Kašovité a zapáchajúce objemné stolice po mlieku

denka194
14. júl 2016

Dobrý moju ročnú dcérku som pred dvomi týždňami odstavila od MM . Ako náhradu som jej dala plnotučné mliecko. Všetko bolo ok. Až ma znama upozornila že jej mám dať náhradu v UM. Tak sme jej dali sunar. Mala sa z neho hrozné zapáchajúce objemné stolice. Nafukuje ku a krúti sa od bolesti tak sme jej ho nedali. Skúsila som jej dať opäť plnotučné obyčajne mliecko ale stolica ani problemy neprestali. Môže mať inrorenciu na laktózu ??????

luba41
14. júl 2016

a musí mať mlieko? vobec nemusí piť žiadne..odsleduješ najlepšie, ked jej nedáš žiadne ani výrobky..može byť alergia na BKM alebo intolerancia, skor to prvé..nejaké iné problemy nemala -pred tým alebo teraz?

darina1952
14. júl 2016

@denka194 ahoj, nemusí hneď ísť o intoleranciu či alergiu na mlieko či niektorú z jeho zložiek. Skôr sa prikláňam k tomu, že jej Sunar "rozhodil" trávenie. Odporúčam nasadiť probiotiká vhodné pre jej vekovú skupinu (napr. infants dophilus) a počkať kým sa trávenie opäť naštartuje. Výber mliečka je na tebe, v tomto veku môže UM aj kravské - rozhodni sa sama, môžeš vyskúšať viacero značiek UM, nie každému dieťatku sadne každé mliečko.

bibistec
14. júl 2016

intoleranciu urcite nie ak ked bola kojena nemala problemy lebo aj materske mlieko obsahuje vela laktozy to by mala problemy skor ide o alergiu na mliecnu bielkovin u a vtedy nic mliecne ale to jej mozu urobit testy ale mlieko urcote nepotrebuje. aj ja mam alergicku dcerku a urcote je lepsie bez mlieka hlavne ked si pozriete co za mlieko sa predava tak toto urcite nie

denka194
autor
16. júl 2016

Trochu sa to začalo upravovať diétou má biogaju a hylac dav jej zatiaľ viac menej cajik... skúsila som bezlaktozove krabickove mliecko a zatiaľ ok... lekár mi povedal že pár dní bezlaktozove a potom pomaly nejakú aktiviu jogurt... a normálne mliecko