Kedy a ako ste zistili, že máte hyperaktívne dieťa?

bubinko83
15. júl 2013

Kedy a ako ste zistili že mate hyperaktivne dieta?Da sa to zistit už na babatku?

katy1979
15. júl 2013

@bubinko83 napis rovno co ta trapi? Ak to ze mas doma maleho uvrestanka j nespavca to este nic znamenat nemusi. Mam jedno take doma. Nespave uvrestane. Momentalne kvoli vzdoru ale tie hysaky daju riadne zabrat. A je sice zivy ale adhd nema.

abbie
15. júl 2013

napisala si velmi malo, co presne by ta zaujimalo a preco? niekto to vie od 2r. a niekto od 6 r. .. je to velmi individualne a zalezi aj na stupni hyperaktivity

bubinko83
autor
15. júl 2013

@katy1979
@abbie mam babatko ktore je velmi nekludne ,velmi zle spi a velmi kratko cca pol hodinu.V noci max.2 hodiny.čitala som že sa takto može javit dieta s adhd.Na všetko sa zobudi a nechce spat nikde ani v koči ani doma ,je dost pohyblivy ked nespinka a vela plače.

babul83
15. júl 2013

@bubinko83 určité príznaky sú od narodenia, ale to je ťažké už teraz zistiť. Neviem, čo si presne predstavuješ pod slovom hyperaktivita. Ale, ak myslíš ADHD, tak tam to nie je len o tom, že dieťa je živšie. Žiaľ len tak je to prezentované, ale podstata je v inom myslení....

babul83
15. júl 2013

@bubinko83 teraz sa tým ešte vôbec nezaoberaj. Musíš vydržať. A nijaký dr. ti to v tomto veku nepotvrdí. Ja som mala také dieťa a máme ADHD. Ale hyperaktivita je to najmenej, čo ma pri ADHD trápi., ako som už písala, tie deti ináč myslia.

bubinko83
autor
15. júl 2013

@babul83 a bol taketo babatko ako som opisala?

babul83
15. júl 2013

@bubinko83 Áno. Ale mne sa narodil hypotrofický. Tak ja som to pripisovala tomu. Akurát, že v noci spal lepšie. Ale cez deň minimum. Stále musel byť na rukách, ináč reval a každý deň od piatej do siedmej prereval, nech som robila čokoľvek. Po 5 mesiacoch ho to prešlo. Normálne začal cez deň spávať, keď mal rok a pol a prešiel na jeden denný spánok.

bubinko83
autor
15. júl 2013

@babul83 naš neni hypotroficky ale inak mu tie priznaky sedia a hlavne ten kratky a slaby spanok ☹

babul83
15. júl 2013

@bubinko83 To prejde. 🙂 Teraz to považujem už len za maličkosť. Možno to máš náročnejšie ,že druhé máš také. Ja som mala prvého. Pri druhom som len nechápala, že ako môže tak dlho spať. :D Až vtedy som pochopila, aké je to mať "normálne" bábätko, ktoré viac prespí ako je hore. Držím palce, nech sa vám to upraví. Ale je zbytočné teraz sa zaoberať, tým či má alebo nemá ADHD. Aj tak ti to nepomôže a nič s tým neovplyvníš.

bets
15. júl 2013

@bubinko83 moj syn bol taky, ze mi ako novorodenec preplakal 14 hod. nebolo to adhd, ale zdravotne problemy, ktore ked sme nasli, tak sa postupne vyriesili. a ostany neklud teraz pripisujem tomu, ze bol velmi vnimavy a potreboval stale nove podnety, nevydrzal chvilu bez toho, aby som sa mu nevenovala. teraz spatne uz vidim, ze to suviselo s vysokym rastom IQ.
neklud babatka moze znamenat cokolvek, ja som typ, co patram po veciach, mnohe veci sme vysvetlili hned po vysetreniach, isla som k lekarke s tym, ze babo stale place a mnohe som pochopila postupne pozorovanim svojich deti.

bubinko83
autor
15. júl 2013

@babul83 akože sa mu neda nijak pomoct teraz?Ved to je hrozne sa na neho divat ako plače,je unaveny a nemože spat☹ každy šuchot ho zobudi.

babul83
15. júl 2013

@bubinko83 a ako by si chcela pomôcť? Na to nie sú lieky. Musíš prísť ty nato, že prečo? ja som ho nosila stále na rukách, v šatke, rozprávala mu, čítala. Vtedy bol kludný. Akurát medzi 17:00 až 19:00 bol umrnčaný a plakával. Nemala som pocit, že sú to zdravotné potreby. Ako keby mal za potrebu sa tým upokojiť, ukľudniť a vyventilovať stres. Potom mi vždy zaspal. V noci spával celkom dobre. Ale ak sa ti niečo nezdá pátraj alebo choď k dr.

malinkaaninka
15. júl 2013

syn bol do roka a pol skvelé dieťa.adhd nám zistili krátko pred šiestym rokom.dovtedy len dohady a od doktora k doktorovi