Kašovitá stolica u 3,5 ročného syna

zuzikazuzika
21. máj 2022

Ahojte, chcela by som sa poradiť nakoľko mám dlhodobý problém so synom, teda konkrétne s jeho stolicou. Absolvovali sme už niekoľko vyšetrení a podľa lekára je zdravý. Ide o to, že syn máva často kašovitú stolicu. Podľa doktora je to v poriadku, aj keď mne sa to nezda. Dnes mal napríklad na desiatu tmavé horzno a jablko a do 6 hodín v na záchode a tam boli kusy nestraveneho jablka a hrozna. Akoby tá strava jeho telom len prebehla. Na vlastnú žiadosť so mu dala urobiť rozbor krvi. Vyšla mu intolerancia na mlieko na základe pozitívnych protilátok IGg a IGa. Podla našej gastroenterologicky intolerancia na mlieko na základe týchto protilátok neexistuje. Mlieko sme na 2 mesiace vyradili ale stolica býva napriek tomu často kašovitá. Ja už neviem ako mu pomôcť.

lusi89
21. máj 2022

@zuzikazuzika robili synovi testy na celiakiu?

zuzikazuzika
autor
21. máj 2022

@lusi89 áno robili

alexandra2010
21. máj 2022

intolerancia na mlieko neni, len alergia na kravsku bielkovinu.vtedy sa musi upene vylucit.
Intolerancia laktozy existuje, u 3rocneho velmi malo pravdepodobne lebo tu ide o deficit enzymu ktora sa vekom straca.
dieta moze mat Syndrom drazdiveho creva, cize netoleruje ziadne fermentovane oligosacharidy, priklad jablko, hroznovy cukor, vsetky semiacka...viac sa dozvies ked vyhladas FODMAP strada/dieta.Pozna to malo gastroenterologov ale syndrom existuje a nemoze sa ignorovat.
Ked si bezradna, objednajte sa na FOODtest.

zuzikazuzika
autor
21. máj 2022

@alexandra2010 ďakujem, večer si to pozriem. A je to stravovanie vhodné pre 3,5 ročné dieťa?

zuzikazuzika
autor
21. máj 2022

Foodtest myslíte ako test intolerancie?

alexandra2010
22. máj 2022

@zuzikazuzika samozrejme je vhodne. Moja dcera ma taku stravu uz 8 rokov a je jedna z najzdravsich deti v kolektive. Ignoracia alergenov v strave a potlacanie symptomov liekmi a mastami na ekzemy je velmi nebezpecny pre organizmus, vo forme chronickeho zapalu.
ano , poznam pripad , ked u 3rocneho len ten Foodtest dokazal na co ma alergiu a preco je stale chory. Ta rodina bola na tom odbere v madarsku. Mojej dcere to dokazal odber u pediatricky/koznej ked mala 5 mesiacov.