icon

Kedy ísť k doktorke s kašľom?

martina374
5. jan 2015

Ahojte, chcem sa spýtať, kedy ste s dieťaťom (3mesiace) isli k doktorke s kašľom? Teda zaujimalo by ma či hned ako jedenkrat zakašle alebo kychne tak uz ste utekali ci nie je chore alebo az ked tie priznaky boli castejsie? Napr. ked raz za den zakasle a co ja viem 3x kychne aj to len pri vyberani z perinky ked ju idem prebalit tak uz to moze byt nadcha? Alebo ked v noci pocujem ze sa jej tazko dycha, ze ma zapchaty nos tak nemusim hned ist k doktorke ze co jej je nie? Lebo zas zakazdym lietat pre malickost to tiez nie je dobre. ci ako ste na tom boli vy?

sophie32
5. jan 2015

@martina374 S tam malym babom by som letela k doktorke aj s "malickostou". Ak nie si lekarka, tak nevies posudit, co je malickost a co uz nie....

monicm
5. jan 2015

@martina374 určite netreba s prvým zakašlaním,či kýchnutím,pretože to môže byť vyvolané čímkoľvek.určite treba ísť,ak kašeľ trvá viac ako 2-3 dni,nádcha sa stupňuje,prípadne dieťa kašle dusivo a má problémy s dýchaním.je pravda,že s maličkými bábätkami je ťažšie,ale treba si zvážiť,či stojí za to ísť do čakárne,kde sú aj vážne chorý a riskovať nakazenie niečím iným.aj tu by som počkala aspoň 1-2 dni,ale samozrejme záleží od stavu dieťaťa,ak má horúčku,nie je na čo čakať,určite nie pri maličkom bábätku,pri starších tam je to iné,tak aj so zvýšenou teplotou netreba hned utekať.postupne si dieťa spoznáš,čo je naozaj vážne a čo je "bežné"

petrapod
5. jan 2015

Ahoj, moj maly mal neustale v noci plny nostek, len v noci bola som z toho nestastna isla som k doktorke, ale povedala ze su to zadne sopliky, moze to byt z kojenia, z polohy lezmo. Teraz sa to zlepsilo uz ma 8 mesiacov. Vcera zacal pokasiavat , nic hrozne zatial nepojdem , keby to neprecadzalo, potom pojdem.

siska53
5. jan 2015

@martina374 ja som so soplikom nechodila. Bol vzdy ciry,trval nejake 3dni.. Ale ak by bol husty,zafarbeny,dieta by kaslalo..tak by som urcite sla. Ked malej slzilo ocko,hned som sla. Ale s priesvitnym,par dni trvajucim.soplikom nie.
Moja takto akoby chrpacievala akoby tazsie dychala (ale soplik nesiel)ale dr.ju na poradniach pozeravala vzdy,no nic to nebolo. Len moja trpela na zuzeny slzny kanalik a plus sa jej casom vyvinula zvacsena nosna mandla..

martina374
autor
5. jan 2015

@siska53 no aj nasej slzi ocko,pouzivam aj kvapky-opthalmo septonex do oka, aj harmancekom som vytierala a nic nepomaha. dufam ze sa jej to raz zahoji, ze to nebude mat dozivotne.

katulienkax
5. jan 2015

No ja poviem našu minulotyzdnovu skúsenosť, naša mala 2 mesačná dostala presne na Vianoce nádchu aj s kaslikom nic brutálne ani teplotu nemala ale kedže ani do piatku jej to neprechádzalo a kašľala trosku viac ale žiadna teplota takze sme šli na pohotovosť nech nám poradia ( kedže doktori nerobia cez sviatky) a tam bola taká hlúpa doktorka ktorá nás zdrbala ze načo tu s takým chodíme ze ci je to naše prve babo !!! ☹ som skoro odpadla ☹ takze tak

ushuaia
5. jan 2015

@martina374 pokial nieje kasel vyslovene drazdivy, az dusivy...alebo naopak pokial drobec nieje je zahlieneny, co pocut aj na kasli...netreba hned letiet...co sa soplikov tyka tiez nemusis hned letiet...staci nostek vycistit - casta hygiena nosa sa tiez neodporuca...Ked kasel trva viac ako 3 dni a mas pocit ze sa zhorsuje, alebo ak sa pridruzi najma teplota...tak navstiv lekara...

siska53
5. jan 2015

@martina374 to treba s ocnou. Nasa mala upchaty kanalik,tak jej ho precistovali. Dakedy to robia aj viackrat..do roka to totiz nerobia v narkoze. Po roku uz pod narkozou..
No podla mna jej to mali prepichnut este aspon raz,doteraz ma to ocko citlive.