Kašeľ u 3-ročnej

5. mar 2024

Zienky som zúfalá už ..mala je takmer mesiac chorá ,vlastne ani nie chorá mala len v podtstae sople ..lenže ten kašeľ takmer 4tyzdne …crp robené dýchanie čisté za mesiac sme boli u lekárky 3x čo ju počúvala ..robili jej aj vytery všetko čisté ,moja mala ma taký kašeľ že to je hrozne mokrý akoby nemohla všetky hlieny vykašľať ,v noci ju v kuse napína z toho ,na alerg.sme objednaní až o 2mesiace ,vybrala už sirupy nič jej nepomohlo ani trifed ,som zúfalá vibec v noci nespim čo ju tak dusi ,úplne počujem ako ma strašne veľa hlienov a nedokáže vykašľať vsetko :( ženy majú vaše deti niečo podobne lebo ja už neviem čo robiť ona sa tak trápi že až rúčky napína aby vykašľala a nevládze všetko vykašľať ..aj na orl sme boli nič v podtstae tam nepovedali akurát že po “vyliečení “skontrolovať nosnú mandľu ale kedy sa ja tam dostanem veď v kuse kašle ja nechápem to jej nemali tu nosnú mandľu pozrieť už keď sme tam boli ?

blunka
6. mar 2024

Toto sa mi nepáči ak ak tak silno a tak dlho kašle ako opisuješ tak by bol na mieste RTG pĺúc.
Aj ak lekárka nič nepočuje ušami a CRP je nízke.
Ja som tak mala zapal plúc čo sa nedal v noci dokašĺať.
A skôr smer pĺúcne ako alergologia keďže kašeĺ je mokrý. A alergie by sa skor sucho dusila.
Odbery krvi na chlamydie, mykoplazmy, čierny kašeĺ máte spravené ?
Pri ďalšom silno nočnom dusení smer pohovosť ?

To ORL je ok, oni tu nosnu mandlu jej pozreli aj teraz ale pri chorobe je zvačšena a ina ako pri zdraví. Chcu ju pri zdravom stave pozrieť potom ešte raz či je vtedy OK. Tak sa to robí.

autor
6. mar 2024

@blunka ďakujem ti krásne ,pôjdem znovu za lekárkou zajtra ,krv jej nebrala ..ani rtg nás neposlala a tiež to pľúcne rozmýšľam že nás mohla poslať …

lb1984
6. mar 2024

Určite mať kašeľ nieje v poriadku. Aj keby to bol len virus treba to riešiť a 2 mesiace je dlhá doba. My sme mali hnusný hlienovity kasel bez toho aby bola schopná tie hlieny vykašľať od 11.1., 20.1. schmatla vysoke horucky tie za 3 dní prešli crp 5 celý infekt, dali sa jej aj atb ale kašeľ neprestal. Začali sme riešiť imuno a co čert nechcel deň pred imuno schmatla znova horucky do 40C, crp 1, na imuno nám po tel kontrole dali imunor ( je ta sledovana), do 3 dní crp 130, nemocnica dg zapal priedusiek, rtg čisté do cca 2 hod od hospi dg zapal pluc a do 5 dna choroby obojstranný zapal pluc. Čiže za mňa ak dieťa tak úporne kasle vaša pediatricka mohla na imunologiu napísať ze sa jedna o akútny stav-vzali by ju hned. Nas tak pediater poslal keď mala 4 roky (vtedy mala suchý kašeľ, crp 1 max 5, obehali sme ORL, robene 2 rtg, vybrala atb, kompletne odbery mala a nič sa nenaslo brhlala 1 mesiac vkuse každé 2 min stopovali sme) od vtedy mam z kasla traumu. Pomohli nám až na imuno dali inhal spreje všetko vysadili a hneď v prvý deň liečby sa kašeľ ustálil a do 14 dní bola bez kašľa. Liečili jej to ako infekt nie alergiu.