icon

Keď 14-mesačné dieťa stále nechodí

14. máj 2025

Babi zacinam byt uz nervozna, ona mi 5 mesiacov chodi po 4 a po kolenach ale ani za svet spravit krok bez drzania. Mam to uz zacat riesit?

lienka.7
14. máj 2025

Okolo nábytku, sedačky chodi???

mary06
14. máj 2025

Ak chodi tak okolo nabytku, steny ako pise pani vyssie, tak je to otazka casu kedy sa pusti, este stale je v norme. Nas bol taky, vždy sa musel niečoho držať, opriet sa.. začal chodiť po 15.mesiaci a to tak ze som mu dala niečo do ruk a zrazu si neuvedomil ze sa nedrží steny 🙂

renka30
14. máj 2025

Myslim, ze do 18 mesiacov je to ok ak zacne chodit. Dcéra začala ako 16 mesačna, hovorila skor ako ine deti a chodila neskor 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
14. máj 2025
@lienka.7

Okolo nábytku, sedačky chodi???

@lienka.7 to ano

lienka.7
14. máj 2025
@anonym_autor

@lienka.7 to ano

@autorka tak bud v kľude. Chodiť ti chodí. Len ho musíš stimulovať, aby prešiel sám. Daj kúsok od seba kresla a tam polož obľúbenú hracku, nech si ju vezme

lucia13022023
14. máj 2025

Je to ešte ok. Pokiaľ sa stavia, pokiaľ chodí okolo nábytku, štvornožkuje, tal je to ok. Kamoskina mala začala chodiť okolo 17-18m a teraz je rýchlejšia ako môj malý, ktorý začal chodiť keď mal 12m🤣

lilope
14. máj 2025

Aj keď ťa to trápi a najradšej by si bola, aby už chodil, ver, že je to v poriadku. Do 18 mesiacov je ešte v norme.

tiika
14. máj 2025

Moja stvornozkovala od 6. mesiacov (aj všetko ostatne bolo v pohode), chodit začala až v 15 m. Neviem, ale neriesila som to, nepomáhala, neurychlovala. A to sa teda dostala, preliezla, kam chcela, vyliezla na rebrinu v 12m, chodila na kolotoč, skratka všade. Akurat, že po tých 9 mesiacoch stvornozkovania mala všetky nohavice na kolenách predrate 🫣

marianarem
14. máj 2025

My sme to mali presne ako @tiika. Od 6 do 15m stvornozkovanie.

ada12345
14. máj 2025

Nechapem co riesis. Deti bezne zacinaju chodit az okolo toho 14teho mesiaca. A mozu aj neskor, kludne aj v 15tom ci 16tom. Tuto temu ked tak rozoberaj s pediatickou a nie sa stresovat.

autor
15. máj 2025
@ada12345

Nechapem co riesis. Deti bezne zacinaju chodit az okolo toho 14teho mesiaca. A mozu aj neskor, kludne aj v 15tom ci 16tom. Tuto temu ked tak rozoberaj s pediatickou a nie sa stresovat.

@ada12345 pediatricka naposledy povedala a "na buducu poradnu nech uz pobehuje" a to bude mat vtedy 15

pieksamaki
15. máj 2025

Do 18 mesiacov je to ôk....q by nemala progress , ze nechodí okolo nábytku to by bolo iné....ale je to len otázka času,, ze naberie odvahu

libusak
15. máj 2025

To je opatrnost. Niektore deti su odvazne, niektore strachoputi.
Mas zdrave opatrne dieta. Vsetko je ako ma byt 😊