icon

Kedy brali vaši drobci prvýkrát antibiotiká?

kaselka
12. feb 2013

Zdravím všetkých. Malá 2,5 r. začala od 1/2013 chodiť do jaslí a už bola 2x chorá z toho sme sa 1x nevyhli už ani ATB. Predtým mala občas nejaké soplíky, ale inak nič také strašné. Má ABKM, ktorá sa prejavovala AE, ale všetko sme to zvládli len s diétou a režimovými opatreniami bez akýchkoľvek liekov, mastí... . Tak som sa chcela spýtať a urobiť si taký súkromný prieskum, ako sú na tom vaše detičky a kedy brali 1x ATB oni, ak napíšete či sú zdraví príp. majú tiež nejakú alergiu budem rada. 😉

andrejka1983
12. feb 2013

ahoj 🙂 žial tým že je tvoja dcérka v jasličkách sa šanca ,že ochorie rapídne zvýšila...to je ako u detí, su zdrave kým nezacnu chodiť do školky a bum,su chore viac ako obvykle....je to normálne s tým musiš ratat ,že teraz ti bude častejšie chorá, lebo je v kontakte s inými detmi, ktore možu byť aj bacilonosičmi...takže sa neboj 🙂
...a my sme prve ATB dostali asi okolo roka, lebo všetci v rodine boli marodi a samozrejme že aj mala ochorela, teploty prešli ale kašel trval dost dlho a potom tak škaredo chrčala ked dýchala, sirupčeky nepomohli a tak som trvala na ATB a po dvoch troch dnoch bol pokoj....niekedy je to nutne aby nebolo ešte horšie 🙂

marianka0101
12. feb 2013

Syncek ma 3roky a 15 mesiacov, zatial ziadne atb, iba par krat nadchu. No prekonal crevny chorobu, invaginacia criev. Boli sme 4dni v nemocnici, hrozila nam operacia, ale doktorom sa to podarilo napravit inym zakrokom. Inak je to zdrave dieta, ktore velmi lubi ovocie a zeleninu
Dcerka bude mat 4mesiace a za posledny mesiac ma uz druhe antibiotika, trapime sa s opakovanym zapalom mocovych ciest ☹

nastasja25
12. feb 2013

ked mal 4 mesiace,bohužial..a odvtedy ršte 2x... ☹

katslad
12. feb 2013

ahoj, malý bral 1x antibiotiká ked mal 14 mesiačikov....dovtedy nič

culia1
12. feb 2013

no moj mal presne 2 tyzdne, lebo mal tazky zapal oblicky. A potom este raz v 7. mesiacoch, ale to mu nezistili ze co mu je, len mal vysoke crp 😒

janazuza
12. feb 2013

náš bral ked mal 10 dní , presne sa pamätám ZINNat , mal zápal , hnis v moči na 4+, otras... stále spal....

pink_lady
12. feb 2013

1. krat na 2. ci 3. den zivota, dvojkombinacia ATB

zuzi0911
12. feb 2013

hned po porode,nakazila sa odo mna aj ked mi stihli 4 hod pred porodom pichnut atb nepomohlo

simca06022011
12. feb 2013

Potom ako nastupila do jasiel, cize v cca 1,5 roku...

cerez
12. feb 2013

Dcéra prvý krát brala ATB ako mesačná, mala salmonelu. A syn ako päťmesačný, mal zápal hrtana.

kattrin5
12. feb 2013

Moja ako 3mesacna na zapal uska, davam probiotika na posilnenie imunity a viem ze su aj ine vitaminy na posilnebie popytaj sa v lekarni

janka9898
12. feb 2013

starsi syn ma 3roky a este ziadne atb iba 2xbol chory ale zvladli sme to bez atb
alemladsi 8mes mal prve atb v 3mesiacoch mal herpesy vzadu vhrdle tak iba tie mu pomohli a to sme sa mesiac trapili s b-complexom a vseliakymi tinkturami a nic nepomohlo

k_a_j_k_a
12. feb 2013

Moje mali prve atb. 3,5 mesiaca po nastupeni do skolky. Starsia mala 4roky, mladsia 2,5roka.

zazalienka
12. feb 2013

Miško má 3 roky a mesiac a ešte žiadne ATB nemal.. maximálne panadol sirup..

barbora111
12. feb 2013

Moj mal prve atb v 4,5 roka na zapal uska.

31majka12
12. feb 2013

my sme si z porodnice priniesli streptokoka takze dostal atb kvapky do nosa na vytieranie.

magic08
12. feb 2013

starsia dcerka ked mala vyse 2 rokov, po nastupe do jasli, syncek bohuzial ako mesacny, (vcera sme ich dobrali) 😢 dostal virozu od dcerky, ktora to chytila v jaslickach... ☹ u maleho vsak to bol nabeh na zapal pluc

inffinity
12. feb 2013

ve třech týdnech ☹ zlatý stafilokok

lin123
12. feb 2013

v troch mesiacoch pre zapal oblicky

lucyfuk77
12. feb 2013

prvý teraz, má 7 a 1/2 roka, krpec ešte nie (má 9 mesiacov)

something
12. feb 2013

Nas maly bral ako 5mesacny, co narobim ked vonku vrieskal a mal zapalene priedusky...ked treba atb tak ich treba brat, nie je to sranda

dai
12. feb 2013

moja mala v 3och rokoch ... malinky hned ako sa narodil pre podozrenie z infekcie

jaaty
12. feb 2013

ATB prvý krát po nástupe do škôlky v troch rokoch, potom asi po troch mesiacoch ešte raz -tie však ani nedobrala.
Odvtedy len prechladnutia, soplíky či kašle liečené sirupmi s vynechaním v škôlke tak max. 3 dni. Hanka patrí k deťom, ktoré majú v škôlke najmenej absencií 😵 - klop, klop

lubina
12. feb 2013

starsia mala ant, prvy raz ako 14 mesacna, mala zapal mechura ☹ . Mladsia sa narodial v decembri a potom hned vo febr. dostala zapal priedusiek, chytila od starsej ☹ . Tomu sa v zima snad ani neda vyhnut..........no a teraz chodi uz do skolky a od noveho roku tam bola dokopy asi 6 dni a sme stale doma,najskor zapal ucha, potom herpes a teraz ma nejaku bakteriu Moraxela v nosteku, tak zelene sopliky zas mame ☹ .Uz aby bola konecne jar. Ale musim povedat, ze s vekom a tym ako dieta ziskava imunitu sa to zlepsuje. Starsia ma 7 rokov a uz tolko chora nebyva a to ma aj alergiu.

hugoleon
12. feb 2013

Starsi synak este nebral (4rocky) a maldsi 10mes-berie teraz 1.x - vsetko pochyta od starsieho so skolky a jeho imunita to nezvladla. Uz sa to tahalo od novembra, tak posledna moznost 😒

01kvapka
12. feb 2013

moj Alexko dostal ATB hned asi v 3 den života - na JISKU sa dostal virus.tiež chodil do jasli,prvy rok bol chory takmer stále.no a teraz chodime do školky.všetky deti mojich kámošiek su non-stop choré,iba my sme o.k. bud si to odbijete v jasliach,alebo potom v školke.treba vydržať 🙂