Kaudálny blok
Ahojte baby, moj drobcek ma podstupit operaciu nezostupenych semennikov. Ponukli nam moznost zavedenia kaudalneho bloku {princip epiduralky} na tlmenie pooperacnych bolesti. Samozrejme, tak ako vsetko, aj toto ma svoje plusy ale aj minusy. Prosim Vas, tie mamicky, ktore mate skusenosti s operaciou svojich deticiek, co by ste robili na mojom mieste? dakujem za kazdu radu
@lukihomamina ahoj. Dali jste nebo nedali? Akorat resime to same.
@czechzuzanaba ahoj, nie nakoniec sme mu to nedali....a nelutujem nase rozhodnutie..... síce počas operácie som mala stále výčitky, či som mu to nemala dať....ale viac som sa bála rizík, tak som nedala. este nás presvedčilo aj to, že som sa o tom rozprávala s viacerými pediatričkami z viacerých okresov tu na slovensku...a povedali mi, že napr. v nemocnici v bb alebo za sa také veci nerobia a že deti operácie zvládajú v pohode.......takže sme nedali......a malý to naozaj zvládal obdivuhodne.....na druhý deň po zákroku (a to mal 4 rezné rany) už chodil po chodbe a to som ho ešte musela upozorňovať, aby nebehal 🙂......prajem Vám, aby to dobre dopadlo a Tebe veľa psychických síl....lebo viem, že pre matku je to veľmi ťažké...
@lukihomamina dekuji pekne za radu. Asi i my to tak udelame. A diky i za pochopeni. 😵

@lukihomamina Ahoj, aj mojho maleho ako 3-mes. operovali na obojstranny slabinovy pruh. Rozpravala som sa o tejto moznosti s anesteziologickou a ta mi na rovinu povedala, ze nemoze vylucit rizika, pretoze predsalen je to kokteil chemickych latok, ale ze to clovek nikdy nevie ako telo zareaguje ani pri podani obycajneho Paralenu. Ze detickam to davaju a maju s tym len dobre skusenosti, nebyvaju na to alergicke reakcie a deticky to potom lepsie znasaju. Ze keby som sa rozhodla nedat to, budu to respektovat, ale ze potom budu musiet podavat po operacii konske davky analgetik a to je este vacsia zataz pre take male telicko ako toto, co ani citit nebude, kedze mu to podaju spolu s anestetikom. Kedze sama mam za sebou sekciu a viem, ze keby som nemala umrtvenu dolnu cast tela, by som trpela tych prvych par hodin po operacii ako kon, rozhodla som sa ze mu to dame. A dobre sme sa rozhodli, maly sa po operacii do par hodin spraval uplne standardne, vobec neplakal, nic ho nebolelo, veselo si kopkal nozkami ked sa z toho vsetkeho vyspal. Takze moj nazor, dala by som to zas aj ked som sa toho tiez velmi bala.