icon

Kašovité a zapáchajúce objemné stolice po mlieku

denka194
14. júl 2016

Dobrý moju ročnú dcérku som pred dvomi týždňami odstavila od MM . Ako náhradu som jej dala plnotučné mliecko. Všetko bolo ok. Až ma znama upozornila že jej mám dať náhradu v UM. Tak sme jej dali sunar. Mala sa z neho hrozné zapáchajúce objemné stolice. Nafukuje ku a krúti sa od bolesti tak sme jej ho nedali. Skúsila som jej dať opäť plnotučné obyčajne mliecko ale stolica ani problemy neprestali. Môže mať inrorenciu na laktózu ??????

luba41
•
14. júl 2016

a musí mať mlieko? vobec nemusí piť žiadne..odsleduješ najlepšie, ked jej nedáš žiadne ani výrobky..može byť alergia na BKM alebo intolerancia, skor to prvé..nejaké iné problemy nemala -pred tým alebo teraz?

darina1952
•
14. júl 2016

@denka194 ahoj, nemusí hneď ísť o intoleranciu či alergiu na mlieko či niektorú z jeho zložiek. Skôr sa prikláňam k tomu, že jej Sunar "rozhodil" trávenie. Odporúčam nasadiť probiotiká vhodné pre jej vekovú skupinu (napr. infants dophilus) a počkať kým sa trávenie opäť naštartuje. Výber mliečka je na tebe, v tomto veku môže UM aj kravské - rozhodni sa sama, môžeš vyskúšať viacero značiek UM, nie každému dieťatku sadne každé mliečko.

bibistec
•
14. júl 2016

intoleranciu urcite nie ak ked bola kojena nemala problemy lebo aj materske mlieko obsahuje vela laktozy to by mala problemy skor ide o alergiu na mliecnu bielkovin u a vtedy nic mliecne ale to jej mozu urobit testy ale mlieko urcote nepotrebuje. aj ja mam alergicku dcerku a urcote je lepsie bez mlieka hlavne ked si pozriete co za mlieko sa predava tak toto urcite nie

denka194
autor
•
16. júl 2016

Trochu sa to začalo upravovať diétou má biogaju a hylac dav jej zatiaľ viac menej cajik... skúsila som bezlaktozove krabickove mliecko a zatiaľ ok... lekár mi povedal že pár dní bezlaktozove a potom pomaly nejakú aktiviu jogurt... a normálne mliecko