Kedy dať dieťaťu prvý kus čokolády?
Caute zienky, kedy ste dali svojim detickam prvu cokoladu? Nas uz ma dva roky a este nemal, este sa mi dari ubranit ho pred touto "zlobou" 😊 aj ked svokra mu uz chcela dat davno ze "aspon oliznut" co som prisne zakazala a ked mu stale davam len piskotky ako sladkost tak sa najdu ludia co na mna divne pozeraju.... Aku mate skusenost?
@barbarelka To chce odvahu a byť bez chrbtovej kosti zobrať decku nanuk ☹
@juhseverzapad Ale čo nepovieš 😀
@lorela Zobrať decku nanuk?? To kde sme? Veď ten ho nezabije!
@juhseverzapad Nanuk ho nezabije, ale tie mandle v poleve by mohli. Nie každé dieťa v tom veku - autorka spomína menej ako rok a pol - vie spracovať kúsky orechov.
@zuzitko74 Od vlastných detí viem, že ta čokoláda s tými mandľami skončí na tričku.A tie mandle aj tak nie sú také veľké,aby sa spriečili v krku. Čiže nič nehrozí. Mandle max. vyjdú druhým koncom na druhý deň v celku.
@juhseverzapad bez chrbtovej kosti? Moje dieta, moje pravidla. Ked si matka nepraje, aby jej dietatu niekto daval nanuk, tak mu ho pokojne zoberie z ruky a zahodi. To si ma nechat po hlave skakat, lebo detom sa nanuky neberu? Ha ha.
@warholette Nie neberú! A nedal ho niekto, ale svokra, čiže babka. 🙂
@juhseverzapad prave babka ako blizky rodinny prislusnik by mala byt - a podla autorky prispevku aj bola - informovana o tom, co dieta jedava a co nie.
@warholette Podľa babky a každého normálne žijúceho človeka dieťa, ktoré má 1 a pol roka už môže nanuk.
@juhseverzapad Inak moje deti mali v tomto riadny pud sebazáchovy. Zmrzlinu chceli až tak dvaapolroční. Všetci traja. Dovtedy sa im zdala príliš studená . 😀
@zuzitko74 mi sme malinkej ukázali, že to studené je super 🙂
@juhseverzapad My sme tiež dávali ochutnávať, syn je októbrový, takže prvý ,,vzoreček" dostal ako deväťmesačný, ale neprešlo nám to. Chcel iba oplatku. A baby to isté. Tá najmladšia je augustová, tá jediná to tuším ,,dala" pred druhými narodkami. Ale oni sú celkove takí svojskí, čo sa chuti týka, nechcú ani mentolky, ani kakao, granko majú radi len ovocné a tá najmenšia doteraz odmieta bublinkové malinovky, lebo vodička pichá 😀
@zuzitko74 mm dal malej líznuť ako 4-mesačnej a od vtedy kornútok s troškou zmrzlinky. 🙂 Teraz má obdobie surovej mrky a konečne mi začala normálne piť, nakoľko bol problém do nej dostať aspoň deci vody.
@barbarelka velmi dobre to poznam. nas syn mal okolo 2,8mes. . svokra je tiez taka makka. a daj mu to a nebud nanho taka tvrda....
manzel mi hovoril za na nich nebola o nic menej prisna. navyse to mala aj jednosduchsie, lebo v tych obchodoch nebolo toklko sladkosti a tolko reklamy na sladkosti a hracky
@jurly Preeeesne taaaak🙂!!! Svokra bola tisiiic krat prisnejsia ako ja,moj muz mi take story hovori,ze mi oci idu vypadnut(sediet na nevsteve s rukami na kolenach a aj ked ho niecim ,cimkolvek, ponuknu, tak VZDY ODMIETNUT). A potom ja som tu za tu "odvaznu a bez chrbtovej kosti",och..nekazit si den a radsej nikam neprispievat,lebo to len zlobu robi. Ale baby,dikes za podporu 😉. Hawk, svetovy mier a zdrave deti 🙂.
Až po dvoch rokoch. Ale iba výnimočne. My nejeme čokoládu nemáme ju doma.
@juhseverzapad Ja len dúfam, že do druhej ruky dávaš klobásu. Deti majú jesť vyvážene, to vieme všetci, a po mega sladkom opojení potrebuje malé dieťa pomastiť črievka, nie? To kde sme?! A bez chrbtovej kosti sme?!
A babky a dedkovia veru klobásky mávajú, takže nevidím problém... 😀.
@lorela Klobásku moc neľúbi, ale pečený bôčik a hlavne masť z neho + chleba sa zalizuje až za uši
@juhseverzapad Veru, aj masť poriadna výpeková je super, no neviem ako som mohla na ňu zabudnúť.
@lorela Asi teda nevieš, že bravčová masť je podľa najnovších kritérií NAJZDRAVŠIA!!! Neboj, to sa naučíš.
@juhseverzapad Jednoznačne. A preto treba zavádzať bábätkám čo najskôr!
@lorela Kto sa tu baví o bábetkách? Bavíme sa o 1 ročnom dieťati.
@juhseverzapad Ktoré je stále bábätko. No mačiatko to nie je.
@lorela Neber to podľa seba, že si myslíš, že máš 20, ale časy ušli 😀 1-ročné dieťa už nie je bábätko, ale batoľa.Niektoré už behajú a hlavne papajú všetko!
@lorela A ešte niečo. Pokiaľ sú rodičia zdravý a dieťatko prosperuje, tak nie je normálne ho obmedzovať v strave.
@juhseverzapad Vieš čo? Radšej už nič! 😉
@lorela Aspoň si potvrdila moju pravdu. Ďakujem 😉
@juhseverzapad Naozaj nemáš za čo 🙂.

@mirkava Hahaha, ja som tiez proti cokolade. Vyslovene som svokre zakazala dat synovi cokoladu, dovolila sm len tiez take suche keksiky ako piskoty. Sla som niekam do domu a ked som vysla von, maly v ruke mandlovo cokoladovy Magnum. A to nemal ani rok a pol. Skoro ma tam vystrelo. Zobrala som mu to, maly hned jacal a svokra, ze vidiiiiis ako maly place, radsej mu to nechaj, natahovacky,scena ako mraky, ja za uplnu bestiu...hrozne je to bojovat proti vsetkym okolo a neustale 😒 .Teraz uz ma krpcek cez dva roky a dostane len vtedy sladke hluposti( nepocitam doma pecene cookiesky a kolace), ked to nevidim 🙂