemate iny sirup, zvlhcovat vzduch, kde spi, vela vetrat. My davame pri nachladnuti na noc odparovat vincentku, s par kvapkami cisteho oleja zo sibirskej jedle. Mame s tym vyborne skusenosti🙂 Treba vydrzat.

moni244
•
17. apr 2016

No tak to chvilu trva, to nejde len tak zo dna na den, ze sa rychlo zbavis kasla. Ale velmi tazko sa cita tvoj prispevok, tie zakladne chyby ☹

jana_eyre
•
17. apr 2016

syn ma teraz take hlieny - davam mu solmucol - ten je na rozpustanie hlienov pri kasli, odkedy ho berie uz nezvracal.. dcera je tiez chora - ale jej tak hlieny nestekaju, ale zas ju strasne kasel drazdi takze jej davam stoptussin..

katka708
•
17. apr 2016

Nám pri kašli a sopliku pomáha na odhlienenie Sinupret.

mirkava
•
17. apr 2016

Na pohotovosti ste sa nepýtali čo na kašeľ? Hedelix je dosť slabý. Ťažko radiť nevieme podrobnosti. Dávaj vela vitamínov. Ja nedám dopustiť na odšťavovač. Odšťaviť sa dá všetko a tak mi moj vypije aj napríklad kusok odšťavenej cvikly ked je tam jablčo a mrkvička ani to nie je citiť....

volavka4
•
17. apr 2016

@kvitok14 skus dat nejaky mentolovy olejcek do aromalampy 🙂

kacena4
•
17. apr 2016

no otazka polozena otrasne prepac, ale pises ze na pohotovosti ste dostali antibiotika t.j. v prvom rade davaj tie. zaberu za 2-3 dni po tych sa dieta bude citit lepsie, hlieny odsavaj preto zvracia lebo jej zatekaju z nosteka, najlepsie vysavacovou odsavackou je najsilnejsia, ak aj budes davat rozne sirupy na vykasliavanie neviem ako stare mas dieta ci vie same vykasliavat ci nie hlieny treba dostat von z dietata ak ich nevie samo vykaslat... kvapky do nosteka aby nezatekal soplik do priedusiek co je nasledkom zvracania ☹ to chrcanie na hrudniku je normalne preto ma tie antibiotika, ak by a to nezlepsilo za 3-4 dni, popr. zhorsilo popr. pridali vysoke teploty tak znova k lekarovi, kedze si nenapisala nic podrobnejsie je ti zbytocne radit nieco presnejsie ☹

igiana
•
17. apr 2016

Uplne super je tymianovy sirup, nic ine nepouzivam a po kasli je za 2 dni. Davam ho 5xdenne malu lyzicku
20 dkg cukru varíme cca 20 min s 1/4 l vody, potom do toho vsypeme celý sáčok sušeného tymiánu (dostat v obchode medzi koreninami) necháme to tak do vychladnutia a scedíme. Vznikne z toho hustejší sirup, drzime ho v chladnicke.