Kašeľ u dieťaťa po behu. Je to reflux alebo astma?
Ahojte. Potrebujem radu alebo skúsenosť.
Dcéra 2.5 roka má od narodenia tichý reflux.
A keď douteká tak sa rozkašle niekedy len trocha inokedy viac ale vlastne po každom behu. A neviem či je to z refluxu alebo hľadať možno príčinu že by mala astmu?
Staršia dcéra môže utekať donekonečna a nezakašle. A ja už som z toho na nervy. Pediater tvrdí že z refluxu má slabšiu sliznicu a preto je ten kašel. Ona prakticky pokašliava denne. A ja ten kašel často neviem vyhodnotiť či je príznak začínajúcej choroby alebo iná príčina alebo je to jednoducho tak, že je také dieťa. Ďakujem za každú radu.
Kašeľ po utekani je úplne bežný, aj po smiechu. Pracuje ti bránica, zhlboka dýchas, uvoľňuje sa hlien zo stien. Ja po smiechu bežne dokašliavam.
Syn ma alergie a z toho syndrom drazdiveho kasla (ekvivalent astmy). Zo zaciatku mal po behani, po smiechu az zachvaty. Boli sme na alergologii, dostal lieky aj na alergiu aj na ten kasel, dnes uz namahu zvlada uplne bez problemov. Nie, nie je normalne kaslat po behu ci smiechu. Okrem syna, co mal na to zdravotny dovod, nikoho takeho nepoznam.
Urcite zajdi bud na alergologiu alebo na plucne - to nech uz urci lekar. Alebo sa opytaj na gastre, ci kde chodite s tym refluxom.
Syn ma alergie a z toho syndrom drazdiveho kasla (ekvivalent astmy). Zo zaciatku mal po behani, po smiechu az zachvaty. Boli sme na alergologii, dostal lieky aj na alergiu aj na ten kasel, dnes uz namahu zvlada uplne bez problemov. Nie, nie je normalne kaslat po behu ci smiechu. Okrem syna, co mal na to zdravotny dovod, nikoho takeho nepoznam.
Urcite zajdi bud na alergologiu alebo na plucne - to nech uz urci lekar. Alebo sa opytaj na gastre, ci kde chodite s tym refluxom.
@katarinaba ďakujem za rozsiahlu odpoveď, ja si tiež myslím,že to nieje v poriadku a treba sa na to zamerať u nás aj moja mama aj svokra silná astma s alergiou. Neviem či je v tom aj genetika....
V akom veku to synovi diagnostikovali?
@katarinaba ďakujem za rozsiahlu odpoveď, ja si tiež myslím,že to nieje v poriadku a treba sa na to zamerať u nás aj moja mama aj svokra silná astma s alergiou. Neviem či je v tom aj genetika....
V akom veku to synovi diagnostikovali?
@anonym_autor fuu, teraz uz neviem, ale schvalili mi na neho predlzeny rodicak (aj s inymi vecami), takze uz ako 3 rocny bol sledovany u alergologa. Teraz ma 11, zapasi, co je naozaj velmi narocny sport a toleruje to vyborne. Ked zacinal, uz bol na liekoch ale chvilku este trvalo, kym prestal kaslat, no bolo to uz znesitelne.
Pediater vás mal poslať na alergo alebo kam a nie povedať, že to má z refluxu keď naň nie je odborník. Keď sa ti niečo nezdá choď za tým, si s ňou častejšie ako on a vieš, že má problém.
@anonym_68bb22 prosím ťa na co má alergiu?
@anonym_autor chlamýdie a mykoplazmy mala skontrolovane?

@anonym_autor ako moj syn, uteka a ma alergie astmu, nemoze, ma inhalator lieky na alergiu ..ideme riesit nejaku inú liečbu s novým lekárom, možno sa to zlepsi, niekto povie moze iný povedia nemoze behat