Kašeľ ako prejav refluxu u 2 ročných detí
Tém o refluxe je tu síce už niekoľko no nenašla som to čo potrebujem (väčšinou sa riešia bábätká) tak zakladám túto tému a dúfam, že nebude zamknutá. Moja 2 r. dcérka už asi 5 týž. kašle. Začalo sa to po skúške klasického UM (má alergiu na bielkovinu kravského mlieka). Vtedy začala kašľať a trvá to stále i keď je to podstatne lepšie. Keď som hľadala čo by to mohlo byť narazila som aj na to, že sa takto môže prejaviť reflux (ako bábätko ho mala). ORL vyšetrenie bolo OK. Prosím máte s tým niekto skúsenosť a ak áno ako dlho ste sa trápili kým vás odoslali na gastro vyšetrenie, príp. či ho niekto absolvoval na vlastnú žiadosť a platil si ho. Vopred vďaka. Už neviem ako by som jej pomohla.
@tinki moj syn mal pozitivnu alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka, hovadzie maso, vajcia, jablka, banany...nic z toho nejedaval, v dvoch rokoch sme zacali davat activiu sladku bielu, inak pil stale iba alergy care nutrilon...chodievali sme pravidelne na gastro ale tym, ze ekzem zmizol po nasadeni diety a syn prospieval, vahovo bol v norme,reflux mu do roka vymizol, tak mu nikdy ziadne vysetrenie nerobila...iba davala vynimku do poistovne na preplatenie mlieka....v troch rokoch mu urobila opakovane testy na alergie a vsetko vyslo negativne, tak kazala postupne zavadzat mlieko a ostatne veci do stravy...nas alergolog povedal tiez, ze ma vsetko uz normalne jest, tak v 3,5 roku nastupil do skolky a tam zacal pit obycajne mlieko, jest vsetko co ine deti...do pol roka sme skoncili na alergologii s diagnozou prieduskova astma...nasadili liecbu ale nezaberala...jedna doktorka povedala ze on ako alergik hoci uz nema pozitivne testy, nesmie pit ziadne mlieko, lebo on nema astmu, ale bol iba z nevhodnej stravy riadne zahlieneny, ze az piskal pri dychani....tak sme lieky na astmu vysadili, mlieko a mliecne veci opat vysadili a dieta je bez hlienov, bez kasla, zdrave......tak preto si my slim, ze aj mladsia dcerka ma problemy s travenim mlieka, ani ja, ani manzel nemame pozitivne testy namlieko a napriek tomu ho nepijeme, lebo do hodiny sme na wc s krcmi v bruchu....teraz vecer som jej spravila prvy krat ten alergy care a vypila v pohode, asi je chutovo podobne ako to HA mlieko...ved uvidime, ci sa nieco zmeni do tyzdna, potom uz aj lekarka sa vrati z dovolenky a som zvedava, ci nieco podnikne...ozvem sa urcite a dakujem zatial velmi pekne za rady...
@tinki
@kaselka
hlasim sa po nejakej dobe, dcerke som zmenila to alergy care, ale ziadna zasadna zmena nenastala, dnes sme boli na gastro v trencine, ale pytala som sa k nej lekarke ako ku ktorej som bola so synom a teda poviem vam, klobuk dole...mila ustretova pani doktorka, urobila malej sono, odobrala krv na vsetky mozne testy, azmenila nam mlieko na neocate, mame mat vyse mesiaca prisnu bezmliecnu dietu do dvoch tyzdnov budu vysledky krvi a potom sa rozhodneme, ze co...tvrdila ze uz sme tam mali byt davno, ze vsetky tie priznaky, co sme opisali,smeruju k tomu, ze ma urcite nejaku alergiu a traviace problemy ....ja som jej skusala vysadit jogurty, aj kyslomliecne dezerty a sa to zlepsilo trosku, ale ked som po tyzdni opat dala kyslomliecne dezerty, mala zostala po par dnoch opat diva, stolica sa zmenila, viac placu, menej spanku, takze samotnym mliekom to nie je...ved uvidime....
@gocrazy tak to je super ten prístup. A že Ti pre ňu dala hneď Neocate, čo stojí 1 plechovka cca 78€, lebo lekári sa tomu asi bránia, teda ja mám z toho taký pocit.... Mne pre malú poisťovňa schvaľovala obyčajný Nutrilon AC vyše jedného mesiaca a dali mi ho 1x len na 3 mesiace. Druhý už boli o niečo rýchlejší a schválili ho na 6 mesiacov..... Inak som si ho dlhodobo kupovala sama 😝. Ak sa smiem spýtať ako sa volá? Tiež som bola s malou v TN u Lalinskej. Moja malá akurát v SO dobrala tú skúšobnú liečbu no a kašľať prestala už asi po 4 dňoch v prvý týž., takže sa mi potvrdilo, že to asi reflux bol (teda dúfam, že už je to vyliečené). A dúfam, že nezačne znova a vyhneme sa tej ph metrii. Som zvedavá, čo nám povie na kontrole. Budem Vám držať päste, nech to všetko zaberie. Daj vedieť. Držte sa 😉
@kaselka
@tinki
lalinsku som zasadne odmietla, lebo som k nej chodila so synom, nikdy ho nevysetrila, nikdy mu ani len krv nevzala, ziadne sono, nic...boli sme u pani doktorky bielikovej a som nadmieru spokojna. ma nadhernu ordinaciu, cakaren, uz len to urobilo dojem na mna hlavne preto, ze sofia sa tam nebala, neuvedomila si ze caka u lekara, inak v klasickej starej nemocnici reve uz pri vchode...doktorka bola mila, ochotna...urobila sice krvne testy na potraviny, ale povedala ze mozu kludne vyjst negativne, ze preto je dolezite teraz dodrzat tu prisnu bezmliecnu dietu a pit iba neocate, po 6 tyzdnoch ideme na kontrolu, dovtedy ho mame pit a podla vysledkov sa bud vyskusa to alergy care, alebo ostaneme na tomto nejaku dobu...
este to mlieko nemame, dnes by malo mozno dojst, tak uvidime do dvoch tyzdnov by sa malo ulavit...este nam kazala vratit sa k biogaya probiotikam a dala nam peritol, ale nie som uplne rozhodnuta, ci ho budem davat, lebo aj mlieko zmenit, aj ten peritol davat, co ak nieco z toho zaberie a ja nebudem vediet co
@tinki ahoj, vyzerá že áno. No ja som jej úplne vylúčila zo stravy aj vš. potraviny, ktoré by mali spôsobovať pri refluxe problémy - to mi lekárka neodporučila. V každom príp. malá už nekašle. Som zvedavá, či bude treba ísť na tú ph-metriu. V 1/2 septembra ideme na kontrolu tak uvidím, čo mi povie.
@gocrazy aj som si myslela, že si s lalinskou nebola spokojná. Ja som s ňou mala 1 skúsenosť, keď bola malá mesačné bábo úplne hroznú, teraz to bolo lepšie. Zdá sa mi náladová a dosť odmeraná. Teraz to bolo už lepšie. O jej odbornosti však nemôžem zatiaľ povedať nič. V každom príp. dobre vedieť, že je v TN aj iný (predpokladám, že je súkromná...) detský lekár zameraný na gastro. Napíš ako sa Vám bude dariť po tých 2 týž. - dúfam, že dobre 😉
@kaselka ahoj, takze sa hlasim po mesiaci co sme boli na gastre, mliecko sme zacali pit, najprv odmietala,tak sme prisladzali, do tyzdna chytila sopliky a ma ich doteraz, cele dlhe tri tyzdne, vcera som bola u detskej doktorky, na krcnom, a vsade je zaver ze je zdrava, len je zahlienena, vyzera na alergiu z niecoho a ked som im vysvetlila, ze ma prisnu bezmliecnu dietu a ze jedine co ma nove, je to mlieko neocate, tak mi radili volat na gastro a porozpravat sa doktorkou, som jej vcera volala, ale doktorka ma zrusila hned, ze to mlieko je jedine na trhu nealergizujuce, najlahsie stravitelne a ze sopliky z toho urcite nema...a ze pokial je ovela horsia, ako pred nim, tak to nema nic spolocne s alergiami, ale mam tak nepokojne dieta... ☹ 😠
pritom mojej malej vysli vsetky testy u nej negativne, jedine na ryzu ma mierne pozitivnu alergiu a je mierne anemicka, to je vsetko...tak jej hovorim, ze ked jej vysla ryza pozitivna, nie je to divne ,ked ryza je tiez dieteticka potravina, ktora sa odoruca pri eliminacnej diete ako nealergizujuca zlozka....no nic...mam si vybrat, bud budeme to mlieko pit nadalej a o dva tyzdne dojdeme na vysetrenie opat na odber krvi...alebo sa mame na to vykaslat, dat jej normalny nutrilon a neriesit nejake problemy s travenim....nasa mala odkedy zacala pit to mlieko, tak prestala v noci spavat, budila sa pravidelne dva krat za noc s obrovskym placom, noc predvcerom dokonca preplakala celu, spala len pol hodinu....a to ma vzdy pred spanim to mlieko bud z flasky alebo z neho pripravenu kasu....tak sme sa s manzelom dohodli, ze to mlieko jej dame iba rano trochu a cely den uz potom nic a skusime to takto vydrzat tie dva tyzdne a uvidime, co potom...mam pocit, ze sa z toho vsetkeho zblaznim, co lekar, to iny nazor, kazdy si haji to svoje bez ohladu na to, ako sa sprava dietatko, a ako je na tom,...im sa lahko hovori, ale oni tu malu nemaju doma....jo a este mi povedala ze si mam vybavit hospitazaciu na pozorovanie dietatka, ked mam pocit, ze je uplakana a ovela horsia ako pred tou dietou, ze nech pridu na to, co jej v skutocnosti je, lebo alergia to teda byt nemoze a kedze jej testy vysli dobre, tak nema ani ine ziadne problemy so zaludkom alebo celkovo s travenim....
ahojky,moj maly mal tiez reflux skoro do 2 rokov,avsak problem s kaslom a nadchou nam pretrvaval skoro 3 mesiace nonstop,antibiotika bral cele 2 mesiace a na nic sa mu neprislo,az potom nas poslali k imunologovi a tam sa mu prislo nato vysetrnim, ze ma problem s bunkovou imunitou,cize iked je maly po prelieceni nejakecho infektu,bez liekov na imunitu mu prejav choroby stale pretrvava,
teraz po nasadeni liecby je to uz lepsie,ale kedze cela imunita je naburana,pretoze aj lymfa cievu nam museli pretat,tak sme castejsie chory,na nadchu,sopliky nam velmy dobre zabera Tantum protect spray a ked mame kasel,tak kombinujeme sirup a na vrchole alergickeho obdobia aj zodac
@gocrazy Ahoj, no tak to ma mrzí kvôli malej aj Vám ako rodičom. Živo si viem predstaviť čo asi prežívaš hlavne Ty ako matka, ktorá je s drobcom doma a nevie mu pomôcť.... Na Tvojom mieste by som to s tým mliekom ale tiež vydržala. Možno sú tie soplíky len zhoda okolností a malá je plačlivejšia preto, že jej zatekajú. Moja malá to tiež znáša dosť zle. Pár nocí vtedy vždy skoro vôbec nespíme... Čo sa týka mlieka Neocate tak je skutočne jediné na trhu. Nutrilon AC totiž obsahuje asi 5% bielkovín a niektoré deti ho preto netolerujú, toto žiadne. Čo sa týka alergií tak s lekármi nesúhlasím, pretože to, že sú krvné testy ok, ešte neznamená, že jej nič nevadí. Za prvé, dá sa otestovať tuším len 10 alergénov na 1x, za druhé môže mať non IgE alergiu, teda takú, čo sa dá vypozorovať len eliminačným testom. Čo sa týka ryže tak máš pravdu, je to dietetická potravina, ale to tiež neznamená, že musí byť pre každého ok. Mojej malej robia zle zemiaky, ryža, jablko čo máš tiež potraviny, ktoré sa odporúčajú napr. pri hnačkách.... paradoxne jej na to prišli pri zisťovaní alergie na BKM. Tá sa krvou nepotvrdila, no zato zistili túto alergiu a tiež som tomu nechcela veriť. To, že v tomto príp. to je fakt pravda som zistila až pri hospitalizácii. Mala hnačky a tak mala pre istotu na odporúčanie lekárov tieto potraviny vysadené a čuduj sa svete zmizol jej ekzém z ručičiek, ktorého som sa nevedela zbaviť. Tým sa mi potvrdilo, že jej tieto potraviny fakt nerobia dobre. Asi by som si tú hospitalizáciu na pozorovanie ale žiadala. Síce ak pôjdete do TN tak sa nevyhneš lalinskej, no na druhej str. Ťa možno poteším. Bola som s malou na kontrole a nestihla som sa čudovať. Je ako vymenená a to už 2x. Bola milá, všetko vysvetľovala, odpovedala na otázky..... Nie ako tá moja prvá skúsenosť čo som spomínala. A ešte čo sa týka krčného tak sa im podarilo vyšetriť všetko? Malej totiž nevedeli skontrolovať ani nosné madle, ani či nemá zapálenú tracheu, čo tak vystrájala. A práve to môže byť príčina zahlienenia. Údajne výborný krčiar je v DCA doktor Michal, počula som na neho samú chválu. A ešte na gastre jej brali aj vzorky stolice? A možno sa skús poradiť aj cez net tu: http://www.proalergiky.cz/alergie/alergie-na-po... Určite Ti odpovedia, tiež som tam niečo konzultovala.
@tinki Ahoj, tak sme boli na kontrole a keďže malá prestala kašľať tak na ph - metriu ísť zatiaľ nemusíme. Jupííí. 😀 V podstate lekárka na moju otázku či to mohol byť reflux povedala, že deti v rastových fázach s refluxom problém mať môžu.... No myslí si, že keby ho mala patologický (rozumiem tomu tak, že asi ten najvyšší stupeň) tak by jej asi takáto 2 týž. kúra nestačila. Takže neviem, či zabrala tá liečba, alebo jednoducho by prestala kašľať aj bez nej, no podstatné je to, že je to ok a teda pevne verím tomu, že to tak aj zostane. Ešte malej vzali krv a za mesiac budú výsledky aj na nejaké alergie tak uvidíme. Stále totiž nemôže jesť nič mliečne (okrem iného...) a po poslednom teste (kvôli čomu asi vznikla aj táto diskusia) ani nebudem mať veľmi chuti ísť zisťovať, či už BKM bude tolerovať. No jasné, že budem musieť, lebo inak sa to zistiť nedá. A u Vás ako?
@kaselka my sme nakoniec na gastro neboli..zistili sme totiž, že malá niekedy začiatkom leta prekonala mononukleozu, tá je samozrejme trocha oslabila imunitu, no a teraz sa na ňu lepí jeden bacil za druhým...vždy má niečo v nose..raz je to moraxela, potom streptokok, potom hemophylus, takže to pokašliavanie je zrejme z toho. Celé leto sme chodili na odbery, všelijaké vyšetrenia, takže som ju už nechcela začať znova ťahať po ďalšom oddelení...Momentálne nekašle, bruško ju nebolí, takže nechcem ju zasa trápiť..
No a ešte k tebe, len aby si nezabudla. Ak chceš, aby vám tie krvné testy ukázali pravdivo alergiu alebo intoleranciu na mlieko, tak pred testovaním treba mlieko jesť, inak tie výsledky budú zlé..
@vlasticka185 ahoj, prosim ta, aky lekar vas nakoniec vysetril? A ten reflux sa tak dlho ako prejavoval? Nas ma 13 mesiacov, myslim, si ze ma stale reflux ale len v spanku to na nom vidim. Cez den uz nie. Teraz sme pre zmenu na bezmliecnej diete, ci mu to neupravi spanok. Tak skusame kadeco. Ale na PH metriu sa mi velmi nechce.. :(
@gocrazy ahoj, presne, je tazke dokazat alergiu resp. intoleranciu potravin z krvi. Castokrat su vysledky negativne ale dietatku i tak potraviny vadia. Minule som sa dostale napr. na kliniku INTERKLINIK. Tak robia i testy na intoleranciu potravin i u deti.. Len je to dost drahe? Nemate niekto s tymto skusenosti?? Vraj az 45% populacie trpi na intoleranciu, ale priznaky su nepriame. Unava, zla plet, zly spanok... Aj my sa dost trapime so synom. Ma 13, v noci nemoze spat, tiez sme teraz bez mlieka 3 tyzdne, ci sa to zlepsi, ma stale reflux. Skusajme, lebo kto ini pomoze nasim detickam, ked nie ich rodicia :( drzim palce!
@alba24 samozrejme avizo na vysetrenie dal nas doktor z kardia,kedze sme mali pred operaciou a nevedeli sme sa nejako vymotat z tej choroby a tteda sme si telefonicky dohodli termin u imunologa,objasnili situaciu a potom cakali na vysledky,hned po nasadeni liecby-bronkowaxomom sa malemu stav za 24 hod tak zlepsil ze do 3 dni bol uplne fit,bez kasla aj nadchy
,ze ma maly reflux tak tiez nam nato prisli v Blave,ale to mal zo sond,kedze ho sustavne sondovali a odsondovavali,zalezalo iba na stave a samozrejme na papani,nastastie sme ho nemali moc agresivny,ale ked na maleho nieco liezlo,vzdy zacal zvracat plno hlienov a takysto,kedze sme sa vala potrapili s papanim a maly nikdy navadel,kedy ma dost,tak takysto aj to bol dovod na jeho zvracanie,pri refluxe treba dodrziavat zopar nariadeni,ako zvysena poloha pri spanku,odgrgnutie po kazdom papani a samozrejme radasej davat papat menej ale castejsie,my sme zial mohli papat iba kazde 3 hod. inac kd som mu dala skorsie,tiez mi to vyvratil,isty cas po operacii sme brali aj na travenie liek predpisany gastrologickou
@alba24 nasa mala bola od narodenia kojena len dva tyzdne a potom sme presli na umele mlieko a tu nastali problemy, zacala plakat, ona dokazala preplakat cely den, nespala, zle papala , stale sa od flasky odtahovala, ona dokazala vypit stovku mlieka za hodinu, na mne uz hriby rastli....reflux mala a podla mna este stale ma, ale uz nie taky silny...ked som skusala davat rozne mlieka, vzdy som sa musela vratit k nutrilonu anti-colic, ten je aj hypoalergenny a aj so snizenym obsahom laktozy...lenze ona mi ho po case vzdy zacala odmietat pit, ked som skusala hami mlieko obycajne, tak sme mali redsiu stolicu takmer po kazdom krmeni, pri ryzovom mlieku z dm-ky sme do tyzdna boli zahlieneni, pri hipp mlieku, tak isto, chvilku sa mi zdalo, ze sunar nutra defense ha nam robil dobre, ale ozaj len chvilku...no a do toho sme samozrejme vobec cely cas nespavali dobre, plakali sme kedy sa len dalo, neustale zle kakala, iba raz za dva dni a aj to vzdy s namahou tlacila von a nebolo to vobec zapecene, skor redsie...v noci som sa casto krat budila na to, ze mala sa prevaluje a puci sa, teda ze tlaci a ked sa nedarilo, tak plakala a prestala az po tom, ked sa bud vykakala, alebo vyprdkala....
peritol liek nam predpisali na gastro, prave na upokojenie a na odstranenie, pripadne zmiernenie alergickych reakcii....je to vlastne antihistamikum, antialergikum a sedativum zaroven, mala bola z neho prvy den celkom spava, taka akoby malatna a dokonca prvy krat v zivote prespala celu noc bez zobudenia a placu a spala od osmej vecer do pol osmej rana, co sa nam nikdy v zivote nestalo...ale po dvoch dnoch opat normalne spava, teda ze sa budi s placom dost casto krat za noc...ani cez den velmi dobre nespi, a pritom sme tiez na eliminacnej diete bezmliecnej, o dva tyzdne ideme na kontrolu a vtedy nam povie, co dalej, ci mame skusit nasadit mlieko, alebo co, lebo z testov jej vysla jedine ryza mierne pozitivna....
@gocrazy ahoj, vidim, ze ste si tiez prezili svoje s malou :( ta eliminacna dieta by mala trvat vraj aspon 6 tyzdnov. A potom sa nasadi mlieko a hned by sme mali vidiet reakciu napr. hnacka. Ja cakam, ci sa nasmu malemu sformuje stolica a ci sa ukludni spanok. Ale silne uvazujem, ze pojdeme este na nejake testy intolerancie potravin sukromne. Ale to musi mali jest komplet vsetko a nesmie byt kojeny. Tiez vraj homeopatika mozu pomoct pri alergiach, ale musia byt spravne usite na dietatko. Tiez skusame este jedno alter. vysetrenie, ci sa na nieco nepride.. Ja sa vyhybam tiez rukami nohami vsetkych invazivnych metod a liekov. Drzim velmi palce nech sa vam situacia vylepsi!!
@vlasticka185 Dakujem za info. Nas maly tiez ked ide byt chory, hoc i len prechladnuti ma reflux silnejsi, stale sa dviha do sedu, preglga, prehadzuje sa v posteli, budi sa a place. I pri zuboch. Nikdy negrcka ani negrckal, vzdy sa mu to vracalo len do ustociek. Tiez ukazkovo papa, napriek tomu zly krvny obraz, zle vstrebavanie vitaminov. Aky liek ste brali? Costi? Zabralo to?? Vdaka! Drzim tiez palce, nech vsetko dobre ide!
@alba24 tusim Ranital to bol,na zal. stavy a travenie to bolo,lebo velmi pomalicky mu travilo,kedze po operacii isty cas bol iba na infuzkach a ten zaludocek nejako zlenivel,ale v Blave su velmi dobry lekari a ja som im moc povdacna za zivot nasho Samka,hoci nie vzdy som bola spokojna s ich postupom a vyjadreniami,ale vsetko dopadlo dobre,len sa velmi obavam buducnosti a hlavne Samkovej puberty,ci mu budu vediet opat vediet pomoct s tymi ramenami plucnic,ktore nas najviac teraz trapia,mame ich extremne malicke,iba polovicne ako maju zdrave deti v jeho veku a podla lekarov sa s tym neda nic robit,iba rozsirovat cievy,my sme skoro vzdy najmemnej 4x rocne v narkoze,pocas 3 rokov 3 operacie srdiecka a teda ten reflux je iba zrnieckom toho,co ma Samko vsetko za sebou ☹
aj Vam vela zdravia a nebojte sa,lekari vravia,ze pokial je reflux s lahsou formou,ten sa casom zlepsi 😉 aj u nas a to tak upravilo,ako povedali 🙂
@tinki ahoj, no tak to teda nie je nič moc. Ak skúšaš radšej prírodné preparáty namiesto chémie možno by malej pomohol Vironal, alebo kvapky od Valoviča, keď si to "hodíš" do googlu tak by Ti hneď vypadnú odkazy na web. str. ak nie a mala by si záujem napíšem Ti linky do IP. Ja Vironal plánujem malej tiež nasadiť, lebo od 1/12 ide asi do jaslí no uvidím keďže má nejaké tie alergie ako bude reagovať. Skúšala som totiž betaglukan (je síce prírodný, no obsahuje len 1 no zato jeden z najsilnejších alergénov) a vyhádzal sa jej zase ekzém na rúčkach tak uvidím. Od firmy čo robí Vironal som už užívala kvapky už 2x a veľmi mi pomohli na rozdiel od lekárov, ktorí boli vtedy bezradní. A poznám už viacero ľudí, čo sú s nimi spokojní. Je to vlastne fytoterapia a na tú ja verím. Dokonca majú niečo, čo ako jediné zaberá aj na zlatého stafylokoka, tak si to skús mrknúť. Čo sa týka toho mlieka tak som sa veru nikde nedočítala a čítam toho o alergiách dosť. To Ti povedali na gastre, alergológii, alebo z iného zdroja? Mne sa o tom nikto z lekárov zatiaľ nezmienil. 😠
@kaselka ahoj, pozriem si niečo, ak chceš,tak pošli tie linky..Ja som svojej dávala už dlhodobo IMUNOGLUKÁN a veru, nám dosť pomohol. Ale na tých bacilov by som rada niečo skúsila..
Ak myslíš o tom mlieku pred testovaním, tak som sa priamo spýtala doktorky na alergologii a ona mi potvrdila, že áno, pred testovaním sa treba stravovať normálne. Aj tu na koníku v téme o alergii na mlieko ti baby poradia, že pred testovaním musíš jesť mlieko. Lebo krvné testy sa robia na protilátky. A protilátky sa v tele spravia na mlieko len vtedy, ak tam to mlieko do toho tela dáš...Inak sa nemajú proti čomu vytvárať. Veď sa skús opýtať tiež priamo doktorky.
Tak mi prosím poraď niečo alebo niekoho, kto by mi s tou mojou malou pomohol... 😉
@tinki ahoj, ako sa držíte? Pomohlo niečo z tých linkov? A rada by som sa spýtala aj na imunoglucan ako dlho a ktorý si podávala (a nepamätám si či má Tvoja aj AE, alebo "len" ABKM). Malá nastúpila do jaslí a vyzerá to nasledovne. 6 dní jasle 2 týž. choroba, 4 dni jasle 2 týž. choroba teraz aj 1x ATB a vyzerá, že jej rozhodili úplne všetko od ekzému po reflux 😝 Som Ťa zavalila otázkami. Vopred vďaka za odpoveď. 🙂
@kaselka ahoj, veľmi nám nič nepomohlo. Akurát riešim, z čoho je zasa zahlienená, keď si dávame dosť dobrý pozor na to, čo zje..Ale opäť nám narástli nosné mandle, krčné sú také obrovské, že sa spájajú. Skúšali sme všetko bylinné, aj chemické, aj homeopatické a nič..Takže ich musíme dať znova zmenšiť. Neviem, už mi to príde, že mám malú ako testovacieho panáčika na lieky. Je jedno, či niečo berie, alebo neberie. Dám jej vybrať tie mandle a potom už nebudem nič skúšať, len vitamíny a konečne zájdem aj na gastro, kvôli tomu refluxu. Lebo doteraz mi doktorka hovorila, že netreba..Je pravda, že veľmi nekašľala, ale už opäť kašle, hlavne v noci..nenávidím, ako každý hovorí niečo iné..čo doktor, to iná teória..už ani nemám chuť to s nikým rozoberať... 🙂
Ale ďakujem ti za tie linky, určite sú fajn..
Ekzém sme nemali, ale začína mať nejakú dosť suchú pokožku, neviem či to nie je začiatok..Mali sme zatiaľ "len" ABKM. Imunoglukán bol dobrý na bežnú imunitu, ten s tým ľadovým medvedíkom na obale. A treba ho dosť dlho brať..Inak sa dosť osvedčil aj VIRONAL. Ale to všetko len chvíľku..Imunitu má moja už ok, ale nádchy má stále..
Tak vám držím palce, aby ste na tom boli lepšie ako my.. 😉

@gocrazy tak to je s prepáčením "krava"..Nemáš kontakt na inú doktorku?
Mne doktorka vravela, že ak dieťaťu nerobí problém nejaký mliečny výrobok, tak sa jesť môže, ale za to tuto na koníku, sme sa bavili, že dieťa skôr vyrastie z tejto alergie, ak nebude mať žiadny kontakt s bielkovinou. Telo musí doslova zabudnúť na to, že niečo také je, aby nevytváralo protilátky.
A tvoj syn má alergiu na mliečnu bielkovinu, alebo intoleranciu laktózy?
popozeraj si niečo v tejto téme, luthienk. vie toho najviac..a je strašne milá, odpovie ti prípadne na niečo, čo ja neviem.. 😉
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/alergia-...
ešte doplním, to nevadí, že zje len troška, to je super..ona sa časom rozpapá. Dôležité je, že zje aspoň tú polovičku..