Kašeľ dieťaťa pri chrípke typu A
Prosím, po akom čase ste uvideli zlepšenie? Akože ja som už lepšie, síce mám zalahnute ucho a takze dozvuky, ale dieťa mi tak kašle, že ja už neviem, čo s ním, robíme všetky veci, inhaluje, mokrý uterák máme, striekame nos, hrudník natieram eukalyptovou masťou jazvečou.. vyvýšená hlava, vetrame, proste všetko toto, naparujem v sprche ale nič nepomáha. Teplotu už nemá, ale tento kašeľ.. suchý dráždivý, žiadne zlepšenie.
Prave si tym doma prechadzame. Robim vsetko co aj ty. Co inhalujete? Skus yabro. Tiez mame fazu toho sucheho kasla, zatial len druhy den a davam Lisajnikovy sirup a Robitussin antitusicum (to mam osvedcene) a modlim sa kedy zacne vykasliavat. Potom dam Ambrobene inhalovat, vzdy pomoze.
@hopatko inhalujeme yabro plus vincentku, ale zatiaľ žiadne zlepšenie, fakt des, už ma ten kašeľ bolí zaňho, lebo tiež som mala kašeľ a doteraz ma boli hrdlo z toho a to som ho mala len dva dni a už lepšie.. jemu sa to nezlepšuje. Ja idem ešte nasadiť cibuľový sirup a potom už neviem. Skoré uzdravenie
Tak len trpezlivost, aj ja sa uz opustam ked pocujem ako mladsia kasle...tiez skore uzdravenie prajem
po tyzdni sme sli k doc a dostala trifed a z dna na den jej bolo o 80% lepsie :D .. cez den mala sinupret a na vecer trifed. Do toho inhalovacka/vincentka.
Prepana🙈😥, na suchy drazdivy kasel sa NIKDY nedavaju inhalacie, lebo to prave drazdi ku kaslu, tie su vhodne na vlhky kasel, ked je produkcia hlienov. Chod do lekarne, kup Paxeladine sirup, davkuj podla navodu pre deti a bude po probleme.
Prepana🙈😥, na suchy drazdivy kasel sa NIKDY nedavaju inhalacie, lebo to prave drazdi ku kaslu, tie su vhodne na vlhky kasel, ked je produkcia hlienov. Chod do lekarne, kup Paxeladine sirup, davkuj podla navodu pre deti a bude po probleme.
@anonym_8ffaeb zaujímavé, dr povedala že dobre, že inhaluje a odjakživa inhalujeme od začiatku choroby a vždy to bolo dobre.. 🧐🫣 tak teraz neviem 😒
@anonym_8ffaeb zaujímavé, dr povedala že dobre, že inhaluje a odjakživa inhalujeme od začiatku choroby a vždy to bolo dobre.. 🧐🫣 tak teraz neviem 😒
@anonym_autor Nie som vasa lekarka, neviem, aky priebeh malo ochorenie, rada lekarky nemusela byt chybna, ale ak naozaj v tom bola len viroza, bez bakterialnej superinfekcie a tvoja dcera nebola/nie je zahlienena, nic nevykasliava a kasle len sucho, drazdivo, ako uvadzas, aktualne jej inhalaciami skodis. Kasel sa moze menit aj v case z vlhkeho na suchy a vice versa, aktualne pri suchom kasli je inhalacia skodliva v zmysle drazdenia dychacich ciest, takze suma sumarum, po inhalacii bude kaslat este viac. Teraz je na mieste antitusikum - liek proti suchemu kaslu, ja vzdy odporucam Paxeladine, aj ten Trifed (ale zlty), je dobry, no ten je na predpis. Ak by sa kasel nezmiernil ani kusok ani by neustaval na antitusikach, treba ist k pediatricke, da sa dat prechodne kratkodobo posobiace inhalacne bronchodilatans na postinfekcny kasel.
@anonym_autor na suchý dráždivý kašeľ pomôže 1-2 lyžičky kvalitného medu od včelára.
Povar 5 minút vo vode kúsok zázvoru, 2 klinčeky a štipkou škorice, nechaj ochladiť a pridaj citrón s medom. Tymiánový čaj s medom a citrónom je tiež výborný na kašeľ.
@anonym_autor na suchý dráždivý kašeľ pomôže 1-2 lyžičky kvalitného medu od včelára.
Povar 5 minút vo vode kúsok zázvoru, 2 klinčeky a štipkou škorice, nechaj ochladiť a pridaj citrón s medom. Tymiánový čaj s medom a citrónom je tiež výborný na kašeľ.
@anonym_8ffaeb ďakujem. ja som hlavne nechala inhalovať kvôli nádche, a dufala som teda že to dobre pôsobí aj na dýchacie cesty, lebo vždy sa mi to osvedčilo čím skôr som pri soploch dala inhalovať, tým rýchlejšie to prešlo. Používam tussirex, ale teda zjavne nejak nepomáha.
@anonym_29217f ďakujem, čaj robievam bylinkový (podpora imunity) a sypem doňho ešte tymián, dávam aj med, ale obyčajný z obchodu, ale pozriem na to.
@anonym_8ffaeb my sme praveze pri kazdej hospitalizacii so suchym kaslom, a teda bolo ich dost, vzdy inhalovali
@anonym_8ffaeb ďakujem. ja som hlavne nechala inhalovať kvôli nádche, a dufala som teda že to dobre pôsobí aj na dýchacie cesty, lebo vždy sa mi to osvedčilo čím skôr som pri soploch dala inhalovať, tým rýchlejšie to prešlo. Používam tussirex, ale teda zjavne nejak nepomáha.
@anonym_29217f ďakujem, čaj robievam bylinkový (podpora imunity) a sypem doňho ešte tymián, dávam aj med, ale obyčajný z obchodu, ale pozriem na to.
@anonym_autor na nádchu je dobrý citrón a grapefruit, rozpúšťajú hlieny a znižujú zápal v tele.
Určite inhalácie majú svoje miesto v liečbe aj pri nádche, to nepopieram, ale tu, keď má takýto suchý dráždivý kašeľ, ďalej by som inhalácie vynechala. Ten kašeľ ju inak strašne vysilí..
@anonym_autor aj 3t po chorobe moze kaslat. Ked je suchy, tak stoptusin alebo nieco na suchy kasel.
@anonym_autor poriadne kvapky od kašľu všetko ostatné je len doplnok.stoptusin vždy pomohol

Prave si tym doma prechadzame. Robim vsetko co aj ty. Co inhalujete? Skus yabro. Tiez mame fazu toho sucheho kasla, zatial len druhy den a davam Lisajnikovy sirup a Robitussin antitusicum (to mam osvedcene) a modlim sa kedy zacne vykasliavat. Potom dam Ambrobene inhalovat, vzdy pomoze.