icon

Kedy dávate Fenistil batoľaťu?

17. okt 2021

Dobrý deň moja mala ma 4m a je zachripnuta strašne, plus, proste akokeby zahlienena vzadu.... Môžem jej dat fenistil 5 kvapky? Na ukludnenie lebo také je nesvoja, funi, fuci... Ma uz 7.5 g samozrejme ked to bude horise pôjdeme na pohotovosť, ale zatiaľ TT zvyšnu nema....

Strana
z2
pribinak
17. okt 2021

S týmto na pohotovosť? Nesranduj. To je na zajtrajší telefonát pediatricke

autor
17. okt 2021

@pribinak male dieťa keď ma nedajboze angínu alebo jej opuchnu hlasivky, tak môže sa aj zadusit.... Moja milá... A este nie sme očkované.... Základné nemáme a si predstav, ze angína môže byť vážna pre bábätká... A najmä tie, ktoré nie sú očkované ešte....

pribinak
17. okt 2021

Keď raz budeš mat naozaj choré dieťa, ocenis že čakáš na pohotovosti 2 hod, lebo sú tam matky ktoré prídu so zachrípnutým dieťaťom
Inak ak nie dieťa nie je ockovane že už vôbec by som sa nevyhrala moja milá na pohotovosť lebo tam chytíte dalších 10 chorôb
Moja milá skús si pozrieť a prečítať ako vyzerá angína

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
nyphadora
17. okt 2021

Na zachripnutie kalciovy sirup a na zahlienenie odsat odsavackou, ked nepojde, zapchat jednu dierku a druhu odsat 🙈 predtym stierknuz morsku vodu a pre istotu mat sirup proti kaslu. Fenistil je super ale nepomoze pri zahlieneni, je to skor antihistaminikum, aj tak 4 - 5 kvapky by som v pohode dala, riadte sa podla davkovania na pribalovom letaku.

maminkadeticiek
17. okt 2021

Nedramatizuj,na pohotovost sa chodi v urgdntnych pripadoch.Ja navyse lekatom na pohotovosti ani vrlmi nedoverujem,pokial nehori najradsej idem k nasej pediatricke.Fenistil kvapky mozes,najlepsie rano a vecer.Davkovanie je 2 kvapky na kilogram vahy denne tak si to rozdel na rano a vecer.Do nosteka Libenar a na odhlienenie odporucam Sinupret sirup.A najviac pre tieto pripady kdporucam zaobstarat si domov kvalitny inhalator.Jedna z najlepsich investicii v zivote s detmi.Deti budes mat zasoplene casto.Veeelmi casto.Na horne chychacie cesty masku,na dolne dychacie cesty naustok,najlepsia prevencia proti chorobam aj ked este len zacinaju.Inhalujeme obycajnou Vincentkou a bomba.Maleho som na to ucila od babanka.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
17. okt 2021

@maminkadeticiek dakujem, viete som mlada mamička a prvé dieťa tak to sa všetko bojim.... Ďakujem áno kúpime si ten inhalator, ona je ešte rodená sekciou.... No ôk lebo deti sú vraj viac choré, ked sa rodia sekciou...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
dominka63
17. okt 2021

Davam morskú vodu odsat riadne potom nasivin soft
Potom fenistil dávam tiež a na zachripnutie kalciovy sirup

petrapod
17. okt 2021

Na pohotovst to veru nieje,ešte tam niečo chytíte:(ale chápem ťa bojíš sa každá sme taká bola pri prvom dieťatku. Na fenistil to tiež moc nevidím to skôr pri zachvatovom kašli. Treba hlavne cistit nos. Odsavat morská sol....nakloniť postielku. zajtra zavolať pediatrovi. Držím palce. Skóre uzdravenie.

maminkadeticiek
17. okt 2021

@bambulienka25 Joj to fakt neviem. Na nete sa urcite docitas,skus pohladat.Ale ak sa na to das,tak investuj do kvalitnejsieho.My mame Omron.Stal sice okolo 50-60 eur (v Lidli kupis aj za 20) ale rozdiel je vo vykone a velky.My sme kupili ked mala malá laryngitidu a odvtedy nanho nedam dopustit.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
17. okt 2021

@bambulienka25 vážne? Tak ja áno veľakrat... Ze maju slabšiu imunitu aj crevka viac chorlavejsie

margaretka_
17. okt 2021

Neupinaj sa na to, ze sekciove deti su chorlavejsie. Ano, mozno ze mozu byt. Ale ja mam 2 deti narodene sekciou a vobec o nich nemozem povedat, ze su chorlave. Neocakavaj to len preto, ze si to citala. Vobec to tak nemusi byt

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
lindusss2016
17. okt 2021

Nasa mila 😊 sk by dieta malo anginu, tak by si to urcite zistila - horucka, velky plac, smrad z ust...
To, ze je zachripnuta a ma akoby zahlienene vzadu, nie je dovod ani len na fenistil (osobne ho nepouzivam vobec a to deti uz maju 5 a 4 r).
Ak myslis, ze to je soplik, tak max strekni morsku vodu do nosa, nemusis ju hned trapit odsavanim, ktore len viac podrazdi sliznicu. Ja takto laicky z tcojho opisu usudzujem, ze sa moze jednat aj o reflux, cize ziadne lieky nie su potrebne, skus len vyvysenu polohu v spanku. Kojis, ci je na UM? Ako dlho tento stav trva?

lindusss2016
17. okt 2021

BTW, moje deti su obe sekciou, starsia nema dokoncene ockovania, mladsi nema ziadne a imunitu maju podla mna v pohode, obcas riesime sopliky zo skolky, ale choroba do 2-3 dni prejde.

marika39
17. okt 2021

no ja mám tri sekciou a nemám pocit že by boli viac choré ako ostatné. Ak sa bojíš o bábo, skús si zavolať na detskú pohotovosť a povedať im ako ste na tom a oni ti poradia, prípadne zajtra pediatrovi ak vydržíš.

tosomja
17. okt 2021

Aké kdeže, deti rodné sekciou a dokonca ani nekojene vôbec nemusia byť choré, ani viac náchylné, ani nijak poznačené. Mám tri deti sekciou, nekojila som ani jedno. Dcéra na 11r a antibiotiká ešte ani nemala. Chorá nebýva, ja jemne zachripnutie a soplik za chorobu nepovažujem ... Idem k lekárke len kvôli ospravedlnenke do školy.
Syn má 19 mesiacov a tiež zatiaľ nebol chorý, aby som s ním utekala na pohotovosť, teraz akurat má sople, odsávame a dávam nasivin do nosa, na večer fenistil. Dcéra 5 mesiacov sa asi nakazila od neho, dala som jej dva dni fenistil 5kv ráno, 5vecer , nasivin sprej do nosteka, odsavala a bolo dobré.
Netreba byť hypochonder, všetkého sa báť.

nikpa
17. okt 2021

Ja dávam fenistil keď sa dusí zo soplov, keď je zahlieneny, alebo má silný kašeľ tak dám na noc, inak nie. na zachripnutie kalciovy sirup.

filili
17. okt 2021

Autorka, aj ostatné mamičky, vidím, že skoro všetky tu používate Fenistil kvapky - ako to s nimi je? Myslela som, že sú len na predpis. Predajú vám ich len tak v lekárni, ako voľnopredajný liek?

tosomja
17. okt 2021

@filili na predpis, ale keďže raz predpíše a mám ich doma, len zavolám lekárke, že deti majú sople, opýta sa aké, povie, že môžem dať fenistil, alebo keď nemám, predpíše.

lindusss2016
17. okt 2021

@filili treba si hlavne uvedomit, ze fenistil patei k antihistaminikam a teda ma svoj vyznam pri liecbe alergii, ale pouzivat ho na kazdy soplik, je uplne zbytocne. Fenistil nadchu nelieci! Jedine, co spravi, ze ak su napuchnute nosove sliznice, mozno po podani fenistilu odpuchnu, ale to sa da doaiahnut aj inymi prirodnymi sposobmi. Pchat pri kazdom detskom sopli do deti kvanta lieciv je velmi nerozumne. Nadcha, chripka, prechladnutie, po novom aj covid su virusove ochorenia, lieky ich neliecia, max utlmuju nejake priznaky, ale mne skor pride, ze utlmuju akurat tak deti, aby spali a nevyrevovali 🤷‍♀️ hlavne fenistil a triffed.... 😔 kazdy jede n liek ma aj neziaduce ucinky a mix lieciv, ktore dostane dieta pri obycajnej nadche sa zapise na zivotne dolezitych organoch ako su pecen a oblicky...

filili
17. okt 2021

@lindusss2016 Chápem, viem čo je Fenistil, dávali sme ho staršiemu pri laryngitíde, ale nikdy nie pri klasickom zahlienení či nachladnutí. Len ma zaujalo, ako je bežne používaný a že ho má doma v lekárničke aj mamička 4 mesačného dieťaťa - preto som sa pýtala, či už nie je na predpis.

lindusss2016
17. okt 2021

@filili bohuzial, ma ho doma kazda mamicka, ktora sa spolieha na rady pediatrov, rovnako ako triffed a pamycon, tak casto pouzivane lieciva pri beznych nadchach 🤷‍♀️

autor
17. okt 2021

@nikpa ďakujem pekne, no aj moju dusi a veľmi funi... Najmä keď pije mliečko ale s odsavackou veľa toho neodsajem, proste ma podla mňa bud hlasivky chytené alebo opuchnutu sliznicu.... Taka ne nesvoja...

autor
17. okt 2021

@filili ja ich mám doma, keď mala 3 týždne bola celá vychádzana a kozna nám ich predpísala, ale nedavala som jej jich... Tak ich mám doma... A vraj sa to dava, ked detičky majú sople, kt.nevieme odsat a pritom sa dusia, ked im stekajú dole hrdlom

lindusss2016
18. okt 2021

Opakujem ti, toto su velmi caste priznaky refluxu u babatiek, moj maly bol takto az do roka, mozno dlhsie. Chrcanie, chrapot, vlhky kasel, v zivote mliecko nevyvracal, ale mal ho tam. Nepchaj do nej zbytocne lieky, ak to bude trvat niekolko meaiacov, co s tym chces robit? Keby bola chora, ver tomu, ze ma aspon teplotu

autor
18. okt 2021

@lindusss2016 je chorá, my sme chorí.... My máme hrdla chytené, máme teploty svaly nás bolia... Proste chrípka... Ona zatiaľ len horné dýchacie cesty... Reflux nemá, boli sme na vyšetrenie pred 2t... Takže nepíš mi, čo sa má a co sa nemá... Ja som sa pýtala mamiciek, kedy ony zvyknú dávať fenistil... Ked ty nedávas nedávaj... Tvoj názor... Ja nepotrebujem školenie, čo dávať, čo nedávať... Moja otázka bola na mamičky, ktoré dávajú fenistil nie na Bio matky

Strana
z2