icon

Kašeľ u 2,5 ročného dievčatka

zirafka52753
5. jan 2013

Moja 2 a pol rocna mala kasle uz vyse 2 mesiacov.na zaciatku mala zapal priedusiek presne 17 oktobra mala atb zabrali nachvilu a zacalo to znovu.neskor sme uz navstivili nemocnicu a tam jej zistili ze ma baktera v nosteku tak sme to preliecili a bolo dobre par dni.neskor jej dali zasa Atb lebo mi chrcala a sem tam zapiskali priedusky lenze nepomohlo a uz jej nic nezabera ma raz suchy kasel a raz vlhky vecer ked si lahne alebo cez den tak sa az priam dusi mame hadam vyskusanu celu lekaren boli sme aj na krv a nieje ani alergicka ze je zdrava ako rybicka aj na ORL nam povedali ze je zdrava ze jej mam davat sinupred koli hlienom co sa tam stale drzia lenze ten tiez nezabera.tak uz fakt nechapem co mam vyskusat.potrebujem nejaku dobru radu kto uz nieco take zazil ☹ ☹ ☹

Strana
z2
zirafka52753
autor
8. jan 2013

@lalinko2010 my mame praveze aj horucky teraz tak preto tie ATB a ma cervene hrdielko a stale sa v nej drzia tie hlieniky.A ten montelukast vam dali bez vysetrenia?Nam to zacalo zapalom priedusiek 17 oktobra,ten zapal po tyzdni presiel,blo 3 dni pokoj no potom zasa kasel az dusivy tak sme behali a zistili jej baktera v nosteku zasa vola sa MORAXELA te bakter tak sme mali nasadene pamycon a k tomu samozrejme aj sirupy menene od kaslu lebo ziadny nezaberal ☹ A to uz sme museli na kramare lebo som myslela ze sa uz udusi tym kaslom no potom bolo dobre zas len par dni a znovu sa to vratilo uz som vymenila aj detsku lekarku lebo ju furt nacpavala sirupami od kaslu a potom sme sa aj tak tahali po lekaroch az doteraz.Uvidime co to urobi teraz uz pekne odkasliavala dnes aj nejake hlieniky vypustila grckanim tak uvidime.Teraz v podstate berie tie ATB SUPRAX,Homeopatikum proti dusivemu kaslu DROSERA,kvapky od kaslu DITUSTAT,do nosteka ma QUIX a robim jej tie zabaly aspon cez den ked to v noci neznesie aj som v kupelni urobila paru aby sa jej to vsetko uvolnilo a robim jej cajik s vyvarenych orechov ak su este nejake bylinkove napady ak som ich uz nerobila tak sa potesim.

zirafka52753
autor
8. jan 2013

@lalinko2010 To nam tiez nepomahalo

natalinkaco
8. jan 2013

@zirafka52753 bože chudiatko, držím palce, nech jej to čím skôr prejde
no záleží na tom aké minerálne soli si mala, lebo ani ja som nebola spokojná s biomineral, aj ako to užívala, to je veľmi dôležité......tak sa držkajte a skoré uzdravenie prajem

michaelasofia
8. jan 2013

Ahojte, tento problem je teraz rozsireny. My sme mali vyse mesiaca kasle, mala sa dusila, nevedela vykasliat hlieny, z toho vracala. Tiez sme brali Mucosolvan, zacala hnackovat tak som zmenila na Stodal. Ked sme dobrali tak Solmucol, silne polievky z cibule, cesnaku a vyvar na prestriedacku, mokru handru na radiator, priebezne vetrat, aj v noci. Do zvlhcovaca sme davali Vincentku. Ale seternicina mala kaslala vyse 2 mesiacov, boli na roznych vysetreniach a vsetko ciste. Zacalo jej to ustupovat ked sa nastvala a vysadila jej lieky 🙂 Paradox, ako tu niekto pisal farmaceuti maju dobry biznis a robia z nas zavislakov, teda aj z nasich deticiek. A silne caje na kasel, priedusky, zazvorovi caj. Ten deti moc nechcu tak treba cerstvy zazvor nastruhat a dat vyluhovat do krcaha s ovocnym cajom. Med, citron a vypyju aj deti. To z mojej skusenosti, snad niekomu pomozu 😉 A tie mastne zabaly na noc su super, len tiez to moja mala strhava tak jej aspon natriem hrudnicek mastou, lepsie ako nic.

michaelasofia
8. jan 2013

Este sa chcem opytat, moja mala po tychto chorobach ma problemy s nozkami, vcera mi odmietala chodit a plakala ze nozky bolia. Ja mam podozrenie ze je to z liekov, na nieco zle reaguje. Tento problem mala aj minuly rok po chorobe, behali sme po kramaroch ale vsetko ze je v poriadku, ze su to len dozvuky z choroby. Mne sa to nezda, aby mi dieta chodilo ako depejrak ☹ Vdaka

michaelasofia
8. jan 2013

Este sa chcem opytat, moja mala po tychto chorobach ma problemy s nozkami, vcera mi odmietala chodit a plakala ze nozky bolia. Ja mam podozrenie ze je to z liekov, na nieco zle reaguje. Tento problem mala aj minuly rok po chorobe, behali sme po kramaroch ale vsetko ze je v poriadku, ze su to len dozvuky z choroby. Mne sa to nezda, aby mi dieta chodilo ako depejrak ☹ Vdaka

zirafka52753
autor
8. jan 2013

@natalinkaco dakujeme moooc 🙂

zirafka52753
autor
8. jan 2013

@michaelasofia ved toto len sedia na stolickach kavickuju a pytaju este aj vyssie platy a nechaju tie deti trapit namiesto aby urobili nieco pre tie deti aby sa im polavilo ale oni nic!!!!uz som taka vytocena ze az!!! 😠 😠 .Stymmi nozickami skusenosti nemam to nepomozem

lalinko2010
9. jan 2013

@zirafka52753 keď horúčka tak atb, my sme našťastie nemali.
včera sme boli na alergologii, nič nové sme sa nedozvedeli, malí z krvi alergický neni, ani neviem na základe čoho mu zistili astmu, my sme boli hospotalizovaní v júli v nemocnici, tak začal kašlať, a hneď stanovili že bronchytída a alergologička sa toho chytila, spirometriu mu nevedia urobiť, lebo je malý, tak mu predpísala MONTELUKAST a naša lekárka FLIXOTIDE sprej, lebo mi 01.10. chrčal celú noc. keď mal kašeľ počas leta, tak dýchanie čísté, všetko ok, ale kašeľ bol príšerný, dve hodiny a potom akoby uťalo, v noci som ani nevdela že dýcha, v noci sme nemali problém. neviem čo nás čaká na jar, inak máme v papieroch napísané, že oslabená imunita, ale keď mi hovorila výsledký tak že všetko ok, žiadny problém, potom že nejaké parazity, tak aj to sme dali vyšetriť a všetko čisté, od toho nejakého 3.10. máme pokoj s kašľom, len užívame zodac, montelukast a flixotide. neviem čo bude aj vysadíme všetko.

zirafka52753
autor
9. jan 2013

@lalinko2010 Ani nam nezistili z krvi ze je alergicka no moc tomu neverim neviem preco a tu bronchitidu malej vylucili no neviem preco aj ked si myslim ze to bude tym spojene nakolko som astmaticka aj alergicka a nemam s toho dobry pocit ☹ Ja som tiez brala montelukast len ten mi nezaberal tak ma dala ne cezeru a k tomu mam inhalatory 2 a nechcem bosorovat no nepaci sa mi to u malej vobec nieco tam bude no nikto nevie co.Ona sa mi dusi v noci ked lezi pocas dna je docela klud ale ked sa blazni tak sa zadychci a vtedy sa zacne dusit tak neviem.A doktorka hovori stale ze sa v nej drzia tie hlieniky a sople ze s toho to ma no ja tomu chcem uverit ale neverim 😠 .

lalinko2010
9. jan 2013

@zirafka52753 tak alergologia, nám alergologička hneď nasadila montelukast, ale ja som ho malému nedala hneď, lebo vedľajšie účinky, no strach a hrôza, furt sme chodili k detskej, tá hovorila čisté dýchanie, ale furt mi tvrdila, že on sa isto niečo nadýchal v dome, čo sme prerábali a nejako ho to drží v prieduškách a potom v nemocnici sme boli, lebo mi vracal celý deň a tam kašlal, tak napísali, že bronchitída, tak alergologička opísala a potom toho 30.09 keď mal malý ten záchvat kašla, že chrčal, tak detská mu dala flixotide a becorett, niečo podobne, ale to len vtedy ak by nevedel dýchať. on keď behá alebo behal v lete nemal problém, nezadýchal sa, preto mi to nejde že astma. ale ktovie uvidíme na jar, lebo sme to pripisovali aj paradajkám, že či z toho to nemá, ako okolo nich behal, ale furt nám prišlo, že nejaký prach alebo plesne a podobne. neni to sranda u vás a hlavne ak má teplotu, tak je nejaký zápal a alergologička včera hovorila, že treba liečiť astmu, aby sa mu na prieduškách nespravili uzli a podobne, čiže prevencia a dávať pozor na vírusy, zaklopem si malý je ok zdravotne. montelukast som malému nasadila až 01.10.2012 dovtedy len zodac mal, ale mne ho detská aj naparila ambrobene a nejako sa mu uvoľnili hlieny, že lepšie dýchal a aj vykašlal a potom som dala montelukast a ešte ten na dýchanie druhý sprej a potom to prešlo do troch dní, ale čo a ako zabrala neviem. testy krvnú mu robili keď neral lieky, ale to som alergologične nepovedala, že neberie. chcela som vedieť že čo mu je, ale bez liekov, aby niečo netlmili.
podľa mňa ešte raz k alergologičke, treby vystriedať lekárov a netreba sa dať odbiť, ja som furt behala k detskej nech ho aspoň popočúva, že prečo tak kašle, ale furt sme odišli s tým že všetko je ok, ale jemu ona nedávala žiadne sirupy, netestovala ho. len to bolo že ak by ten chrapot neprešiel vtedy 01.10 tak antibiotiká SUMAMED - ale ešte stále ich mám nezarobené doma. krajný prípad! takže pýtaj sa k lekárom alebo zmeň lekárku. ja som to urobila keď mal malý 8mesiacov a neľutujem. táto nám furt pomohla, aj cez víkend.

zirafka52753
autor
9. jan 2013

@lalinko2010 Aj ona bola v lete v pohode az ked jej zacal ten zapal priedusiek tak potom to uz islo.Ja uz som lekarku zmenila nakolko jej stale davala tie blbe sirupy od kaslu a potom sme skoncili na tych kramaroch ☹ s tym bakterom MORAXELA a som povedal dost tak som ju zmenila no stale sa to takto taha aj u novej uz vyse mesiaca 😠 Uz sme boli asi vsade aj pred letom sme navstivili imunoalergologicku no dopadlo to dobre tak ja uz neviem chcela by som tam ist este raz nech ju vysetria este .ORL mame za sebou este nas caka Gastro tak uvidime dnes som ju objednala na 16 januara chcem vylucit vsetko a obehat vsetko len nech je uz v poriadku no a uz ked toto nepomoze tak skusim tu biorezonanciu co mi tu poradili

lalinko2010
9. jan 2013

@zirafka52753 človek hľadá už všade, lebo keď vidíš vlastné dieťa trpieť tak je to hrozné. ja sa len čudujem, že nenasadila alergologička lieky keď si aj ty alergička a aj astmatička, a hlavne keď malá kašle tak dlho. ja držím palce aby bolo všetko ok s malou a kašeľ prešiel, lebo viem čo to je keď kašle malý + malá, je to strašné.

zirafka52753
autor
9. jan 2013

@lalinko2010 dakujem uvidime co sa stm da urobit hovorim pockam ci toto zaberie a ked nie tak to budem riesit

Strana
z2